Heath Ledger

Heath Andrew Ledger

8,9
55 806 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Heath Ledger

Heath Ledger dostał Złotego Globa (który w 100% mu się należał. To jeden krok bliżej do Oscara ;)

Heath, I missed you man...

Sawyer

W pełni to zasłużona nagroda:) Dobra robota Heath!:)
Poniżej link, który można już znaleźć na youtube:)
http://pl.youtube.com/watch?v=EJYjfsR-wWg

blondanka

Udało się :)

Powinien tam być i odbierać tę nagrodzę. Nie powiem... zakręciła mi się łezka w oku, kiedy to Nolan podchodził, a nie osobiście Heath. Chociaż świetnie zakończył swoją wypowiedź słowami 'He will be eternally missed, but he will never be forgotten'. Kto się z nim nie zgadza?

A propos... scena 'You comlpete me' dobrana świetnie :)

użytkownik usunięty
blondanka

Cudownie!!! Bardzo się cieszę!!! :))

Sawyer

Bravo Heath!
To teraz czekamy już na Oscara;)

kaarina

Zawsze będziemy za nim tęsknili. Nigdy go nie zapomnimy -

Heath odcisnął piętno na przyszłości kina. Mieć możliwość z nim współpracować, to błogosławieństwo.

Piękne słowa i prawdziwe , Heath gdzie kolwiek jestes,

ukłon w twoją stroną .

http://ledgersladies.com/gallery1movies/albums/GLOBES/01-16-06globesHQ010.jpg

nashla

Brawo należało mu sie! wysyłam ci ukłony, brawa i buziaki gdzie kolwiek teraz jesteś. Brawo! =)
Tesknimy!

BK_201

Bardzo, bardzo, bardzo się cieszę!!!!
Wreszcie został doceniony!
Szkoda, że dopiero teraz...
Łza się w oku kręci....

domi_bwp

Został doceniony, nareszcie. Tylko dlaczego wtedy, kiedy zmarł?
Nie wątpliwie zapisał się w historii kinematografii. Jego gwiazda będzie
świecić zawsze.

BooH

Ale to nie jest tak był nominowany do wielu wielu nagród po BM już
i wile nagród zdobył to tez trzeba wziąsc pod uwage

nashla

Może to tylko moje odczucie ale wg. Mnie większo tam wyglądała na tej
gali chocby byli po kielichu buahahahha

nashla

he! też to zauważyłam myslałam, ze to tylko moje odczycie, ze mi sie wydaje jakby byli tam lekko podpici ^^

BooH

taki żart z "Hollywood true story": powinien zmienić nazwisko z Ledger na Legent ;) tak, zapisuje strony historii kinematografi.
Osobiście poprostu gratuluję...

Joanna_999

Tom Hanks wymiatał buahahah .

Heathowi gratuluje ,jak nikt zasłużył.

nashla

była dzisiaj powtórka na E! około 13 i teraz (od 16) też trwa. idę, może coś zobaczę ciekawego ;)

Joanna_999

ja żałuje że na E! nie tłumaczą niektórych programów

w zasadzie nie tłumacza

E! NEws i chyba jeszcze jakiegos.

nashla

Racja, ten fragment z THS o zmianie nazwiska na Legent mnie powalił :)

Nie wiecie czy na jakimś programie będzie powtórka z transmisji Złotych Globów. Nie samego czerwonego dywanu, tylko ceremonii wręczenia nagród?

magdalenova

coraz bliżje do oscara!!!! heath musi go dostac, w roli jokera byl bezkonkurencyjny!!!

angelvsdevil

Kto z was oglądał galę? Słyszeliście, jak Nolanowi się łamał głos pod koniec przemówienia? Jeszcze minuta i pewnie by mu poleciało kilka łez... Wzruszające ;)
Nawet mi się zakręciła łezka w oku...

Sawyer

Ja widzałam tą gale na E! kurcze tylko szkoda, ze nie tłumaczona :/
to prawda Nolanowi sie strasznie głos łamał pod koniec tak zdazyłam zauwazyc, chyba mu sie na płacz zbierało.
A ta widownia jeszcze na samym poczatku przed nagradą to wieszkosc sie tak kreciła jakby mieli owsiki w *** no własnie ^^
Gorace brawa dla Heatha !!!
a jesli chodzi o THS to chciałam to nagrac, ale mi sprzet wysiadł, wiec postanowiłam nagrac ma komórce wszystko fajnie, ale kiepsko słychać ://

BK_201

A ja własnie się szykuję do obejrzenia, o 20 znów leci ;] A nagroda dla Heatha jak najbardziej zasłużona ;)

Jokerin

o ja jest powtórka? kurcze, akurat teraz gdy mam zajety telewizor ://
no cóż miłego oglądania ;)

BK_201

Będzie, będzie, ale też tylko "cerwony dywan", bo to straaaasznie długo trwa (więcej niż sama gala :P prezentacja tych wszystkich ludzi, łaaaał). Sama posłuchałam dzisiaj godzinkę i nawet o Heath'cie raz mówiono :) Niestety nie załapałam nazwiska kobiety (twarz też średnio kojarzę :P) i pytania jakie zadał facet, ale ona powiedziała, że tu się bardzo dużo dzieje, ludzie mówią o Heath'cie i ona ma nadzieję, że on dostanie nagrodę, ale trochę dziwny jest dla niej ten szum i dziwnie jest jej mówić o swoim przyjacielu.

Nie tłumaczą, trzeba się uczyć języków ;P

Tak trochę odbiegnę od tematu. Strasznie denerwuje mnie pytanie "kto stworzył Twoją kreację?", a padało ono przy każdej kobiecie... I zobaczyłam wreszcie na ekranie Miley Cyrus (okropneeeeeeee to! straszny ma głos... i taką irytującą manierę :/ w sumie dobrze, że jej wcześniej nie musiałam oglądać :P) i mogłam też wsłuchać się w głos Penelope Cruz (okropny ma akcent :P taki "kwadratowy", haha. ale w sumie mówi w 3 językach :).

Joanna_999

*czerwony dywan

Joanna_999

Ogolnie te Globy byly dla mnie wielkim rozczarowaniem... Oprocz Heath'a w kategoriach aktorskich tylko Sally Hawkins i (bys moze, ale nie do konca) Mickey Rourke zasluzyli na swoje statuetki...

Kate Winslet - lubie ja. Naprawde ja lubie, ale nie zasluzyla nawet na jednego Globa, a co dopiero na dwa - w kategorii najlepsza aktorka w dramacie byla 4 w kolejce, a nagroda nalezala sie Anne Hathaway. W kategorii aktorka drugoplanowa bezkonkurencyjna byla Penelope Cruz. Mam nadzieje, ze to jej Oscara przyzna Akademia...

Colin Farrell - jego tez lubie i zagral bardzo dobrze, ale zdecydowanie powinien wygrac Franco. W In Bruges aktorstwo stalo na wysokim poziomie i cala trojka (Farrell, Gleeson, Fiennes) szla leb w leb. Natomiast w Pineapple Express mimo dobrej gry Rogena, to Franco kradl kazda scene, w ktorej sie pojawil. Powinien dostac Globa tym bardziej dlatego, ze pominieto go w kategorii najlepszy aktor drugoplanowy za Milka (nominacja mu sie nalezala).

Mickey Rourke - jak juz mowilem, nie do konca sie zgadzam. Moim zdaniem Penn bardziej sobie zasluzyl na nagrode, ale watpie, ze dostanie Oscara - nie ma Globa, a jest juz laureatem Nagordy Akademii wiec nagrodza Rourka (za ta role, ale po czesci takze za caloksztalt).

Co do reszty kategorii to nie chce mi sie rozpisywac, uwazam tylko, ze w nastepujacych kategoriach powinni zwyciezac:

MUSICAL LUB KOMEDIA - Tajne przez poufne.
DRAMAT - Benjamin Button lub Revolutionary Road (ma duza szanse na OScara, Akademia kocha melodramaty).
SCENARIUSZ - Benjamin Button.

Tyle ode mnie.

Najwiekszym bledem i tak jest tylko jedna nominacja dla Mrocznego Rycerza. Stawiam, ze do Oscarow bedzie nominowany w 7 lub 8 kategoriach (chyba na 11 mozliwych).
Ale dobra, nie narzekam - HEATH MA GLOBA! To najwazniejsze :D

Sawyer

Podzielam zdanie o Globach dla Kate Winslet. Zupełnie nie zasłużyła na
nagrodę. W kategorii najlepsza aktorka w dramacie powinna zwyciężyć
Anne. Bardzo na to liczyłam i zostałam niemile zaskoczona.
Zaskoczył mnie również fakt, że Meryl Streep nie dostała żadnej
statuetki.

Joanna_999

Oj, no to muszę Cię zawieść... już tłumaczą xD Mi na szczęscie udało się wywalczyć telewizor, chociaż o tej godzinie to niemal niemożliwe xD

Jokerin

Gratulacje Heath, gdziekolwiek jesteś,w pełni zasłuszona nagroda i nie powinno się mówić, że dlatego że umarł,co to ma do tego,zagrał fenomenalnie, to dostał nagrodę,a że nie żyje, to już smutna część tej historii :(

edekL

Prześwietna wiadomość! Mam nadzieję, że z Oscarem będzien tak samo.

edekL

Tłumaczą?! Ale ta gala to ja na poczatku myslałam, ze se troche pogadaja na tym czerwonym dywanie, a pózniej wejda do srodka i bedzie rozdawanie, a tu sie okazało, ze przez te dwie godziny ciagle gadali, i gadali własnie o tych kreacjach itp. praktycznie to nic sie takiego nie dzało, ale była tanera co grała Rejczel (nie wiem jak sie to imie piszę) w mrocznym i ona coś wspomniała o Heath'cie tylko dokonca nie wiem co :/

BK_201

ta manera* a nie tanera sorrcia :D

BK_201

Ukłony dla Heath'a! Należało mu się!!!

Teraz tylko kwestia Oskarów. I czy tylko Canal+ będzie transmitował gale bo jak tak... to ameno...

Sawyer

Jeżeli chodzi o Heatha, to trochę się o nim rozmawiało na czerwonym dywanie. Na pewno wypowiadał się Aaron Eckhart ('batmanowski' Harvey Dent) razem z Evą Longorią, która stwierdziła, że bardzo ciężko rozmawia się na ten temat. Oprócz tego pytali o TDK i Ledgera oczywiście Maggie Gyllenhaal (również 'batmanowska 'Rachel Dawes).

Mam nadzieję, że tak samo będzie o nim głośno na rozdaniu Oskarów.

Właśnie włączyłam E! Entertainment i co słyszę? Polskiego lektora xD A ja się 'męczyłam' w nocy z tym angielskim :) Jednak było warto - przyjemne z pożytecznym. Z tego co widzę, to nie tylko mnie denerwował styl wypowiadania się Miley (o ile dobrze pamiętam, bo mało ją kojarzę), pytania o kreację pań, no i ten dziwnie brzmiący akcent Penelope Cruz...

Jeszcze ponawiam pytanie... jest powtórka z transmisji rozdania Złotych Globów? Ktoś się orientuje? (pomijając 2-godzinne gadaniny na czerwonym dywanie)

magdalenova

magdalenova - streść co mówiły te osoby. ja widziałam dwa razy ten sam fragment (raz po ang, raz po polsku) i tam tylko jedna jakaś babka wspominała.

"Z tego co widzę, to nie tylko mnie denerwował styl wypowiadania się Miley (o ile dobrze pamiętam, bo mało ją kojarzę), pytania o kreację pań, no i ten dziwnie brzmiący akcent Penelope Cruz... " ;)

"Oprocz Heath'a w kategoriach aktorskich tylko Sally Hawkins i (bys moze, ale nie do konca) Mickey Rourke zasluzyli na swoje statuetki... " ja np. tej Sally Hawkins i "jej filmu" nie trawię. stamtąd tylko nauczyciel jazdy super! (no, ale nie aż tak by miał wygrać "walkę o Oskary" w kategorii "najlepszy aktor drugoplanowy" z Heathem Ledgerem :P)

Joanna_999

Maggie Gyllenhaal mówiła, że jest bardzo dumna z Heath'a, że ciągle jej zadają te same pytania o Heatha, a jej jest bardzo ciążko mówić o nim, jako że był jej przyjacielem, mówić. Ogółem to ciągle powtarzała jak jej trudno się z tym pogodzic.
Aaron Eckhart natomiast powiedział, że Mrocny Rycerz z pewnością nie byłby tak dobrym filmem bez Heatha, który zagrał fenomenalnie. Zauważył również, że to nie on powinein teraz stać w tym miejscu i rozmawiać z reporterami, to powinien być Heath...
Co do Evy Lngori... hmm.. nie zauważyłam, żeby coś mówiła.. jako że stała obok Aarona, przy każdym jego zdaniu potakiwała głową ;)

Jokerin

To być może Maggie Gyllenhaal pomyliłam z Evą Longorią... chociaż zdaje mi się, że coś wspominała - może to było przy okazji jak wypowiadał się Eckhart. Zresztą, tam było tyle ludzi, że nie łatwo o pomyłkę :) Na pewno w pamięć pozostaje głównie pytanie "Kto zrobił/zaprojektował tę sukienkę?" xD

Joanna_999

zgadzam się! Dla mnie "Happy-go-lucky" także nie jest jakiś powalający. Irytuje mnie ta aktorka. Instruktor był zdecydowanie najlepiej zagraną postacią w tym filmie. Ale jestem pewna, że ta rola nie wygra z The Joker. :)

kaarina

3 letnia Matilda Rose dostała złotego Globa heh
po tatusiu narazie, a kto wie może kiedy podrosnie
i odziedziczy talent po nim .....

http://www.egoisci.pl/5632/zloty_glob_dostanie_matylda/

nashla

Należy jej się jakaś pamiątka po ojcu - niesamowitym aktorze, posiadającym ogromny talent, ale przede wszystkim wspaniałym człowieku, o niezwykłej pogodzie ducha. Najgorsze jest jednak to, że nie będzie miała okazji przekonać się o tym osobiście...

magdalenova

To prawda , to smutne że nigdy na własnej skórze nie przekona'
się jak niesamowitym człowiekiem i aktorem był jej ojciec :)

Zostają jej filmy i pamiątki w postaci nagród,

Oczywiscie te amatorskie filmiki Heatha też hehhe,

W któryms tam wywiadzie mówiono że na pogrzebie Heatha puszczono

wideo nakręcone przez Michelle zabawne scenki rodzinne. Na filmie bardzo przejęty Heath dopingował roczną Matyldę do stawiania pierwszych kroków. Wtedy był najszczęśliwszy....

nashla

akurat, za tydzień mamy rocznicę :(
to już rok... ech

maga89

Niesamowity aktor. Rola Jokera powaliła mnie, przeszła najśmielsze oczekiwania, stworzenie tak niesamoiwej postaci wymaga ponadprzeciętnego aktora. Jak dla mnie to Joker był najjaśniej błyszczącą gwiazdą w Nocnym Rycerzu. Szkoda tylko, że przed wspaniale zapowiadającą się karierą jaka otwierała się przed Heathem jego życie się skończyło. Wielka szkoda człowieka i aktora. A mógł zawojować świat kinematografii.

Melatonina

Mrocznym rycerzu...

użytkownik usunięty
Sawyer

czekamy na Oscara !