Hans Zimmer

Hans Florian Zimmer

8,6
53 571 ocen muzyki
powrót do forum osoby Hans Zimmer

Niestety znowu Hans będzie pominięty. Szkoda bo bardzo mi się ten score podoba.

mkrzynecki

A dla zdecydowanej większości widzów i krytyków ten soundtrack jest po prosu przeciętny, i myślę że gdyby nie to, o czym możemy poczytać powyżej to i tak nie byłby nominowany. O ile wydźwięk recenzji TDK był zwykle pozytywny o tyle zarzuty pod adresem muzyki były dosyć częste.
Gdyby Elfman nigdy nie napisał muzyki do Batmanów Burtona, pewnie odbiór muzyki z TDK byłby lepszy, a tak... przy tamtej ścieżce OST Zimmera i Howarda wypada po prostu mizernie, miejscami ocierając się o dno i dwa metry mułu ;) A że Elfman nie dostał za tamtą ścieżkę Oskara, to statuetka dla OST z TDK byłaby co najmniej dziwna i dyskusyjna.
Ogółem: muzyka ta jest taka sobie, choć słucha się jej całkiem przyjemnie. Podkreślam ze to moje zdanie, chociaż podobną opinię ma duża część widzów, a już zdecydowana większość tych którzy słychami OST Elfmana.

mkrzynecki

w sumie i tak na to nie liczylem... a poza tym szal juz opadl po mrocznym rycerzu... no ale muzyka zostaje... nie jest to kompilacja na oskara... ale mroczne Why So serious, Dog Chase... i ostani utwór zasluguja na oklaski... ale na oskara? To jest przesada... jest jedną z wielu plyt, ktore ma na swoim koncie Zimmer, ktore powinny byc nominowane, a nie sa... Gladiator? :)

incom

Powtórzę tylko to co już napisano, ale cóż? Efekt pracy duetu Burton / Elfman to już chyba naprawdę taka prehistoria, że ludzie zaczynają wychwalać to coś co popełnili Zimmer i Howard.

_Andrzej_

A według mnie muzyka Elfmana poza filmem nie nadaje się do słuchania.

tsw90

Wniosek - nawet jej poza filmem nie słuchałeś ;) Okej, rozumiem że możesz mieć własne zdanie, ale twoje stwierdzenie wydaje mi się conajmniej dziwne w odniesieniu do taj melodyjnej, klimatycznej i świetnie brzmiacej muzyki jaką jest ilustracja muzyczna do Batmanów Burtona.

mkrzynecki

Dla mnie muzyka z oby części jest przeciętna. Po takim duecie spodziewałem się czegoś lepszego, bo obaj panowie radzą sobie świetnie gdy komponują oddzielnie.

michi468

pewnie juz to każdy wiem, ale przypomne na wszelki wypadek :)
Muzyka do "The Dark Knight" może być nominowana do Oscara :D