Heath Andrew Ledger urodził się 4 kwietnia 1979 roku.
28 lat pózniej Bóg widocznie uznał że swoją misje którą każdy z nas ma..
Heath wypełnił . Powiedział kiedys że nie boje się śmierci.
Kiedys wydawało mi się że każda smierc to nic innego jak smutek
i ciągłe rozpaczanie
w przypadku Heatha ,płakał cały swiat, ale dzięki jego pasji,
temu że był prawdziwy, samo w sobie że BYŁ .
Heath Ledger przejdzie do historii jako tragiczny symbol tych,
,których życie skończyło się przedwcześnie, Jego duch przetrwa w niezapomnianych rolach,które są pełne pasji,iskry i dumy"
Wszystko było przed nim i wszystko się dla niego zaczynało
cooo?
jakie przeznaczenie?, wrocilas wlasnie z kolka rozancowego ?
caly swiat nawet nie plakal po wypadku wtc! sam spowodowal swoja smierc. sam zdecydowal brac, a ze skutki
tego zawsze sa tragiczne to mial to gdzies, osierocil swoja corke z wlasnej glupoty, a ty mu wiersze piszesz ?!
byl dobrym aktorem, zagral jedna niesmiertelna role jokera, no i role pedala w tajemnicach, przez ktora stal
sie slawny! gdyby nie to ze zagral jokera, wiekszosc zapomniala by o nim tak jak o reszcie.
pozatym powinnas starannie dobierac slowa, bo on nie byl postacia tragiczna! (poelcam slownik jezyka
polskiego)
zwisalo by mi to jak do mnie by mowili, jak sa inni to musza sie godzic na rozne przezwiska. tak jak hetero, w
ich wykonaniu!
sporo by tego mozna by wymieniac, najwiecej okreslen chyba jest w serialu L world, gdzie przeroznie nas
nazywaja
no "w serialy" ale sam/sama nie potrafisz napisac. morze bys tak się postarał/ła byc troche bardzie tolerancyjna czy cos w tym stylu...
jestes jeszcze mloda, dlatego nie wiesz moze ale najbardziej nie tolerancynymi osobami na tym swiecie sa
wlasnie homosexualisci, czarni, zydzi, meksykanie no i muzumanie. to oni sa najwiekszymi rasistami. np.
zydzi nas polakow nie nawidza, ale to walsnie my mamy najwieksza ilosc medali ligi sprawiedliwych.
homosexualisci tez maja latwe zycie u nas, no oprocz mlodziezy wszechpolskiej, ktora wzasadzie wiecej
pierdzi w stolek, niz ma cos konkretnego do powiedzenia. tak samo muzumanie badz czarni, w naszym kraju
nikt do nich nic nie ma, ale pomimo tego jestesmy uznawani za jeden z najbardziej rasistowski kraj w europie.
nie wazne dla nich jest to ze np. w niemczech rosnie w sile partia neofaszystowska, tam czuja sie lepiej niz u
nas, chociaz od 16 wieku(chyba, ale nie jestem w 100% pewny) jestesmy otwarci na rozne religie, czy
zboczenia!
muzuŁmanie
Chyba nie wiesz jak polacy potrafią być nietolerancyjni!
Ale nie zamierzam dalej wdawać się w tą dyskusję, gdyż nie ma ona już nic wspólnego z tym po co tu jestem.
To, że inni są nietolerancyjni, nie upoważnia nikogo do bycia nietolernacyjnym, emu_. Zachowujesz się jak małe dziecko, które coś zbroi a potem się tłumaczy "A on też tak robi!" - to żałosne. Każdy powinien pokazywać się z lepszej strony niż ci, którzy robią źle. Skoro tyle jest określeń na homoseksualizm, to czy robi ci różnicę czy nazwiesz ich 'gejami' czy 'pedałami'? Przecież słowo 'gej' ma mniej liter niż 'pedał'. Lubisz obrażać innych i nic cię nie obchodzi czy kogoś skrzywdzi to słowo czy nie. Masz innych w dupie ale sam/a chciałbyś/chciałabyś, żeby heteroseksualistów nie nazywano obraźliwie... Ty odsyłasz kogoś do słownika? Błagam! Lepiej sam/a tam zajrzyj - hasło: tolerancja. Żyłoby się na świecie dużo lepiej, gdyby nie tacy jak ty.
edekL - zgadzam się w 100%. Polska jest jednym z najbardziej nietolerancyjnych krajów, z tą różnicą, że u nas jest to całkiem nieźle ukrywane. 'Inni' mają u nas ciężkie życie, chyba że są misiami tv i pokazują się w serialach i innych takich.
Aha, jeszcze jedno, emu_. Uważasz homoseksualizm za zboczenie...? Naprawdę skorzystaj z tego słownika...
To, że inni są nietolerancyjni, nie upoważnia nikogo do bycia nietolernacyjnym, emu_. Zachowujesz się jak małe dziecko, które coś zbroi a potem się tłumaczy "A on też tak robi!" - to żałosne. Każdy powinien pokazywać się z lepszej strony niż ci, którzy robią źle. Skoro tyle jest określeń na homoseksualizm, to czy robi ci różnicę czy nazwiesz ich 'gejami' czy 'pedałami'? Przecież słowo 'gej' ma mniej liter niż 'pedał'. Lubisz obrażać innych i nic cię nie obchodzi czy kogoś skrzywdzi to słowo czy nie. Masz innych w dupie ale sam/a chciałbyś/chciałabyś, żeby heteroseksualistów nie nazywano obraźliwie... Ty odsyłasz kogoś do słownika? Błagam! Lepiej sam/a tam zajrzyj - hasło: tolerancja. Żyłoby się na świecie dużo lepiej, gdyby nie tacy jak ty.
edekL - zgadzam się w 100%. Polska jest jednym z najbardziej nietolerancyjnych krajów, z tą różnicą, że u nas jest to całkiem nieźle ukrywane. 'Inni' mają u nas ciężkie życie, chyba że są misiami tv i pokazują się w serialach i innych takich.
Aha, jeszcze jedno, emu_. Uważasz homoseksualizm za zboczenie...? Naprawdę skorzystaj z tego słownika...
no masz racje obrazam innych ludzi i mam to (jak to okreslilas) w dupie czyich krzywdze, czy nie. mam jednak
rowniez w dupie jak obrazaja hetero. tolerancja jednak nie jest wyznacznikiem wieku,czy inteligencji. kazdy
ma inny poglad na ta sprawe. ty uwazasz inaczej, ok twoja sprawa. wiem co oznacza slowo homoseksualizm w
slowniku, ale to nie oznacza, ze akurat sie z tym zgadzam. osobiscie traktuje homosekualizm jak zboczenie,
tak sam jak pedofilie, czy fetyszyzm. uwazam tak poniewaz, ludzie sa zaprogramowani do zwiazku pomiedzy
kobieta,a mezczyzna, a nie mezczyzna z mezczyzna, czy kobieta z kobieta.
co do toleranci to mam odmienne zdanie, poniewaz czesto jestem w innych krajach niz polska i obserwuje jak
ta zachodnia "tolerancja" wyglada, dlatego sie z toba nie zgadzam!
"uwazam tak poniewaz, ludzie sa zaprogramowani do zwiazku pomiedzy
kobieta,a mezczyzna, a nie mezczyzna z mezczyzna, czy kobieta z kobieta. "
Ludzie są zaprogramowani do tego, żeby w wyborach głosować na prawicę, a nie lewicę. Są zaprogramowani by czytać Pismo Święte, a nie Koran. Są też zaprogramowani, żeby pracować do 65 roku życia, a nie 60. Są też zaprogramowani, żeby każdego wieczoru oglądać serial w telewizji publicznej, a nie czytać książki, albo siedzieć przed komputerem. Są też zaprogramowani do jedzenia jabłek a nie bananów. Są też zaprogramowani do mówienia po polsku a nie angielsku, lub nie daj Boże japońsku. Są też zaprogramowani do bycia zaprogramowanymi a nie niezaprogramowanymi.
Amen
Koran też czytają.Do 60 roku życia pracuja kobiety,a meżczyźni do 65.Wiekszość ludzi też czyta książki,gdy w telewizji leci m jak miłość.Wole banany niz jabłka,gdyż są "pospolite".Ludzie to pojęcie o wielkim zakresie,więc nie wiem czy każdy na kuli ziemskiej mówi po polsku.Właściwie tylko jeden kraj lub obywatele pochodzący z niego.
"sam spowodowal swoja smierc. sam zdecydowal brac, a ze skutki
tego zawsze sa tragiczne to mial to gdzies, osierocil swoja corke z wlasnej glupoty, a ty mu wiersze piszesz ?!"
Ale to tylko ty twierdzisz, że był narkomanem i, że popełnił samobójstwo. Nie możesz być tego pewny i przez to w pewien sposób go oczerniasz.
"zagral jedna niesmiertelna role jokera, no i role pedala w tajemnicach, przez ktora stal sie slawny!" ty, uważasz, że zagrał jedną rolę, ale cieszy mnie to, że wspomniałeś też o "Tajmenicach...", czy to choć trochę moja zasługa? :P Chociaż mógłbyś nie pisać "pedała", bo Twoje tłumaczenia, że oni są większymi rasistami (o czym już kiedyś rozmwialiśmy), są w tym wypadku kiepskie. Bo cóż się dziwić, że ktoś nie czeka nawet na atak, tylko od razu sam atakuje, skoro większość ludzi traktuje ich z góry... Tak jak np. ty.
" ja mysle ze bardziej powinienes nazywac nas hienami! bo to my dajemy im prace, to my chcemy ogladac
gwaizdy. moim zdaniem jest to zalosne, ale wiekszosc ludzi, zwlaszcza nastolatki podniecaja sie jak zobacza
cos niezwyklego z zycia gwiazd. tak wiec to ludzie sa wiekszymi hienami od ludzi, ktorzy robia te zdjecia i
filmiki! " Tak, ludzie są durni, bo nakręcają właśnie takie różne akcje. Bo gdyby nie było chętnych na zdjęcia lub filmiki, to nie było by wykonawców. Ale gdyby nie było wykonawców to ludzie sami by robili różne rzeczy i sami stawali by się wykonawcami. Więc paparazzi są, byli i będą... Niestety.
"moim zdaniem polacy abardziej tolerancyjni od reszty europejczykow, ale kazzdy ma rozne spojrzenie na to." Każdy ma różne spojrzenie na to - słusznie. Czy Polacy są bardziej nietolerancyjni... hm... długo by można było mówić. Ale uważam, że w każdym kraju, wśród ludzi każdej rasy, każdej orientacji znajdą się tolerancyjni i ci "mniej tolerancyjni". Nie wiem czy można tak generalizować, że Polacy, że geje, że czarni. Można powiedzieć "większość"... Ale nie wszyscy.
"to wszystko tylko pokazuje, jak bardzo zaściankowym i wciąż zacofanym mentalnie i kulturowo jesteśmy narodem. Ciągle to prymitywne i bogobojne spojrzenie na świat. Ileż można." Brawo! Ludzie! Tak! I my możemy zmienić świar ;P heh. Dobrze mówisz, ale jeszcze przez wieeeele lat trzeba będzie to znosić... Mimo iż nowe pokolenia coraz bardziej się różnią, to wyrastają w nich jeszcze takie pewne jednostki...
Chociaż dziewczyna, która założyła ten wątek, chciała poprostu wyrazić w jakiś sposób swoje uczucia. Nie mnie to oceniać, bo w sumie nie bardzo nawet zrozumiałam jej rozumowanie ;PP
Pozdrawiam :)
przedewszystkim asz racje tu taj w jedej rzeczy, nie mozna pisac, ze wszyscy, ale wiekszosc. czesto
popelniam ten maly blad!
wiem, ze bral, poniewaz, zanm skutki odstawienia koki. w jego ostatnim wywiadzie, stwierdzam ze napewno
bral, poniewaz jego zachowanie na to wskazuje. miota sie, nie umie utrzymac rak w spokoju, jes
rozkojarzony. dlatego uwazam ze jego bezsennosc jest tym spowodowana.
tylko ludzie slabi atakuja, ludziom o silnej psychice takie teksty splywaja.
ciesze sie, ze zgadzasz sie ze man co do hien.:)
jak dla mnie to ze religia wsrod mlodych zanika, oraz to ze powinnismy od tych bogobojnego spojrzenia na
swiat jest troche nie pokojace. nie uwazam, ze kazdy powinin byc mocherem itd. wszystko z umiarem. religia
jest bardzo wazna, poniewaz ona nastawia nas na jakies myslenie, owi jak trzeba postepowac. gdyby nie bylo
religii, nigdy nie udalo nam by sie wyrwac z rak zsrr. gdyby nie bylo religii zapadaby anarchia. jest ona tez
ostatna rzecza, ktroa jednoczy miedzy innymi nas polakow. zastanawiajace jest to, ze ludzie powracaja do
wiary w czasie kryzysu, natomiast, gdy jest pokoj i nie ma zadnych widocznych zagrozen, ludzie odchodza do
niego.
No wiesz "Nashla" ja myśle,że wypełnił swoją "misję".Symbolem tragicznym to chyba nie jest,ale szanuje twoje zdanie.Gdy oglądałam filmik zrobinym przez paparazzich to trudno mi nadal uwieżyć, że go nie ma =[Miałam dosyć dziwny sen z Heathem i jego córeczką,ale pierwszy raz w życiu i pierwszy raz od kąd go opłakuje.W tym śnie był smutny i przygnębiony.Patrzył stale na Matylde,która śpi i, która po chwili wstała i się bawiła,a on miał mnustwo jej zdjęć.Nawet z nim rozmawiałam poprosł mnie abym nakręciła wywid z nim na jego komórce i sen sie urwał.No cuż czasami tak bywa,że ktoś odchodzi ja widziałam śmierć mojej babci, która udusiła się na moich oczach.Ale wkońcu mówimy tu o Heath ] Pozdrawiam
Polecam ci ten filmik....
Piękne i takie smutne... Aż nie do uwierzenia że go już nie ma.
http://v.ku6.com/show/e-6yacntxAMRFq1R.html
"Nashla"jeśli to było skierowane do mnie to dziękuję =]Właśnie wspomniałam o tym filmiku w moim wcześniejszym poście =]Mała jest słodka.
Słodziutka, chyba lubi ciasteczka haha
Heath był dla niej bardzo czuły.
To co mnie uderzyło z jaką nienawiscią patrzył w tym filmiku na paparazich
Tu masz jeszcze jeden ale już nie z Heathem
z wrzesnia 2007 .
W tle słychac w pewnym momencie słodki głosik Matildy
http://v.ku6.com/show/6Ojw18LcKNy9ALYE.html
A ten to już cacuszko, Heath pod swoim domem rozmawiał z jakims mężczyzną ,był spokojny,a pod koniec wyciągnoł kamere i zaczoł nagrywac natrętów paparazich hahah
Ty możesz to ja też
http://v.ku6.com/show/9QKZpdf4Oke6ZVmm.html
Na pierwszym filmiku byli dosyć wredni, że chodzili za Matyldą i jej mamą ,a na drugim heath puścił takiego spontana i nawet im pomachał =]
Nie ma sprawy.
Współczuje Michelle zwłaszcza teraz kiedy te chieny codziennie za nimi
chodzą.Tylko po to aby zroibc zdjęcie tej nie swiadomej niczego istotce :((((
ja mysle ze bardziej powinienes nazywac nas hienami! bo to my dajemy im prace, to my chcemy ogladac
gwaizdy. moim zdaniem jest to zalosne, ale wiekszosc ludzi, zwlaszcza nastolatki podniecaja sie jak zobacza
cos niezwyklego z zycia gwiazd. tak wiec to ludzie sa wiekszymi hienami od ludzi, ktorzy robia te zdjecia i
filmiki!
moim zdaniem polacy abardziej tolerancyjni od reszty europejczykow, ale kazzdy ma rozne spojrzenie na to.
Pan Bóg uznał - ROTFL. Jeśli uważasz, że bóg kieruje twoim życiem i o nim decyduje, to moje szczere wyrazy współczucia.
Heatha wielka szkoda, bo był doskonałym aktorem, co udowodnił kilkoma świetnymi rolami (nie tylko Jokera). Ale te bzdury które tutaj wypisałaś o przeznaczeniu, ręce boskiej, jego "duchu", itd. - to wszystko tylko pokazuje, jak bardzo zaściankowym i wciąż zacofanym mentalnie i kulturowo jesteśmy narodem. Ciągle to prymitywne i bogobojne spojrzenie na świat. Ileż można.