Heath Ledger

Heath Andrew Ledger

8,9
55 986 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Heath Ledger

Jaki był pierwszy film z Heathem, który obejrzeliście???

użytkownik usunięty
domi_bwp

"Zakochana złośnica"

domi_bwp

'Zakochana złośnica' ;) Za pierwszym razem średnio mi się spodobał, ale teraz mam do niego wielki sentyment ;)

Jokerin

A mój pierwszy film z Heathem to "Patriota".
Obejrzałam go pierwszy raz około 4 lata temu i od tej pory Heath jest moim ulubionym aktorem:)
Mam do tego filmu OGROMNY sentyment i jak narazie jest to także mój ulubiony film:)
Pamiętam do dziś, jak bardzo zachwycił mnie wtedy ten prześliczny i piekielnie zdolny blondyn grający Gabriela Martina:)
Ten zachwyt towarzyszy mi do dzisiaj...

domi_bwp

mój to chyba nieustraszeni bracia grimm. co śmieszne potem obejrzałam casanovę zajrzał do filmwebu i dopiero wtedy skapnełam się że w braciach grał heath....ah ta moja spostrzegawczość :P

aga_113

"Cena Honoru" =] piękny film ...a potem się rozkręciło oglądanie filmów z nim :)

Monika_16

"Obłędny rycerz"- film mi się średnio podobał i nie należy do moich ulubionych, ale zwróciłam wtedy uwagę na blondasa, z rozwichrzonymi włosami i szelmowskim uśmiechem:))

blondanka

zakochana złośnica:) od razu mi się spodobał i wcale nie uważam że to tylko zwykły film dla nastolatków.Jest coś w tej fabule i mnie urzekła:)

domi_bwp

Obłędny rycerz :)))) do dziś pamiętam jak się nie mogłam napatrzec na tego nie znanego mi wówczas blondaka o angilskiej buzi , na koniu heh

niczym książe ze bajki :)))

domi_bwp

Przepraszam miało byc o anielskiej buzi :)

nashla

pierwszy film z heathem który widziałam to była chyba zakochana złośnica która znam na pamiec (prawie całą) po zngielsku bo tylko taka wersje mam na dvd ale wtedy nie wiedziałam że ON tam grał

rozilla

"...Nienawidzę sposobu w jaki mówisz, twoich tekstów, twoich żartów, twojej fryzury...

Nienawidzę jak prowadzisz i na mnie patrzysz

Nie nawidzę Twych butów

I tego że odgadujesz moje myśli

Nienawidze Cię tak bardzo, że robi mi się niedobrze

Nie nawidzę tego, że zawsze masz rację

I kiedy kłamiesz I gdy mnie rozśmieszasz I zmuszasz do płaczu Nie nawidzę kiedy Cię nie ma... I kiedy nie dzwonisz

Ale najbardziej nienawidzę sposobu

W jaki Cię nienawidzę...

Nawet ani trochę... Nawet nie ciut, w ogóle...!

Bo to co w Tobie nienawidzę to kocham...."

Oczywiście "Zakochana złosnica":)))Urzekła mnie ta rola niegrzecznego chłopca w długich włosach :)))Jeszcze do tego scena,w której śpiewał...:)

pancia8

no wiesz ja tam nie znam plskiej wersji tego wiersa, zadania kat ale po angielsku kojażę

użytkownik usunięty
domi_bwp

"Zakochana złośnica", ale to nie jest mój ulubiony film z Heathem. Dla mnie już zawsze na pierwszym miejscu będzie "Candy", na temat którego już się zresztą rozpisywałam.

Również "Zakochana złośnica". Fajnie tam zagrał i fajnie wyglądał z długimi włosami ;)

celika

hm, chyba pierwszym filmem z nim jaki widziałam to "zakochana złośnica"
ale to w "obłędnym rycerzu" zwróciłam na niego uwagę i potem się zaczęło.
Heath, Heath, Heath. różne filmy z nim oglądałam po 1000 razy.
zauroczył mnie tym swoim uśmiechem i... i w sumie wszystkim. :D

[*]

użytkownik usunięty
celika

1.Obłędny rycerz
2.Patriota
3.Mroczny Rycerz
4.Nieustraszeni bracia Grimm
5.Zakochana złośnica

domi_bwp

tajemnica potem casanova
mroczny rycerz
parnassus i na koncu zakochana złośnica

drabcio

Pierwszy raz zobaczyłam Heatha ładnych parę lat temu w "Zakochanej złośnicy". Pamiętam jak dziś, że zaraz po skończeniu filmu sprawdziłam, jak ten przystojniaczek się nazywa. Pomyślałam sobie wtedy, jakie śmieszne ma imię.

domi_bwp

Patriota mój ulubiony film z Heath-em Ledger-em

scobby1793

Pierwszy film z Heath'em, jaki widziałam to NED KELLY. Już wtedy byłam nim zauroczona :)

XIX_wieczna_Dama

Oj, nie pamiętam, ale chyba Patriota. Oglądałem niedługo potem Obłędnego Rycerza i Braci Grimm, więc pewien nie jestem.

bartolomeoxXx

'zakochana złośnica', 'obłędny rycerz', 'nieustraszeni bracia grimm'. Je adore Heath Ledger.

zuz93

Ja go pamietam jeszcze z tego serialu "Siódme poty" miał wtedy 19 lat i grał tam takiego geja ale był śliczny :)

betty4444

Zakochana złośnica ;)

domi_bwp

"Zakochana złośnica"

"Zakochana złośnica"

domi_bwp

Mój pierwszy to Patriota. Pozniej Obledny rycerz i wtedy dopiero jakos bardziej zainteresowalem sie nim.

domi_bwp

pierwszym filmem, który z nim obejrzałam to "Patriota". Byłam nawet na nim w kinie i do dzisiaj pamiętam jak Heath mnie zauroczył... pierwszy aktor, od którego nie mogłam oczu oderwać :D

domi_bwp

"nieustraszeni Bracia Grimm", a potem juz dalej lecialo ;DD

domi_bwp

Brokeback Mountain.

domi_bwp

zakochana złosnica ;p

AnnBennington

Pierwszy film? 'Tajemnica Brokeback Mountain' - niesamowita rola.

domi_bwp

Również "Tajemnica Brokeback Mountain", potem kolejne - choć jeszcze nie wszystkie z Heathem, ostatnio "Parnassus".

domi_bwp

,Obłędny Rycerz,. A później skojarzyłem, że widziałem wcześniej Heatha w
,Zakochanej Złośnicy,. No i jeszcze ,Patriota,. On na mnie wtedy nie robił
w ogóle wrażenia. Był, bo był. Przyjemnie mi się oglądało filmy z nim, ale
chyba pierwszy raz mnie zaskoczył swoją małą rólką w ,Czekając na wyrok,.
Niedługo później zobaczyłem ,Cenę honoru, i od tego momentu pamiętam, że
już go bardzo lubiłem. Miałem wtedy jakieś 13 lat?? Nie wiem... Pamiętam,
że długo musiałem się zmuszać aby zobaczyć ,Brokeback Mountain,. Nie
chciałem tego oglądać, ale pff... zobaczyłem i do dziś twierdzę, że to jego
najlepsza rola. Nie najlepszy film, w którym grał, bo są lepsze
(np. ,Candy,), ale rola perfekcyjna!

domi_bwp

Chyba 'Zakochana złośnica'. Podobał mi się ten film, taki pozytywny i można
się trochę pośmiać. Najbardziej lubię, kiedy Heath śpiewa 'I love you,
Baby...' na stadionie;)

miss_anonymous

Pierwszy film....
"Cena Honoru", tak przyciągnęła mnie jego mimika twarzy. Chociaż mogę się przyznać, że zwróciłam uwagę na Wes'a xD Potem :
"Patriota",
"Bracia Grimm"- tu dużo się śmiałam...
"Zakochana Złośnica",
"Obłędny Rycerz" ,
"Mroczny Rycerz",
"Casanova" ,
"Candy",
"Zjadacz Grzechów"
"Tajemnica Brokeback Mountain"
Moim zndaniem wszędzie zagrał znakomicie....

Monika_16

"Obłędny Rycerz"

nawet mi się spodobał

jarekxzzz

"Casanova" :)

domi_bwp

Mój to "Zakochana złośnica", i od razu mi się spodobał^^

Ma_Di

Ja już dość dawno oglądałam po raz pierwszy filmy z nim w roli głównej i taka prawda, że na początku jakoś mnie nie ujął swoja grą, w ogóle nie zwróciłam na niego uwagi, wtedy w sumie to w ogóle na żadnego aktora nie zwracałam uwagi, ale muszę powiedzieć, że parę lat temu ponownie oglądałam "zakochaną złośnicę" oraz "patriotę" i "obłędnego rycerza", a potem jeszcze "zjadacza grzechów" i "tajemnicę Brokeback Mountain" itd... i muszę powiedzieć, że naprawdę mi się spodobało, a potem praktycznie niespełna rok po jego śmierci czytałam Joy'a albo Glomour czy coś w tym stylu i zobaczyłąm jego zdjęcie i notkę, że on nie żyje dopiero wtedy się o tym dowiedziałam... ehh szkoda, że tak szybko odszedł, ale to pewnie "świat gwiazdy" go przerastał...

domi_bwp

chyba tajemnica brokeback mountain, ale nie jestem pewna

kickyourdaddy

Chyba "Zakochana złośnica",ale tak naprawdę to do końca nie jestem pewna,czy przypadkiem nie "Obłędny rycerz".

rrr_Angel

Ja pierwszy raz zobaczyłam go w "Patriocie" i tak mi się spodobał, że z zapartym tchem czekałam na "Czekając na wyrok"!

domi_bwp

To chyba była Tajemnica Brokeback Mountain.