Heath Ledger

Heath Andrew Ledger

8,9
55 785 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Heath Ledger

Heath Ledger vs Jack Nicholson

http://3.bp.blogspot.com/-FNUL0irsRIY/Tck83hl56fI/AAAAAAAAJwM/EGc77NqQ384/s1600/ 2484043356_1c4d00a62a.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-l8hiCbICREU/T6bPhq9zuLI/AAAAAAAAAZg/sCRrX53JdLI/s1600/ 46739-carefuly_applied_jack_nicholson.jpg

Ja stawiam na Nicholsona.

Dangeris

Nicholson lepszy

Dangeris

Zdecydowanie Ledger

Dangeris

Dla mnie Heath.

Dangeris

Dla mnie jednak minimalnie wygrywa Jack Nicholson

luk1712

Cieżko powiedzieć, bo to dwie, genialnie odegrane postaci. Jednak ze względu na ciarki, jakie miałam, gdy patrzyłam na Nolanowskiego Jokera ( autentycznie sie bałam ), Heath.

Dangeris

dla mnie Ledger.... chociaz grali troche innych Jokerow.... Ledger byl ta mroczniejsza wersja...

Dangeris

Wydaje mi się, że tych postaci nie ma sensu porównywać. Są zupełnie inne i ma się wobec nich różne oczekiwania. Moim subiektywnym zdaniem lepszy był Ledger. Patrząc na Nickolsona, widziałam Nickolsona. W przypadku Heatha, trudno mi było się go doszukać, on po prostu BYŁ Jokerem.

eveline_v

zgadzam się w 100%. Heath zdecydowanie wygrał pojedynek ! ;)

użytkownik usunięty
Dangeris

Nicholson na tym zdjęciu wygląda żałośnie a co dopiero powiedzieć w filmie. Ledger lepszy

nicholson wyglada zajebiscie na tym zdjeciu,co nie zmienia faktu ze ledger wypad lepiej.

aew4334555

ten uśmiech to porażka, blizny o wiele lepiej wyglądają

Dangeris

Heath

Dangeris

Heath

Dangeris

Nicholson

Dangeris

To chyba pierwszy poważny temat który założyłeś i który ja zauważyłem ;).

Ja uważam że Heath Ledger, mimo że jego Joker odchodzi nieco od kanonu.

andrzej_goscicki

A co sądzisz o Nicholsonie?

Dangeris

Też chyba odchodził od kanonu... Jednak trzeba przyznać że był świetny. W porównaniu do Heatha naprawdę się śmiał. Nawet kiedy wyglądał na smutnego, to gotów był z uśmiechem poderżnąć komuś gardło. Tylko ten staromodny makijaż...

Jednakże trzeba też przyznać, że wykreowany przez Ledger'a "smutny klaun" dodał Joker'owi uroku. Sprawiał wrażenie prawdziwego psychopaty.

andrzej_goscicki

Nom, ale trzeba też zwrócić uwagę na datę tych filmów.

Dangeris

Fakt, trzeba zwrócić ;).

Dangeris

Heath Ledger zdecydowanie, nie mówię jednak że Nicholson był zły w tej roli!!

Dangeris

Heath, nieobliczalny i nieprzewidywalny do końca.

Znaku

dokładnie;)
Ledger!

Dangeris

ledger

Dangeris

moim zdaniem heath ledger, chociaz tak naprawde trudno to stwierdzic, byly to kompletnie inne role i innej gry aktora sie po nich oczekiwalo