Udało się! Heath Ledger jest nominowany do tegorocznych Oskarów za rolę Jokera w filmie 'The Dark Knight' - 'Mroczny rycerz'. Teraz pozostaje nam trzymać kciuki i czekać do 22 lutego :)
Hheh wreszcie cos pozytywnego w tym dniu....
Raczej akademia nie miała wyjscia gdyby go nie nominowali
ludzie by ich zjdeli hah .
Cieszę się i to bardzo ,przypomniały mi się Oskary 2006 ...
Hhe na czerwonym dywanie pamiętam z jaką szczęroscią wyznał że
jest zadowolony bo ogląda to jego mamama pozdrowił ją :))
Wiem niestety że już tego widoku nie zobaczymy...
Hha jakby chciał powiedziec do niego
Dlaczego ty a nie ja ?
hhe
http://ledgersladies.com/gallery1movies/albums/OSCARS/03-05-06vanity011.jpg
http://ledgersladies.com/gallery1movies/albums/OSCARS/03-05-06vanity018.jpg
http://www.oscars.org/awards/81academyawards/nominees.html
Dla ciekawskich - tutaj jest reszta nominacji :)
Akademia bardzoooooo niechętnie przyznaje nawet nominacje filmom typu
TDK, szkoda ,ale ważne że Heath jest nominowany.:)
Ale się cieszę!!!!
Musi wygrać!Wiem,że teraz go to niewiele obchodzi,ale Akademia Filmowa powinna to zrobić ze względu na szacunek fanów i wszystkich,którzy go cenią.I,oczywiście,przede wszystkim za rewelacyjną rolę w TDK.
Jeśli mnie mój wzrok jeszcze nie zawodzi, to zdaje mi się, że aż w 7 kategoriach... więc nie ma na co narzekać :)
Z tego wszystkiego zapomniałam dodać Heath'a... tak więc mamy 8 nominacji dla TDK :)
1. Najlepszy aktor drugoplanowy - Heath Ledger
2. Najlepsze zdjęcia
3. Najlepsza scenografia
4. Najlepsza charakteryzacja -tutaj chyba nie ma wątpliwości o kogo chodzi :)
5. Najlepszy montaż
6. Najlepszy dźwięk
7. Najlepszy montaż dźwięku
8. Najlepsze efekty specjalne
Bardzo się ciesze :D
Jako że nie miałam możliwości na żywo oglądać nominacji moja koleżanka zrobiła to dla mnie pisząc mi smsa "Zgadnij?"
Heh wtedy już nie musiałam zgadywać ;)
ja przyjęłam tę wiadomość normalnie, bo czego innego się ludzie spodziewaliście? :P
charakteryzacja - Mroczny Rycerz! ;)
a kostiumy...? co kurde, oni nago chodzili...?
i cieszę się też, że Sally H... (nie pamiętam nazwiska) z happy go lucky nie jest nominowana ;P nominacje dla tego filmu za scenariusz jakoś przeboleję :)
22 luty! ;]
Napiszę tylko-WIEDZIAŁAM!:))) bardzo pozytywna wiadomość, strasznie się cieszę..i nie wiem czemu nadal mam przeczucie, że będzie ten oskar:))
Super!! Mam nadzieję, że zgarnie nagrodę :) Jeśli tak się stanie, to kto ją odbierze?? Reżyser (tak jak na Złotych Globach) czy ktoś z rodziny?? Jak to bywa w takich sytuacjach??
Jak to kto hehhe Matilda :))
w fioletowym garniturze mówiąca
Why So Serious ?
Oczywiscie żartuje, wydaje mi sie zę ktos z rodziny, tak jak to było w przypadku innych nagród.
o tak! wyobrażam sobie Matilde! ;) ktoś podniesie ją do mikrofonu, a ona się tak rozbrajająco usmiechnie, spojrzy na ludzi i powie "why so serious?" ;) haha. to było fantastyczne (z jednej strony), ale z drugiej to mam nadzieję, że nikomu (oprócz nas :P) ten pomysł nie przyszedł nawet do głowy.
"tak jak to było w przypadku innych nagród" hm. Złote Globy - reżyser.
Hhheh wyobrazcie sobie tego kochanego
"Heatha w spódnicy " Odbierającego nagrode :) Słodkie.
Swoją droga ostatnio czytałam wywiad z Christianem Bale
w którym wyznał że jego córeczka Emmeline
( dziewczynka jest w wieku Matildy ma 3 lata)
na pytanie kogo woli bardziej Batmana czy Jokera odpowiedziała że...Jokera.
Widziała trailer filmu i bardzo chciałaby, żeby Joker wpadł na jej urodzinowe przyjęcie. Bo (i tu Bale robi pauzę i surowo patrzy mi w oczy – przyp. aut.) ona woli złych facetów.
Hahah w filmie ganiali się z bazuką a w realu oboje
mieli... mają córeczki w tym samym wieku. z tą różnicą że jedna
ma ojca a druga nie...
Córka Batmana i Jokera hmmmm
http://i41.tinypic.com/104nd01.jpg
Wogóle AARON ECKHART wspominał w jednym wywiadzie że na planie
Mrocznego Rycerza głownym tematem były...dzieci .
Podczas kręcenia „Mrocznego rycerza” w garderobie non stop wszyscy gadali o dzieciach. Christopher Nolan (reżyser – przyp. red.) ma czwórkę dzieciaków, Maggie Gyllenhaal córeczkę, Gary Oldman dwójkę, Christian Bale jedną córkę. Bez przerwy opowiadali, jak się mają ich dzieci, co dzisiaj robiły, albo pokazywali sobie ich zdjęcia, powtarzali ich odgłosy. W garderobie najczęściej można było usłyszeć: „gu gu gu, ga ga ga” i
Nie wiedziałam, że Christian Bale ma córkę. I to w dodatku tak uroczą! ;) w tej prostej, czarnej sukieneczce wygląda na całkiem zwyczajną dziewczynkę ;P
Wiele osób mówiło, że Heath często mówił o Matildzie i pokazywał jej zdjęcia pomiędzy ujęciami ;)
Córka Christiana jest przesłodka :)))
Jest takie zdjęcie na którym Christian tankuje benzyne
a mała za wszelką cene chciałą wysiac , to było komiczne :)))
Od razu widac czyja to córka Jokera a która Batmana hheh
ten Jokerowski usmiech .
to nie córki Batmana i Jokera, a Christiana i Heatha, pamiętaj! bo zaraz będą się chciały pozabijać ;P znaczy Joker nie zabije, nie, nie, bo Batman go uzupełnia ^^
Sliczne z nich kiedys dziewczyny będa :))
To smutne że mimo iż w tym samym wieku ,
to jedna będzie znała ojca a druga nie...
Nie chciałam zakładać nowego tematu i robić dodatkowy bałagan, więc napiszę to tutaj.
Heath dostaje następną nagrodę za postać Jokera, tym razem Screen Actors Guild Awards (26 stycznia), gdzie był głównym faworytem jako aktor drugoplanowy.
Złoty Glob, SAG... czyżby Oscar był tylko formalnością? Mam taka nadzieję :)
A tak przy okazji... widzę, że w ostatnim czasie Heath'owi przybywa głosów i to chyba tych pozytywnych, bo z dnia na dzień pnie się w górę w TOP - aktorzy :)
Należy mu się :)
Matilda w przysłosci dostanie wszystkie nagordy,
teraz jest za mała , ale kiedys będą należały do niej,
jest częscia Heatha.
To mały Heath w spódnicy :))
Po to, że mu się należy. Włożył bardzo dużo serca, emocji i siły podczas przygotowań do roli Jokera. Dlaczego teraz ludzie nie mogą wynagrodzić cały ten jego trud i docenić jego poświęcenie? Przecież podczas kręcenia filmu on żył, grał najlepiej jak tylko mógł, zapracował sobie na te nagrody.
Duma dla rodziny? Owszem, to też. Niech jego mała córka, która była całym jego życiem, wie jak niesamowitym i jakże utalentowanym człowiekiem był jej ojciec. Oprócz tego, nam - jego fanom, na pewno będzie miło, kiedy zostanie doceniony przez grono profesjonalistów. Zresztą, każdy aktor chce zostać zapamiętany po śmierci, a na to właśnie wpływają m.in. nagrody zdobyte podczas własnej kariery aktorskiej.
Wszystkie nagordy w przyłosci będą należały do Matildy ,
narazie jest za mała, ale kiedys będą jej,
to taki
Mały Heath w spódnicy .
Mały Heath w spódnicy - świetne określenie :)
A co do tej nominacji do Oscara, pozwolę sobie zacytować siostrę Heath'a, którą dopiero co usłyszałam: "przetrwa jego pamięć i jego praca" - podejrzewam, iż to taka kropka nad i, do tego co pisałam nieco wyżej :)
Magdalenova-wiem, że nie na temat, ale "nie naumiałam się";) jeszcze obsługiwać poczty filmwebu i nie mam jak wysłać Ci prywatnej wiadomości, mam małe pytanko- czy nie mieszkałaś kiedyś w Krakowie przez jakiś czas?;) Znam świetną Magdę z Radomia, zainteresowania ma identyczne jak TY, więc pytam tylko z ciekawości;)
Blondanka, to nie ja :)
Apropo... nie możemy tracić nadziei na tego Oscara. Wiem, że batman nie jest tym czego wszyscy oczekują (mam na myśli Akademię), ale TDK chyba coś w sobie ma skoro udało mu się zdobyć aż 8 nominacji. W porównaniu do Batman Begins, gdzie była tylko 1 nominacja, to naprawdę duży sukces. A Heath? On po prostu genialnie grał swoją rolę Jokera. Grał to może jednak za mało powiedziane - on po prostu był tym Jokerem, co tylko pozwala dostrzec nam ogromny talent, który po prostu musi zostać doceniony :)
Bo określenie "mały Heath w spódnicy" jest bardzo trafne! Spójrzcie! Poznajecie tego chłopca? ;)
http://www.heathledger.stopklatka.pl/album__files/Photos/album11%20(web).jpg
jak starszy brat Matildy ;P
swoją drogą bardzo podoba mi się też to zdjęcie http://www.heathledger.stopklatka.pl/album__files/Photos/album1%20(web).jpg Heath bardzo przypomina mi tu mojego znajomego ;)
Masz takiego przystojnego znajomego?:) Nie lubię Cię;)))
Swoją drogą racja, patrząc na zdjęcia Heatha z dzieciństwa nie sposób nie przynać , że mała Matylda wygląda jak on kiedyś:)
Aż taki przystojny to on nie jest. Tylko kiedy się uśmiecha ;) i jeśli nie przyjdzie mu akurat do głowy, żeby się obciąć na pałę...:/ A kilka razy miał takie pomysły. Ale tak, możesz mnie nie lubić ;P
Ważne że już dostał nominacje, to naprawdę sukces.
Ja niewiem czy dostanie nagrodę, bo mimo wszystko saga Batmanów oskarowa nie jest.
To taki bardzo komercyjny film, nie typowy jak na statuetkę.
Myśle że będzie bardzo wiele głosów za i przeciw temu by Ledger ją dostał.
Jest nadzieja mała, ponieważ, z tego co czytałam Jake Gyllenhaal jest w komisji która przyznaje te nagrody, a jak wiadomo Jake to wielki przyjaciel Ledgera,jest także ojcem chrzestnym Matyldy(córka heatha).
Więc kto wie :)
Jesteśmy na tym Forum od ponad roku, śledziłyśmy jego karierę i życie prywatne, a Ty nam dopiero teraz
mówisz, że Matylda to córka Heatha???...
Sorry, Nie mogłam się powstrzymać!!!! ;)) @;)
Pozdrawiam całe KWA (starą i nową ekipę!) Nie zlinczujcie mnie za tego posta ;))