Heath Ledger

Heath Andrew Ledger

8,9
56 647 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Heath Ledger

Wy wszyscy sie tu kłócicie czy aktor ten zasługuje na to pośmiertne uwielbienie czy nie ale mnie osobiście wkurza jedna rzecz...

Otóz ten incydent pokazał jak prasa(i jej czytelnicy zresztą tez..) szybko ulega tanim dramatom i lubi naginac fakty dla tandetnego widowiska kosztem drugiej osoby.
Juz w oryginalnym artykule W New York Times wyraznie stwierdzono, że znaleziono przy nim jedynie TABLETKI NASENNE jedne przypisane przez lekarza, drugie ogólnodostępne bez recepty. Dla każdego kto choć troszke interesował sie Dark Knightem lub sledził kariere aktora wiedział, że Heath nie miał zadnej depresji z powodu roli Jokera(a niekótrzy fani Jacka Nicolsona kilka tematów nizej lubili popisywać się takimi niedorzecznymi teoriami jakoby ,,młodziak,, nie był w stanie udzwignąc cięzaru...) lecz jedynie zwyczajnej ale ostrej bezsenności wynikającej z nieco pracocholicznego podjescia aktora do roli(o tej jego włściwości mówił już Ang Lee przy kręceniu ,,Tajemnicy...,,) o której zresztą opowiadał w jedym z wywiadów. W wywiadzie tym wyraznie powiedział, ze śpi srednio po 2 godziny a lekarstwa przypisywane przez doktorów nie dają efektów. W artykule NYT wraznie stwierdzono, że policja brała pod uwage jedynie dwa scenariusze: albo samobójstwo(wczoraj ten wariant został oficjalnie odrzucony) albo przypadkowe przedawkowanie z powodu nie dająego się wytrzymać braku snu(swoją drogą taka śmierć zapoczątkowana problemem zdrowotnym przy tworzeniu filmu jest nieco ironczna). Ale oczywiście juz od pierwszego dnia co badziej ,,wyzwolone,, gazety i serwisy internetowe zaczeły pisać ,,ŻE SAMOBÓJSTWO, ŻE NARKOMAN, ŻE COŚ TAM JESZCZE...ŻE UFO,,
Wiele z nich nawet do dzisaj nie raczyło sprostować swoich bzdurnych tez. Ha...na interii widziałem nawet news jakoby przy akorze znalezniono zrolowany banknot dolarowy do wciągania jakiego świństwa (ten news do dziaj tam figuruje). Część z was tez nie wykazała się rozgarnięciem łykając to jak wam dają. Wszystkie większe serwisy światawe pokzują sprawę taką jaką naprawde jest a nawet gdy w pierwszych dniach zdażyło się im podać te co bardziej ,,dramatyczne,, kawałki to przynajmniej w dniach następnych wystawiali sprostowanie...no ale nie polska prasa. Filmweb się też nie bardzo popisał.
A uważam, że takie zachowanie czyli wrzucanie postów w stylu ,,SAM SIE DEBIL ZAĆPAŁ TO NIE BĘDE GO ŻAŁOWAŁ,, nie znając całej sprawy jest nie tylko nieodpowiedzialne ale po prostu głupie i mocno nagina wizerunek poszkodowanej osoby.

theultimateqpa

Dobrze jest znaleźć tutaj taki otrzeźwiający post, bo co jak co, ale plotka to ukochane dziecię internetu i mediów w ogóle. I niezależnie, jak się ma do rzeczywistości, zwykle urasta do nieprawdopodobnych rozmiarów. Zwłaszcza, że głupota ludzka nie zna granic, a do tego przy niektórych okazjach z ludzi potrafią wychodzić jakieś bestie.

Każde życie jest cenne- niezależnie w jakim wieku i w jaki sposób zostało zakończone. Niektóre śmierci mogą po prostu wydawać się bardziej bezsensowne niż inne, o ile można mówić tu o jakimś sensie.

Heat był młody i zdolny, z takimi jak on wiąże się wyjątkowe nadzieje. Ja również liczyłam, że w przyszłości jego gwiazda zalśni wielkim blaskiem.
A tymczasem pozostanie tak wielkie uczucie niedosytu... To coś jak stać na peronie i czekać na pociąg, który już nigdy nie nadjedzie.
Mam nadzieję, że jego Joker będzie należytym przypieczętowaniem rodzącej się dopiero, a tak nagle uciętej kariery. I że świat o nim nie zapomni.
R.I.P.

theultimateqpa

Mnie też niedobrze się robi jak czytam na różnych stronach artykuły o jego śmierci. Wszędzie wypisują bzdury że przedawkował prochy i robią z niego narkomana. A czy ktoś wcześniej zrobił mu zdjęcie jak daje sobie w żyłę?Nie!!! Dziennikarze to hieny które żeruja na cudzym nieszczęściu. Zanim jakiś debil napisze jakiś chory artykuł niech się najpierw trzy razy zastanowi jaką robi krzywdę jego rodzinie. Po takich "artykułach" ludzie piszą chore komentarze. Na jednej stronie ktoś napisał "jednego ćpuna mniej". Założe się że ta osoba nawet nie wie o kim pisze. Moim zdaniem jak się kogoś nie znało to powinno się darować takie uwagi, bo jak sie ma pisać głupoty to lepiej nie pisać wcale. To był super aktor i bardzo mi szkoda że już nie zagra w żadnym filmie. A tutaj są bardzo fajne zdjęcia:
www.youtube.com/watch?v=Q8yQvccIMqc&teature=related
www.youtube.com/watch?v=_2Na3kbRPow&NR=1