Heath Ledger

Heath Andrew Ledger

8,9
55 986 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Heath Ledger

że był aktorem jednej roli, a mianowicie Joker'a z filmu Batman.

Niektórzy, zarzucają również, że ponoć śmierć "uszlachetnia".

Czy można to samo powiedzieć o James'ie Deen'ie?

Rob_Rock

heath ledger był według mnie lepszym aktorem niż np James Dean. Oprócz świetnej roli Jokera bardzo dobry był także w Brokeback Mountain, Candy i wielu innych filmach. Nawet gdy filmy były słabe to Ledger był w nich niezły. James Dean też był oczywiście dobrym aktorem, świetnie zagrał w Na wschód od edenu. W Buntowniku bez powody i Olbrzymie też był ok ale w pewnym sensie powtórzył swoją role. Wszędzie grał buntownika, emocjonalnie roztrojonego chłopaka. Myślę że gdyby Dean nie zginął w wypadku z jego dalszą karierą mogło być różnie zaś Ledger napewno zagrałby jeszcze wiele świetnych ról. Nie mówie że Dean by nie zagrał już nigdzie dobrze, ale przez wczesną śmierć,osobowość zyskał wiele, stał się mega legendą zaś Ledger gdyby przeżył byłby jeszcze lepszym aktorem być może porównywalnym do De Niro czy Pacino.

sebastian11346

sebastian11346 zgadzam sie z toba;) ja go juz lubilem zanim zagral Jokera i szczerze nie obstawialem ze bedzie rownie dobry jak J.Nicholson :) tylko tragiczne losy tego mlodego dobrze zapowiadajacego sie aktora zakonczyly wielka kariere:(