Heath Ledger

Heath Andrew Ledger

8,9
55 522 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Heath Ledger

"Chciałem korzystać z życia. Chciałem wsiąść do pociągu, który pędzi z prędkością 90 mil na godzinę.
Każde moje zajęcie było wymówką do podróży".

I'm Not There

Nie mam pojęcia - dodaje gwiazdor. - Michelle w tej chwili się tym zajmuje. Widziałem
tam też Cate Blanchett, wyglądała jak Bob Dylan i to było najdziwniejsze.
......................

Jestem niezwykle wdzięczny za to, że zostałem doceniony jako aktor - . -
Ale tak naprawdę, kiedy budzę się rano to myślę o tym, że jestem szczęściarzem mając tak wspaniałą rodzinę.
To się dla mnie liczy milion razy bardziej. Wszystko inne mnie nie obchodzi.
..............

Robię to tylko dlatego, że sprawia mi to przyjemność. W dniu gdy praca przestanie mnie bawić - koniec. Po prostu odejdę. Robienie kolejnego filmu dla nastolatków przestaje być zabawą... Nie chcę tego robić do końca życia. Nie chcę nawet spędzić reszty mojej młodości w tym przemyśle. Jest o wiele więcej rzeczy, które chcę odkryć"

..........................

Święta w Australii różnią się od świąt w Nowy Jorku - wyjaśnia aktor. - Nie dostajesz nart i butów narciarskich, tylko deskę surfingową. Jedzenie jest takie samo, ale miło jest spędzić święta patrząc się na prawdziwy śnieg w Nowym Jorku, a nie śpiewając o nim na plaży przy 40-stopniowym upale w trakcie pieczenia kiełbasek.

zuzanne

o rany no naprawde, cudne :)
świetny wiersz choć wiekszośc nie zrozumiałam ;)
Pytanie to samo co wyżej :) (?)

BK_201

Ten wiersz znalazłam na jednej ze stron poświęceonej Heathowi .

....

Tatusiu proszę nie odchodz ,Będe za tobą tęsknic ,
jesteś zabawny ,i ty byłes moim kompanem (towarzyszem).
Nie chce abyś odchodził .Poprostu nie możesz ,

Nie powiedziałam ci do widzenia .

tatusiu nie odchodz.

......

http://michelleparadize.free.fr/galerie/albums/userpics/10001/sanstitrent6.png

nashla

Sienna Miller przyznała ostatnio, że swojego niedawno zmarłego przyjaciela - Heatha Ledgera, upamiętnia w dość nietypowy sposób. Nosi jego pidżamę.
Australijski aktor, z którym wystąpiła w "Casanovie", dał jej kiedyś swoją pidżamę w Wenecji. Sienna Miller i Ledger bardzo się na planie zaprzyjaźnili.
Pewnego razu wraz z matką Sienny poszli na małą wycieczkę krajoznawczą po mieście i zaskoczył ich deszcz. Heath w apartamencie dał koleżance z planu swoje nocne ubranie, żeby mogła w czymś suchym wrócić do siebie.

"Pamiętam, że okropnie wtedy padało, a Heath po prostu wyskoczył na plac św. Marka, a ja za nim" - wspomina Miller - "I tak zaczęliśmy jak szaleni biegać po placu w deszczu".

Gwiazda odwdzięczyła się za pomoc w Wenecji dwa lata później. Gdy Heath kręcił "Tajemnicę Brokeback Mountain", zatrzymał się u Sienny. Już wtedy zaczęły się jego problemy z bezsennością.

"Kiedy przyjechał do mnie ostatnio i miał problemy z zasypianiem, oddałam mu jego pidżamę, żeby mu było łatwiej zasnąć" - opowiada aktorka.

Ledgera znaleziono martwego w nowojorskim apartamencie w styczniu tego roku. Zmarł w wyniku przedawkowania tabletek nasennych.
Miller przyznała, że wiadomość o śmierci przyjaciela ją załamała. Wtedy poprosiła ojca Ledgera, żeby przysłał jej "wenecką" pidżamę. Podobno w ten sposób będzie go już zawsze pamiętać.

edekL

Jak ten artykuł może być wiarygodny, skoro "Brokeback Mountain" było kręcone wcześniej niż "Casanova"??

kaarina

Nie ja to napisałam hehe.
http://film.interia.pl/szukaj/news/pidzama-heatha-ledgera,1125343

edekL

Wciąż jestem dzieciakiem. Jakbym miał sześć lat.
Ale mam pojęcie braku czegoś, to tylko wielka podróż. Czuję się tak
jak wtedy, gdy opuściłem dom i zacząłem podróżować, wciąż to robię.

BK_201

Heath nie został aktorem dla sławy czy pieniędzy - . - Kochał swój zawód i uwielbiał pomagać przyjaciołom. Uwielbiał też szachy i deskorolkę, płócienną torbę i swoją maskotkę. Taki właśnie był dla mnie Heath.

Kim Ledger-Ojciec Heatha

Jesteś zmuszony do większego poszanowania dla siebie samego. Dziecko uświadamia ci, kim tak naprawdę jesteś. To jak sytuacja bez wyjścia. Nie lękam się śmierci, ponieważ wiem, że w każdym calu żyję tylko dla niej. Z drugiej strony nie chcę umierać, bo jedynego czego pragnę, to być z Matildą jak najdłużej, do końca swoich dni.

Heath Ledger w wywiadzie z listopada 2007 roku.

Prawdopodobnie Heath próbował zasnąć i zasnął na zawsze.

BK_201

"Sorry, I'm really tired"

"Przepraszam za moje straszną nie umiejętności rozmowy."

nashla

super tłumaczenie!

Cieciuch

Odrazu wyjasniam jeżeli chodzi o te dwa ostatnie
to są dwa różne :)

nashla

wspaniały wiersz... czasami myśle o ludziach którzy odeszli w tak młodym wieku, a gdy pomyśle o Heath'ie jest mi strasznie szkoda, że już go nie ma. przytłacza mnie często dziwny żal i smutek z tego powodu... Heath był wspaniałym człowiekiem. Również był bardzo mądry jak na swój młody wiek. Szkoda, naprawdę szkoda mi tak wspaniałej osoby... Niech spoczywa w pokoju [*]

Insane_7

Andrew Denton zapytał Heatha o pierwsze wspomnienienie z dzieciństwa :)

Heath- Pierwsze wspomnienie...tak mysle ..myslę że to moje 3/4 urodziny
kiedy wszedł tort ze świecami ,byłem bardzo podekscytowany ,Oh tort !
a mój kuzyn zdmuchnąl świeczki...Byłem bardzo rozczarowany ..
to złamało mi serce ..

to zostało w mojej głowie :)

nashla

Heath miał sekretny plan żeby odzyskac swoją byłą narzeczoną i córkę
Chciała wrócic do niego, on powiedział że jest jego bratnią duszą
To było krótko przed jego śmiercią ,
Heath miał prezent dla Michelle jej ulubioną książke , To był rzadki egzemplarz
Miał nadzieje przekonać Michelle żeby do niego wróciła ,mimo iż oboje byli wtedy w związkach
to wciąz się kochali .

Heath bardzo chciał patrzeć jak Matilda dorasta .mówił o tym że chciał by kupić duży dom w Australi .
Powiedział mi że najszczęsliwe chwile swojego życia spędził przy Matildzie i Michelle .
Michelle miała mu dac odpowiedz po powrocie ze Szwecji ..
ale było za pózno , Michelle będąc w Szwecji dowiedziała sie że Heath nie żyje .

Kelly Hill

nashla

Staram się nie wybiegać daleko w przyszłość, żyję z dnia na dzień. Nawet nie wiem, co będę robił jutro, i nie mam kalendarza, w którym planuję, co mam zrobić dziś. Nie myślę, co będzie za ileś tam lat, bo może w ogóle nic nie będzie, może mnie już nie będzie?

vuv

wow, skąd to?

nashla

Ogromnie wam dziękuje za założenie tego tematu. Heath jest dla mnie największym autorytetem. Był niesamowicie mądrym i wrażliwym człowiekiem. Czuje się z nim jaką więź, wiem że to bezsensowne, ponieważ go nie znałam i mam wątpliwości czy Michelle poznała go chociaż w połowie.
Genialny człowiek. Bardzo chciałabym kiedyś porozmawiać z Matildą, która jest jego częścią.