Tylko poto , zeby spadl w rankingu... bo O WIELE lepsi aktorzy sa za nim. Bez przesady- ma wyzsza srednia od Ralpha Fienessa, a nie zasluguje... ciekawe ktory bylby gdyby zyl... zmarlym nalezy sie szacunek, ale i sprawiedliwa ocena............... no dalej zgloscie moj komentarz do usuniecia .
nie chodzi o to , ze go nie lubie...... owszem lubie, byl dobrym aktorem,, ale nie zasluguje na az tak wysoka srednia\ jest w rankingu wyzej od Danzela Washingtona... naprawde jest lepszym aktorem???
Moze i tak, ale ranking ogolnie jest przesadzony. I chodzi o to, zeby dawac aktorom takie oceny, na jakie sie ocenia ich gre aktorska. A nie, 'tylko poto , zeby spadl w rankingu'. Bo przez takie oceny, ranking staje sie jeszcze mniej wiarygodny.
majek69, bardzo dobrze powiedziane!
dawanie niskich ocen po to, żeby ktoś spadł w rankingu jest po prostu żałosne
Pozdrawiam
Zgadzam się, że to jest żałosne. Osoby, które dawały mu 10 zapewne kierowały się własnymi odczuciami wobec jego gry aktorskiej. Co w tym złego?
Ile filmów z nim oglądałaś? Zgadzam się, że wystawianie ocen tylko po to, żeby spadł w rankingu jest żałosne.
Dziewczyno pomyśl i dorośnij.
Ogólnie twierdzę, iż niektóre osoby wystawiają mu 10/10 tylko i wyłącznie za "Mrocznego rycerza". Ja nie wystawiłam mu jeszcze oceny, bo oglądałam go w roli tylko Jokera. Obejrzę z nim przynajmniej połowę jego filmografii i ocenię, bo dużo tego nie jest. Dorośnij.
dorosnij?? to raczej nie jest kwestia tego, czy jestem dojrzala ... po prostu cos mnie trafia, jak widze takie oceny ;/ moze za kilka miesiecy lub tygodni , jak bede miala wiekszy dystans, to dam mu ok. 7;
A czego Ty tak srasz nad tym rankingiem? Mam prawo głosować i dać mu taką ocenę na jaką według mnie zasługuję. Ty dałaś Titanicowi 10/10 i co mam wejść teraz na podstronę tego żałosnego filmu żeby mu tylko obniżyć ocenę? Mógłbym sobie dalej po krytykować Twoje oceny ale ja mam to w dupie, masz prawo do własnego zdania i daj innym takie samo prawo. Buźka !
Do Madziuni:
Tak, dorośnij. Czy Ty nie rozumiesz, że nie ocenia się aktora, tylko dlatego, żeby spadł w rankingu? Mnie coś trafia, gdy widzę takie dzieci jak Ty. Dobra, ta rozmowa jest strasznie pusta. Podaj sensowne argumenty: dlaczego wystawiłaś Ledgerowi taką niską ocenę? ;)
niska to bylaby 1.(a naprawde wielu aktorom tyle dalam). 5 oznacza ok. Dla mnie on byl ok, to niby dlaczego mialabym mu dac wiecej ?? juz napisalam, dlaczego wystawilam mu taka ocene i to nie jest kwestia dojrzalosci, tylko gustu i ew. rownowagi emocjonalnej ( pisalam to w afekcie-, kiedy zobaczylam , ze ma lepsza srednia niz wielu naprawde zasluzonych aktorow, np. Marlon Brando),, jak emocje opadna to pewnie zmienie; ale na pewno nie dam mu tak wygorowanej noty , jak wiekszosc...
PS. kojarzysz w ogole kim byl Brando??
Co ma wspolnego Brando do tej dyskusji? Chcesz tu komuś udowadniac, ze znasz sie na kinie/aktostwie? Czy tez moze chcesz wpajac, iz masz lepszy gust? Wielb swojego Brando, mysle ze nikogo to nie obchodzi, tak samo jak Ciebie nie powinno obchodzic, ze ktos wielbi Ledgera. I prosze nie pisz teraz nagle usprawiedliwiajacych bzdur na wytlumaczenie, bo po przeczytaniu Twojego pierwszego posta w tym temacie swiadczy o jednym i o jedynym celu w jakim tu przybylas swa skormna osoba.
zeby cos oceniac , trzeba najpierw znac tego historie... tak samo, zeby oceniac aktorow, trzeba znac historie kina.... co w tym dziwnego?? nie znasz historii filmu, wiec nie masz pojecia , jacy aktorzy zasluguja na 10/ 10 , bo nawet nie zdajesz sobie sprawy , jacy stapali niegdys na tej ziemi-
co ma do tego Brando?? podalam go jako przyklad, to jeden z aktorow , ktorzy powinni byc w rankingu wyzej , ale nie jest , bo wiekszosc wspolczesnych nastolatkow nie wie , kim w ogole byl.
nie zabraniam Ci wielbic Ledgera, ale swoja droga ciekawe, kiedy mu dales 10 ... bo jakos watpie, ze przed jego smiercia...
Wybuchłam śmiechem dziewczyno :) Pytasz się czy wiem kto to Brando. Wybuchłam śmiechem po raz drugi.
Po 1: Tak znam Brando.
Po 2: Skoro ty taka znająca historię kina to mi powiedz dziewczę drogie czy znasz historię kina z Ledgerem? Bo ja nie. Dlatego nie wystawiłam mu jeszcze oceny. Ośmielę się oczekiwać od Ciebie, iż dasz mi listę filmów, które obejrzałaś z Heathem ;)
Po 3: Ile masz lat niewspółczesna nastolatko?
Po 4: Czekam na Twoją listę ;)
Po 5: Film webowym rankingiem przejmują się tylko dzieci.
Po 6: Oceniłaś zapewne Marlona. Znasz jego historię kina? Ale proszę Cię: podaj coś innego nić "Ojciec Chrzestny" ;)
ostatnie tango- o wiele lepsza rola niz w Ojcu chrzestnym , na nabrzezach- tez dobra rola
filmy z Ledgerem , ktore ogladalam to zakochana zlosnica, mroczny rycerz, Tajemnica Brokeback Mountain i patriota watpie, ze jego wielcy fani obejrzeli wiecej
napisalam , ze wiekszosc nastolatkow nie wie , kim byl , ale to nie oznacza , ze sama jestem nastolatka. 987- naprawe ciezko sie domyslic??
Uwielbiam Cie madziuna, przepięknie przeczysz sama sobie. Skoro mówisz, że żeby cokolwiek oceniać trzeba znać tego historię, to do jasnej cholery jakim prawem wystawiasz Ledgerowi ocenę? Ile filmów z jego udziałem widziałaś? Z każdym kolejnym postem udowadniasz, że jesteś jedynie laikiem, który próbuję udawać wielkiego znawcę. Napisz mi jeszcze jakim prawem wmawiasz mi, że ja nie znam historii kina? Zastanów się piętnaście razy, zanim cokolwiek napiszesz, bo nie chcę żeby ta dyskusja zmieniła się w żałosną katorgę.
do cieciuchsza
pyskuejsz do osoby, ktora jest starsza od ciebie, wiec okaz jej troche respektu, bo nie odroslas jeszcze od ziemi.
bawi mnie wasza rozmowa tak pozatym!
osobiscie uwazam, ze trzeba zobaczyc min. 3 filmy jakiegos aktora, by go ocenic. ja widzialem prawie wszystkie fillmy hetha i uwazam go za wybitnego aktora, ale tez sie nie zgadzam, ze ma lepsza ocene od innych aktorow, ktorzy sa LEPSI od niego! jak np. eastwood, connery, spacey, di caprio, williams. mozna tak jeszcze wymienic conajmniej z 20 nazwisk.
niestety madziu nie zminisz oceny na filmwebie zawyzajac lub podwyzszajc oceny. jednak nie oceny sa tu najgorsze, tylko brak szacunku do drugiej osoby, uczcie sie wzajemnie szanowac!
emu, nie błaźnij się proszę, chyba nie chcesz prezentowac podobnego poziomu jaki nam tu przedstawiła panna madziunia. Nie wiesz ile mam lat, więc nie ucz mnie respektu, kiedy sama go nie masz. Co jest wyznacznikiem tych Twoich 20 nazwisk? Twoja i tylko Twoja opinia - To Ty myślisz, że te 20 nazwisk powinno byc wyżej. Może i ja sądzę, że niektórzy aktorzy są niżej niż powinni - ale czy tylko z tego powodu mam obniżac komukolwiek ocenę, jeżeli według mojej opinii w pełni na nią zasługuję? Zastanów się.
Mówisz o szacunku? Jaki szacunek prezentuję założycielka tematu, która z premedytacją wystawia ocenę, tylko po to aby jej idole mogli wskoczyc wyżej, nawet nie widząc połowy filmów Ledgera. Rzeczywiście użytkownik godny naśladowania.
wiesz dlaczego wiem, ze jestes jeszcze młoda, bo nawet nie czytasz w całosci tego co napisalem.
obrazasz osobe i ja prowokujesz, w swoim pierwszym poscie. to jest zalosne tak nawiasem!
czy ona cie obrazila?, nie, to nie dziw sie, ze napisałem, ze potrzebujesz oglady w stosunku do innych, ktorzy NIE MAJA TAKIEGO SAMEGO ZDANIA JAK TY!
jak komus odpisujesz to przeczytaj najpierw co w ogole twoj adresat napisal!
Ja jestem ON nie ONA. Prowokuję? Wydaję mi się, że z takim celem przyszła tutaj założycielka tematu. Czy ja ją obraziłem, wyzwałem ją? Emu, sam naucz się czytac, bo widzę, że Ty masz z tym cholerny problem.
Można miec odmienne zdanie I pisałem to już w tym temacie. Tyle, że ja nie oceniam aktorów po wierzchołku góry. Jak już kogoś oceniam, to oceniam wtedy kiedy obejrzę wystarczająca ilośc filmów jakie zrobił, w moim przypadku jest to co najmniej 3/4. Więc nie wciskaj mi tu bajek o odmienności zdania, kiedy założycielka nie ma podstawowej wiedzy do oceniania owego aktora. Ja nie wchodzę na profile aktorów obniżając im ocenę tylko po to aby spadli z rankingu. To jest właśnie fundament jej nie dojrzałości i Twojej jeżeli to pochlebiasz. Zanim mi odpiszesz przeczytaj uważnie to co napisałem, bo Twoja odpowiedź nie miała zbyt dużego sensu do danej dyskusji.
ups, moj bład, no ale mylący nick.
"A czego Ty tak srasz nad tym rankingiem? Mam prawo głosować i dać mu taką ocenę na jaką według mnie zasługuję. Ty dałaś Titanicowi 10/10 i co mam wejść teraz na podstronę tego żałosnego filmu żeby mu tylko obniżyć ocenę? Mógłbym sobie dalej po krytykować Twoje oceny ale ja mam to w dupie, masz prawo do własnego zdania i daj innym takie samo prawo. Buźka !"
mam cos jeszcze dodawać? jezeli nie rozumiesz slow ktorych uzywasz, poprostu ich nie uzywaj!
poniewaz napisales 3/4 filmy ona widziala 4 filmy z hethem, wiec ost postem potweirdziles to, ze posiada wiedze odnosnie tego aktora i spokojnie moze wystawic ocene jego gry aktorskiej!
pozatym jezeli chcesz ripostowac to nie uzywaj tych samych slow adresata!
a na ostatek której czesci zdania nie zrozumiales - "niestety madziu nie zmienisz oceny na filmwebie zawyzajac lub podwyzszajc oceny" ?
Na początek coś do EMU:
Nie mogę się z Tobą zgodzić, że trzeba obejrzeć przynajmniej 3 filmy. Heath może nie ma na swoim koncie dużej ilości filmów, ale jego filmografia nie jest jednorodna. Więc moim skromnym zdaniem powinno się obejrzeć około połowę filmów z jego filmografii.
Teraz do MADZIUNI:
Obejrzałaś tylko 2 filmy z Marlonem (nie licząc Ojca Chrzestnego)? Jeśli nie to ok.
"watpie, ze jego wielcy fani obejrzeli wiecej" - i tutaj zgodzę się z EDKIEML. Podziękujemy Ci już chyba ;)
Jak możesz narzucać innym, że wątpisz, iż oni obejrzeli coś mniej, albo coś więcej, chociaż w ogóle tego nie wiesz! Poza tym oglądałaś tylko 4 filmy na 19... Nie no...
Co do Twojego wieku; nie napisałam, że nastolatką nie jesteś ;) Nie mam zamiaru nawet domyślać się ile masz lat. Lekko mówiąc - nic mnie to nie obchodzi ;)
W jakim filmie Twoim zdaniem Heath zagrał na 'ok'?
nie , moja droga, nie obejrzalam tylko dwoch filmem z Brando. napisalam tylko te 2 jako przyklad. po drugie "watpie, ze jego wielcy fani obejrzeli wiecej" - i tutaj zgodzę się z EDKIEML. Podziękujemy Ci już chyba ;) NAPRAWDĘ LUDZISZ SIE , ZE WIEKSZOSC LUDZI , KTORZY MU DALI PO 10 OBEJRZELI WIECEJ????
po trzecie: Co do Twojego wieku; nie napisałam, że nastolatką nie jesteś ;) Nie mam zamiaru nawet domyślać się ile masz lat. Lekko mówiąc - nic mnie to nie obchodzi ;) TYMCZASEM KILKA POSTOW WCZESNIEJ: Po 3: Ile masz lat niewspółczesna nastolatko?
PYTASZ SIE WIEC ODPOWIADAM. CHYBA LOGICZNE , NIE??
I JAK SIE JUZ Z KIMS KLOCISZ, TO NIE PRZESADZAJ Z TYMI BUZKAMI ;), BO TO NIESZCZERE
Ok jeśli oglądałaś więcej to zwracam honor.
Tak łudzę się, że większość ludzi, którzy mu dali po 10 oglądali więcej. Przynajmniej tak robią osoby dojrzałe i prawdziwi fani ;)
Co do Twojego wieku to naprawdę skończmy temat o nim, bo to forum o Ledgerze.
"I JAK SIE JUZ Z KIMS KLOCISZ, TO NIE PRZESADZAJ Z TYMI BUZKAMI ;), BO TO NIESZCZERE"
A z kim takim ja się kłócę? Ale ok - wedle życzenia, nie będę przesadzać z buźkami, madam.
Zapoznaję się właśnie z filmografią pana Heath'a, aby móc go ocenić. Polecam Ci również się z nią zapoznać, aby ocenić go obiektywniej, a nie tylko po to, żeby spadł w rankingu.
Poza tym nie odpowiedziałaś mi na jedno pytanko: W jakim filmie Twoim zdaniem Heath zagrał na 'ok'?
Pozdrawiam.
masz racje 3 filmy to zamało, obojetnie czy to heath, czy inny aktor, zeby go ocenic. jednakze czasem wystarcza 3 produkcje by kogos ocenic.
niestety na tym serwisie jest duzo osob niedojrzalych, ktorzy jedynie umia wygwizdywac, co przykladem jest ten temat. zadko kiedy zdarza sie dyskusja na poziomie. zawsze gdy ktors napisze zla recenzje wiecej jest obelg niz argumentow, pozatym czesto zdarzaja sie prowokacje, co jest rowniez denerwujące!
"masz racje 3 filmy to zamało, obojetnie czy to heath, czy inny aktor, zeby go ocenic. jednakze czasem wystarcza 3 produkcje by kogos ocenic."
To zależy jaką kto ma filmografię. Heath ma nie ma jednorodnych produkcji na swoim koncie, więc staram się uświadomić pani Madziuni, że 4 to za mało.
Ja jestem świeżo po obejrzeniu "Candy", polecam założycielce tematu ;) Jak i innym.
A no i nie mogę się nie zgodzić, że na film webie większość osób jest niedojrzałych. Często, gdy ktoś nie przepada za np. jakimś filmem, to fani tego filmu rzucają się na nich jak mysz na ser.
te ost. to akurat prawda, ale juz mowilam, kiedy mu zmienie ocene, i dlaczego tak , a nie inaczej...
dla mnie na ok zagral np. w zakochanej zlosnicy; nie bylo zle , ale tez bez jakichs wiekszych rewelacji; chociaz z 2. str. to nie jest film , w ktorym sie mozna wykazac zdolnosciami, ale wezme to to pod uwage, jak bede mu kiedys zmieniac ocene
Sądzę, że w "Zakochanej Złośnicy" zagrał tak jak miał, czyli o mówieniu 'nie było źle' nawet mowy nie ma.
No, ale co? Tylko tyle? A gdzie reszta o jego grze? Np. o Mrocznym rycerzu? ;)
Uważam, iż mówisz, że będziesz mu zmieniać ocenę, ale wcale tego nie zrobisz ;) Według mnie nie powinnaś go w ogóle oceniać. Nie chcę Cię obrazić, ale swoją inteligencję pokazałaś już w pierwszym poście pisząc: "Tylko poto , zeby spadl w rankingu...". I to na tyle.
Naprawdę zrozumiałabym, gdyby ktoś przyszedł tu, zagłosował na 5 na 10, gdyż uważa, ze Heath nie jest za dobrym aktorem lub oglądał z nim 2, 3 filmy i nie podobało mu się jak w nich wypadł.A nie hej daje 5 na 10 tylko po to żeby spadł w rankingu.Zrobiłabym tak samo dając Brando tylko po to by spadł jeszcze niżej, ale to świadczyłoby tylko i wyłącznie o mojej głupocie, tak jak w przypadku założycielki tematu.Tylko tyle mam do powiedzenia.Więcej się chyba nie trzeba wypowiadać, bo ranking na filmwebie to i tak jest beznadzieja jakich mało.
Osobiście nie znoszę Tom'a Cruise.Coś w nim jest, że nie mogę na niego patrzeć, słuchać go itp.Po prostu drażni mnie jego osoba.I chodź nie jest złym aktorem, to jak widzę go na ekranie mam ochotę... ;) Ale nie wejdę, nie dam mu 1 na 10, bo to jest zwyczajnie chore.
emu, proszę Cie, nie zarzucaj mi błędów, które Ty popełniasz. Jakich słów nie rozumiem? Bo nadal nie widze w swoim poście nic obrazilwego. Czytając Twe wypociny z błędem za błędami, sam sie zastanawiam nad Twoim wiekiem. Nie napisałes jeszcze ani konstruktywnego pół zdania w tym temacie, przyszedłeś tutaj robic show jak założycielka? To jest Twoja dojrzałosc? Gratuluję!
Jestem ogromną fanką Heatha Ledgera i wg mnie powinno się oceniać aktorów dopiero po obejrzeniu większej części filmografii. Tak, dałam 10/10 i to nie dlatego, że go ubóstwiam bo był przystojny etc. Dałam tak wysoką ocenę, ponieważ wg mnie zasłużył na nią w 100%.
Obejrzałam wszystkie filmy wyłączając trzy australijskie, których nie można było nigdzie złapać.
maadziuniaa987 polecam obejrzenie całej filmografii najlepiej zaczynając od samego początku i zastanowić się jeszcze raz nad oceną.
gdzie znalazlas partnerska rozgrywka i Blackrock, bo ich juz wszedzie szukalem i nigdzie nie umiem znalesc?
Blackrock szukałam i niestety nigdzie nie można dostać, a co do Partnerskiej rozgrywki to kumpela dorwała na allegro na kasecie VHS ( jakiś mężczyna likwidował wypożyczalnię i udało się zakupić za 5zł)
życzę powodzenia w poszukiwaniach i trzymam kciuki :)
Oglądałem jakieś 80 % filmów z Heathem jeszcze za jego zycia i jak dla mnie ocena 9/10 nie wiem o co sie rzucac;/ Gdyby zyl jestem pewny ze jeszcze by nas zaskoczyl wielokrotnie swoim talentem. "10" dalbym mu za wybor rol ktore dopasowywal do wlasnego charakteru i stylu bez wzgledu na pieniadze. Wielki szacunek.