Muzyka ktora odmienila moje zycie 10/10
Dawno temu kiedy ogladalem pewien film uslyszalem niesamowicie piekna muzyke.
Nazajutrz kiedy ponownie bylem w trakcie seansu kolejnego filmu nie dokonczjac go wygrala ciekawosc kto jest jej autorem.
Niedalej pozniej okazalo sie oczywiscie iz jest nim sam Hans Zimmer.
Muzyka ktora sluchalem byla dla mnie czyms wyjatkowym,poniewaz niespodziewalem sie ze zdobedzie Ona u Mnie takie uznanie.
Niedlugo potem zdalem sobie sprawe iz nietylko ta muzyka stala sie moim kompanem zycia ale i tez towarzyszem,poniewaz wedlug kolejnosci nietylko polubialem ta scene rytmu jako klasyczne brzmienie dobra i walki,lecz po prostu zakochalem sie w tej muzyce.
Od tego momentu prawie tylko slucham muzykii filmowej,poniewaz,ta muzyka odmienila moje zycie i za to dziekuje i polecam takie rytmy bo kazda nuta prowadzi w dobra strone i zadko celuje w zle miejsce.
Dlatego muzyka Hansa Zimmera jest muzyka wyjatkowa poniewaz,juz sama kanonada plynnych dzwiekow wydobywajacych sie ze zrodla piekna wprowadza tak niesamowity zachwyt ktorego bardzo ciezko spotkac.
Ten tajemniczy czlowiek powstaje poraz kolejny coraz kiedys i przypomina Nam ze dobro istnieje,a zlo czycha rogach ktorego musimy sie strzec.
Glebokie dzwieki powoduja rozkwit i powage ktorej potrzebujemy dlatego to takie wazne.
Ponadto zachecam do wysluchania kazdej muzyki tego kompozytora ktora brzmi wyrazniej niz dotad bo to bedzie znaczyc iz znaleznismy te rytmy ktorych szukalismy
A oto lista 10 tytulow z ktorych muzyka podobala mi sie najbardziej.
1..Last Samurai
2.Mroczny Rycerz
3.Batman Poczatek
4.John Rambo
5.W strone slonca
6.Incepcja (time)
7.Anily i demony
8.Kod da vinci
9.CZlowiek w ogniu(
10.Gladiator
10.
nie rozumiem czemu Hans ma tylko jednego Oscara na koncie, za muzykę chociażby w Incepcji należał mu się Oscar bez dwóch zdań
Nie ma co się sugerować nagrodami w dzisiejszych czasach. Wiadome jest że w grę wchodzą duże pieniądze ponieważ przez wiele lat Oscary zdobyły na tyle dużą renomę, że spełniają już tylko funkcje marketingowe. Teraz nie film który jest dobry zdobywa oscara, tylko film który ma oscara jest dobry. Także dla mnie Hans może nie dostać już więcej żadnych nagród, byle raczył nas swoją muzyką co najmniej tak długo jak John Williams:)