Heath Ledger

Heath Andrew Ledger

8,9
56 647 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Heath Ledger

Nie widziałem z nim wszystkich filmów. Widziałem ''Zakochaną Złośnicę'' z jego udziałem, gdzie bardzo dobrze wypadł w roli Patricka. Jeśli chodzi chodzi o ''Mrocznego Rycerza'', obejrzałem ten film głównie ze względu na śp. Heatha, mimo że filmy o batmanie nie należą do rzędu tych, które darze szczególnym sentymentem. Nie mniej uważam, że jako joker mógł śmiało konkurować ze fenomenalnym kilkanaście lat temu w tej roli Jackiem Nicholsonem. Podobnie jak kiedyś River Phoenix również i Heath Ledger, należał do tych brylantów którzy w historii kina trafiają się bardzo rzadko.

Toast

Czytałam ostatnio reportaż o Heath'cie (jak to zwykle, wszystkie brukowce i inne przypominają sobie o aktorach w dniu ich rocznicy śmierci - tak właśnie było w tym przypadku) w gazecie i doczytałam się jednego. Czegoś co jest znacznie większym i lepszym mianem, niż Oscar pośmiertny. Heath był uważany za jedynego godnego zastępce Marlona Brando. Wydaje mi się, że to już jest ostatnie podsumowanie tego, jakim był aktorem Ledger ...