"Chciałem korzystać z życia. Chciałem wsiąść do pociągu, który pędzi z prędkością 90 mil na godzinę.
Każde moje zajęcie było wymówką do podróży".
I'm Not There
Nie mam pojęcia - dodaje gwiazdor. - Michelle w tej chwili się tym zajmuje. Widziałem
tam też Cate Blanchett, wyglądała jak Bob Dylan i to było najdziwniejsze.
......................
Jestem niezwykle wdzięczny za to, że zostałem doceniony jako aktor - . -
Ale tak naprawdę, kiedy budzę się rano to myślę o tym, że jestem szczęściarzem mając tak wspaniałą rodzinę.
To się dla mnie liczy milion razy bardziej. Wszystko inne mnie nie obchodzi.
..............
Robię to tylko dlatego, że sprawia mi to przyjemność. W dniu gdy praca przestanie mnie bawić - koniec. Po prostu odejdę. Robienie kolejnego filmu dla nastolatków przestaje być zabawą... Nie chcę tego robić do końca życia. Nie chcę nawet spędzić reszty mojej młodości w tym przemyśle. Jest o wiele więcej rzeczy, które chcę odkryć"
..........................
Święta w Australii różnią się od świąt w Nowy Jorku - wyjaśnia aktor. - Nie dostajesz nart i butów narciarskich, tylko deskę surfingową. Jedzenie jest takie samo, ale miło jest spędzić święta patrząc się na prawdziwy śnieg w Nowym Jorku, a nie śpiewając o nim na plaży przy 40-stopniowym upale w trakcie pieczenia kiełbasek.
o rany no naprawde, cudne :)
świetny wiersz choć wiekszośc nie zrozumiałam ;)
Pytanie to samo co wyżej :) (?)
Ten wiersz znalazłam na jednej ze stron poświęceonej Heathowi .
....
Tatusiu proszę nie odchodz ,Będe za tobą tęsknic ,
jesteś zabawny ,i ty byłes moim kompanem (towarzyszem).
Nie chce abyś odchodził .Poprostu nie możesz ,
Nie powiedziałam ci do widzenia .
tatusiu nie odchodz.
......
http://michelleparadize.free.fr/galerie/albums/userpics/10001/sanstitrent6.png
Sienna Miller przyznała ostatnio, że swojego niedawno zmarłego przyjaciela - Heatha Ledgera, upamiętnia w dość nietypowy sposób. Nosi jego pidżamę.
Australijski aktor, z którym wystąpiła w "Casanovie", dał jej kiedyś swoją pidżamę w Wenecji. Sienna Miller i Ledger bardzo się na planie zaprzyjaźnili.
Pewnego razu wraz z matką Sienny poszli na małą wycieczkę krajoznawczą po mieście i zaskoczył ich deszcz. Heath w apartamencie dał koleżance z planu swoje nocne ubranie, żeby mogła w czymś suchym wrócić do siebie.
"Pamiętam, że okropnie wtedy padało, a Heath po prostu wyskoczył na plac św. Marka, a ja za nim" - wspomina Miller - "I tak zaczęliśmy jak szaleni biegać po placu w deszczu".
Gwiazda odwdzięczyła się za pomoc w Wenecji dwa lata później. Gdy Heath kręcił "Tajemnicę Brokeback Mountain", zatrzymał się u Sienny. Już wtedy zaczęły się jego problemy z bezsennością.
"Kiedy przyjechał do mnie ostatnio i miał problemy z zasypianiem, oddałam mu jego pidżamę, żeby mu było łatwiej zasnąć" - opowiada aktorka.
Ledgera znaleziono martwego w nowojorskim apartamencie w styczniu tego roku. Zmarł w wyniku przedawkowania tabletek nasennych.
Miller przyznała, że wiadomość o śmierci przyjaciela ją załamała. Wtedy poprosiła ojca Ledgera, żeby przysłał jej "wenecką" pidżamę. Podobno w ten sposób będzie go już zawsze pamiętać.
Jak ten artykuł może być wiarygodny, skoro "Brokeback Mountain" było kręcone wcześniej niż "Casanova"??
Wciąż jestem dzieciakiem. Jakbym miał sześć lat.
Ale mam pojęcie braku czegoś, to tylko wielka podróż. Czuję się tak
jak wtedy, gdy opuściłem dom i zacząłem podróżować, wciąż to robię.
Heath nie został aktorem dla sławy czy pieniędzy - . - Kochał swój zawód i uwielbiał pomagać przyjaciołom. Uwielbiał też szachy i deskorolkę, płócienną torbę i swoją maskotkę. Taki właśnie był dla mnie Heath.
Kim Ledger-Ojciec Heatha
Jesteś zmuszony do większego poszanowania dla siebie samego. Dziecko uświadamia ci, kim tak naprawdę jesteś. To jak sytuacja bez wyjścia. Nie lękam się śmierci, ponieważ wiem, że w każdym calu żyję tylko dla niej. Z drugiej strony nie chcę umierać, bo jedynego czego pragnę, to być z Matildą jak najdłużej, do końca swoich dni.
Heath Ledger w wywiadzie z listopada 2007 roku.
Prawdopodobnie Heath próbował zasnąć i zasnął na zawsze.
wspaniały wiersz... czasami myśle o ludziach którzy odeszli w tak młodym wieku, a gdy pomyśle o Heath'ie jest mi strasznie szkoda, że już go nie ma. przytłacza mnie często dziwny żal i smutek z tego powodu... Heath był wspaniałym człowiekiem. Również był bardzo mądry jak na swój młody wiek. Szkoda, naprawdę szkoda mi tak wspaniałej osoby... Niech spoczywa w pokoju [*]
Andrew Denton zapytał Heatha o pierwsze wspomnienienie z dzieciństwa :)
Heath- Pierwsze wspomnienie...tak mysle ..myslę że to moje 3/4 urodziny
kiedy wszedł tort ze świecami ,byłem bardzo podekscytowany ,Oh tort !
a mój kuzyn zdmuchnąl świeczki...Byłem bardzo rozczarowany ..
to złamało mi serce ..
to zostało w mojej głowie :)
Heath miał sekretny plan żeby odzyskac swoją byłą narzeczoną i córkę
Chciała wrócic do niego, on powiedział że jest jego bratnią duszą
To było krótko przed jego śmiercią ,
Heath miał prezent dla Michelle jej ulubioną książke , To był rzadki egzemplarz
Miał nadzieje przekonać Michelle żeby do niego wróciła ,mimo iż oboje byli wtedy w związkach
to wciąz się kochali .
Heath bardzo chciał patrzeć jak Matilda dorasta .mówił o tym że chciał by kupić duży dom w Australi .
Powiedział mi że najszczęsliwe chwile swojego życia spędził przy Matildzie i Michelle .
Michelle miała mu dac odpowiedz po powrocie ze Szwecji ..
ale było za pózno , Michelle będąc w Szwecji dowiedziała sie że Heath nie żyje .
Kelly Hill
Staram się nie wybiegać daleko w przyszłość, żyję z dnia na dzień. Nawet nie wiem, co będę robił jutro, i nie mam kalendarza, w którym planuję, co mam zrobić dziś. Nie myślę, co będzie za ileś tam lat, bo może w ogóle nic nie będzie, może mnie już nie będzie?
Ogromnie wam dziękuje za założenie tego tematu. Heath jest dla mnie największym autorytetem. Był niesamowicie mądrym i wrażliwym człowiekiem. Czuje się z nim jaką więź, wiem że to bezsensowne, ponieważ go nie znałam i mam wątpliwości czy Michelle poznała go chociaż w połowie.
Genialny człowiek. Bardzo chciałabym kiedyś porozmawiać z Matildą, która jest jego częścią.