Heath Ledger

Heath Andrew Ledger

8,9
55 785 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Heath Ledger

był niezłym aktorem, niezłe filmy, do czasu Jokera!!!!!
to co odjebał (tak wulgaryzm) to przechodzi ludzie pojecie. mowiac szczerze jedna z
najlepiej (nie najlepsza) zagranych postaci w historii.
infaltylnie(tak sie pisze?) po wsiowemu, ale szkoda chłopa

separator

zagrał Jokera infantylnie i po wsiowemu ? Najlepiej zagrana postać w historii? Wyczuwam paradoks. Czy tylko ja nie rozumiem Twojej wypowiedzi?

kika119

Nie tylko ty. Jokera zagrał wybitnie i nikt nie powinien na ten temat polemizować bo to jest oczywiste.

mf_loves

Hm... Hm... A zatem dlaczego Ledger wzbudza w nas zachwyt i miłość? Dlaczego płaczemy gdy oglądamy "Tajemnice Brokeback Mountain'? Dlaczego, gdy słuchamy heroicznych, spiżowych strof "Mrocznego rycerza' wzbiera w nas poryw? I dlaczego nie możemy oderwać się od cudów i czarów ' Nieustraszeni bracia Grimm'... Dlatego, panowie i panie, że Ledger wielkim aktorem był! Wielkim aktorem! Zapamiętajcie to sobie, bo ważne! Dlaczego kochamy? Bo był wielkim aktorem. Wielkim aktorem był! Nieroby, nieuki, mówię wam przecież spokojnie, wbijcie to sobie dobrze do głowy ;D

Dieterow

Jaka była sentencja w twojej wypowiedzi. Bo chyba nie załapałam.

mf_loves

Parafrazowałem "Ferdydurke":D Tam był taki fragment o Słowackim "Bo wielkim poetą był!" Zawsze mi się przypomina, jak ktoś ocenia jakiegoś artystę, i stwierdza "był wybitny to przecież oczywiste!" Dla jasności nikogo nie oskarżam, ani nie podważam niczyjego zdania. Zażartowałem jedynie z zwrotu "to jest oczywiste", który w odniesieniu do artystów uważam za nie trafiony:) Mam nadzieje że nie poczułaś się urażona, w takim wypadku proszę o wybaczenie.
ps. "sentencja" takie piękne słowo, a tak źle mi się kojarzy;)

Dieterow

ciekawe.

mf_loves

Co dokładnie jest ciekawe?;)

Dieterow

twoja wyjątkowo ckliwa wypowiedź :)

mf_loves

Jak to wyjątkowo ckliwa!? A ja myślałem że zrobiłem się upierdliwy. Nie wiem które gorsze;) Chyba mam kryzys wieku średniego xD

Dieterow

to bardzo prawdopodobne. Aha i najpierw się stawia "?" a potem "!" myślę że ja jestem w tym momencie bardziej upierdliwa :)

mf_loves

Zdania zaczynamy od wielkiej litery:P I to nie była ckliwa, tylko melancholijna wypowiedź;)

Dieterow

w moim tłumaczeniu to to samo. Nie zaczynam pierwszego zdania od wielkiej litery bo jestem PoKE/\/\Oo|\/QQqemm :@@!*^#&// LOL

separator

czy tylko ja zrozumiałam tą wypowiedź?
separator określa rolę Jokera jaką jedną z najlepszych w historii i żałuje odejścia Ledgera w zaświaty. "infantylnie" i "po wsiowemu" odnoszą się do "szkoda chłopa", bo mogłoby to być napisane ładniej.
nie unoście się, jeśli nie rozumiecie (i sami to przyznajecie) wypowiedzi innych ;)

co do Heatha - do tej roli przygotowywał się bardzo długo i widać to w filmie. świetny aktor, świetna postać. tyle.

zgagszyn

Idź się dziecko drogie pobaw... Ile masz słoneczko lat ?
Nie zabieraj głosu w sprawach w których się nie znasz...
powinieneś się teraz wstydzić...
rozumiem można mieć swoje zdanie, ale żeby pisać takie rzeczy.... ?
Wróć do lalek czy tam samochodzików...

margaret_matilda

przepraszam, ale nie rozumiem frustracji ><
poza tym łatwo z mojej wypowiedzi wywnioskować jakiej jestem płci, więc jeśli masz zamiar mnie obrażać, to chociaż zadaj sobie trud przeanalizowania tego, co napisałam.
"ale żeby pisać takie rzeczy... ?" - cóż takiego napisałam, że wywołało to takie emocje?

zgagszyn

Kisiel+basen dla Was,
popcorn i piwo dla mnie <3 i akcja!

martynael

debilka! :|

użytkownik usunięty
martynael

O co chodzi?

zgagszyn

on umarl... Joker nie zyje... pogodzcie sie z tym wszyscy, bowiem nic tego nie zmieni! martynael to tepa dzida! ;_;