Heath Ledger

Heath Andrew Ledger

8,9
56 645 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Heath Ledger

Według mnie najlepszy film w jakim zagrał Heath Ledger to "Tajemnica Brokeback Mountain" oraz " Nieustraszeni bracia Grimm". A według was jaka jest jego najlepsza rola.

weisz

zgadzam sie co do TAJEMNICY... podobal mi sie tez bardzo CASANOVA oraz PATRIOTA... naprawde swietnie w nich zagral:)

weisz

Ja polecam "Obłędnego Rycerza" z jego udziałem.

Nika334

Njlepszy film z jego udzialem to TBM, dobrze zagral tez w Candy, warto tez wspomniec o zakochanej zlosnicy.. ;p Tych filmow, ktore wg nas sa najlepsze mozna by wymieniac i wymieniac :P

użytkownik usunięty
Nika334

Jeden z jego najgorszych filmów ;>

weisz

Zakochana złośnica!

Młody, przystojny, nieustraszony wręcz mogę powiedzieć.
Boski!

weisz

zakochana złośnica to taka komedia dla nastolatków ale uwielbiam ten film a ledger jest w nim uroczy:)

alien_2

No, to jedyny film oprócz HP, który mogę oglądać wiele wiele razy i nigdy nie jest tak, że nie mam na to ochoty.

weisz

to ja wybiegam przed szereg i polecam obczaić go w roli Jokera (narazie pozostają zwiastuny-ale w nich wypada miażdząco, więc co do finalnego występu w filmie jestem spokojny)

weisz

http://de.youtube.com/watch?v=sH0se1jvcDA&feature=related

weisz

Fajny filmik, dużo jest takich teraz na youtube. szczerze mówiąc zaczęłam oglądac filmy z nim dopiero kiedy umarł, tak naprawdę zaczęłam się wtedy nim i filmami interesować. nie podobał mi się Batman ale skoro ma tam teraz być Ledger jako Joker to z pewnością pójdę do kina.

weisz

Jak znacie jeszcze jakieś filmiki to podawać, chętnie obejrze.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
weisz

Oczywiscie miło się Go oglada w takich filmach jak "Zakochana Złośnica" czy "Casanova", ale jeżeli chodzi o filmy, w których moim zdaniem najlepiej można podziwiać Jego możliwosci aktorskie, to zdecydowanie polecam :
"Candy" (do głębi poruszający dramat), "Cena Honoru" (a przy okazji świetne kino przygodowe), "Lords Of Dogtown" (drugoplanowa rola ale totalnie odmienna kreacja od wszystkich dotychczasowych), no i oczywiscie "Brokeback Mountain".
Nie widziałam jeszcze I'm Not There ale przypuszczam ze tez warto.

Najbardziej poruszył mnie w "Candy".

nuuuu

Tak. W TBM był naprawdę genialny, ale są jeszcze takie postacie, w które również wcielił się bardzo dobrze np.: Martin Gabriel, Casanowa i Grimm. Ale jako Enis del Mar był najbardziej przekonujący. Zobaczymy jak zagrał w Mrocznym rycerzu, ale zapowiada się, że tam jego umiejętności akorskie będziemy mogli dostrzec najlepiej.

nela_123

tak... w "Tajemnica Brokeback Mountain" zagrał świetnie, ale równiez podobał mi się "Obłędny Rycerz" i "Casanova" :)
R.I.P. Heath

weisz

Jak znacie jakieś filmiki z HEATHEM LEDGEREM to podać. :-)

użytkownik usunięty
weisz

Najlepszy film z Heathem Ledgerem dopiero w sierpniu wejdzie do polskich kin :)

jak dla mnie "Tajemnica Brokeback Mountain" pokazał w tym filmie jaką wielkie miał zdolności aktorskie :) uważam że powinien dostać Oscara za ten film :) szkoda, że tak sie nie stało :(

Dokładnie, równiez tak myślę
................................................

użytkownik usunięty
Scirm

czekam, czakam. czekam na `Mrocznego Rycerza` ! o !

Ned Kelly tez fajnie zagral, ale chyba najbardziej charakterystyczny w oblednym rycerzu. w zasadzie z tego filmu go zapamietalam..

weisz

Ja tez uważam że "TBM" i " Cena Honoru" ale nie mogę się doczekać "The Dark Knight" założe się żę w tym filmie spisze sie na Oscara xD

Monika_16

ja nie wiem jak wy ale z tego co widziałam na youtubie spodobał mi sie film zjadacz grzechów a za tydzien czy jakoś tak jade do kraka do kina na mrocznego rycerza bo uwielbiam takie filmy

dobry jest terz w zakochanej złośnicy

użytkownik usunięty
weisz

Oczywiscie Mroczny Rycerz, Tajemnice Brokeback Mountain i w przepieknym, poetyckim i melancholijnym Candy.

Taaak, MROCZNY RYCERZ teraz doszedl do tych wspanialych dziel filmowych :))
Swietna rola :))