Nie wszystkie jeszcze filmy z Heathem widziałam, więc moja ocena może nie być obiektywna. Najbardziej podobała mi się jego rola w Tajemnicy Brokeback Mountain (ogromne wrażenie), a najgorszej nie umiem wskazać - z tych, które widziałam każda miała to "coś", każda była inna. Nawet w Zakochanej złośnicy Heath mi się podobał (mimo, że to już dawno nie moje klimaty, takie nastolatkowe filmy ;), choć to był dopiero początek jego krótkiej kariery...
NAJGORSZY : ZJADACZ GRZECHÓW
Nie widziałam tego filmu :(, ale słyszałam, że sam film to rzeczywiście dno, jednak Heath wcale nie był taki zły (nadrabiał grą za wszystkich ;) ) - to jednak nie moja opinia, wypowiem się jak obejrzę ;)
Chyba Tajemnica Brokeback Mountain. Chociaż Casanova, Candy i Zakochana Złośnica też mi się podobały (i filmy i jego role). No i w Mrocznym Rycerzu też się wykazał. I film też był dobry. W Braciach Grimm jakoś tak, nie pamiętam za dobrze tej roli, chociaż film oglądałam conajmniej dwa razy, nie zapadł mi w pamięci. A Obłędnego Rycerze oglądałam tak dawno, że pamiętam tylko jego uśmiech x] Hmm... W sumie trudno powiedzieć, który jest najlepszy. Zwłaszcza, że nie wszystkie widziałam.
najbardziej mi się podobał Casanova, chociaż Candy też była genialna to chyba moje ulubione filmy z jego udziałem mimo że nie wszystkie miałam okazję zobaczyć
najgorszego nie potrafie wskazać bo z tych co oglądałam to wszystkie mi się raczej podobały, zdziwiła mnie jego rola w 10 things I hate about you, nie wyobrażałam sobie jego w filmie dla nastolatek, ale i tam był bardzo dobry
Trudno tak to sklasyfikować.
Bardzo dobre kreacje w Candy, TBM, Casanovie, genialna w Mrocznym.
Również w Obłędnym rycerzu czy też Zakochanej złośnicy Heath się wykazał (choć to nie moje ulubione filmy:)
I pomimo powszechnej krytyki i 'psioczenia' mnie się 'Zjadacz grzechów' podobał (głownie ze względu na Heatha, nie ukrywam).
Wiem, jestem dziwna:P Ale w końcu to chyba plus, źe mamy różne gusta! ;)
Heath był dobrym aktorem. Nawet bardzo dobrym. Obojętnie w czym grał, dawał z siebie wszystko, czego owocem są podziwiane przez nas role.
Najlepszy: PATRIOTA i ZAKOCHANA ZŁOŚNICA
Najgorszy: chyba TAJEMNICA BROKEBACK MOUNTAIN... ale to dlatego że według mnie ten film jest beznadziejny...
Najlepsza rola, jak do tej pory (bo nie widziałam wszystkich filmów z jego udziałem ), to chyba Joker ("Mroczny Rycerz") i rola w "Tajemnica Brokeback Mountain" - zdecydowanie genialne role ! ;dd
A najgorsza to chyba raczej w "Obłędnym rycerzu" .
Kompletnie nie nadaje się do ról komediowych, a przynajmniej do parodii.
Jego najlepsze filmy to zdecydowanie "Tajemnica Brokeback Moutain" i "Mroczny rycerz", a o kreacjach aktorskich Jokera i Ennisa Del Mara można powiedzieć jedno - genialne.
Najgorszy to chyba "Obłędny rycerz".