No właśnie, która? W jakim filmie? Chodzi mi o taki film w którym mógł i wykazał się talentem aktorskim. Moim zdaniem to będzie "Ścigany". Genialnie wypadł jako zdeterminowany człowiek poszukujący mordercy żony.
myślę, że w każdej roli sie sprawdził, ale typuje Indiego ponad wszystko.czytałam duzo o filmach z Indiana Jonesem i oglądałam realizacje,żadna rola niewymagała od niego takiego poświęcenia i wysiłku.dlatego myśle że pokazał swój kunszt.świadczy o tym wiele rankingów, że postac archeologa jest jedna z najbardziej kultowych
Cóż... Moim zdaniem jako Han Solo zostawia Indy'ego daleko w tyle, jednak dr. Jones to też niezapomniana rola. Niesamowicie charyzmatyczny aktor.
Witam. Może zechcecie udzielić komentarza w na moim blogu - tj. Indiana czy Han Solo. :) http://www.filmweb.pl/user/996657/Dryden.html
Zapraszam!
Tyle, ze sam Ford twierdzi iz Solo to postac jednowymiarowa i niezbyt ja lubi. Ba, namawial Lucasa, zeby ten usmiercil jego postac w Imperium Kontratakuje.
Ja akurat wręcz przeciwnie słyszałam, że Harrison Ford błagał Lucasa by Solo stał się postacią pierwszoplanową w Imperium Kontratakuje;)
Świetny był też w filmie "K-19", gdzie grał kapitana łodzi podwodnej, obok znakomitego aktora Liama Neesona(Oscar za "Listę Schindlera").