Heath Ledger

Heath Andrew Ledger

8,9
55 806 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Heath Ledger

Znałam go tylko ze świata filmów i dla mnie on wciąż żyje - właśnie tam. I zostanie w nim na zawsze.=) W każdej chwili można do tego świata zajrzeć i zobaczyć go znowu. Dziś na przykład. Jako rycerza, kowboja, chłopca z liceum czy zakochanego narkomana lub umalowanego psychopatę. Szkoda, że ogranicza nas ilość. Kto wie czym by nas jeszcze zaskoczył...

Galaska

Właśnie.Szkoda, że już nie zagra,ale cieszmy się z tego co mamy:] Za jakieś 9 godzin robię sobię maraton z Heathem:)

Galaska

Nigdy nie sądziłem że można się związać z gościem którego widziało się tylko w kinie, ale tak, Haeth Ledger, był dla mnie kimś więcej niż idolem, był moim rówieśnikeim, człowiekiem do którgo biegły moje myśli w chwilach wyborów, "co byś zrobił na moim miejscu Heath?". Jego śmierć mną wstrząsnęła, straciłem wyobrażenie czlowieka doskonałego, przyjaciela, który w swym krótkim, wspaniałym życiu osiągnął więcej niż zwykli ludzie przeżywając swoje w całości. Lubię myśleć, że ludzie odchodzą wtedy gdy dokonają tego najważniejszego, a wszystko po tym jest już bardzo banalne. Chciałbym mysleć, że Heath własnie doświadczył tego, Joker bowiem to nie tylko szczytowe osiągnięcie w jego karierze, ale i wogóle w aktorstwie jako takim. Jednak napewno miał jeszcze wiele do zrobienia i zapewne nic nie byłoby banalne, jak choćby wychowanie córki. Szkoda że Cię tu nie ma :( R.I.P. Heath.

korowiow80

Bylam strasznie zaskoczona kiedy rok temu dowiedzialam sie ze Heath zmarł.... był moim ulubionym aktorem od lat. Pamietam ze zawsze chcialam miec jego plakat, ale on w polsce nie byl az tak popularny. Filmy z jego udzialem sa świetne. Kiedy on sie uśmiech ja tez....kiedy on płacze ja tez.... Bede o nim pamietac zawsze i nadal jest moim ulubionym aktorem...[*]

Galaska

A pamiętacie jak leciał serial Oblędny rycerz?? Było coś takiego, czy mi się wydaje?? ;) Chyba wtedy pierwszy raz o nim usłyszałam....

Galaska

to nie był serial tylko film ; )
ja nawet nie wiem gdzie widziałam go za pierwsym razem... wazne ze zostaly mi dwa filmy do pelnej filmografii xD

yuki_ashitakaa

przecież wiem <;D ale czy nie był podzielony na odcinki u nas?? pamiętam, że często widywałam jego nazwisko w programie tv, ale to było daaawno dawno...;]

Galaska

Ja pierwszy raz widziałam go w Zakochanej złośnicy. Miał ciemne włosy, sprawiał wrażenie takiego buntownika. Ale to była tylko skorupka i teraz wszyscy o tym wiemy. Wredny i arogancki dla wszystkich, tylko nie dla niej. I wtedy mi się spodobał, oczywiście "taki chłopak". A potem było tylko coraz gorzej... Mój ulubiony aktor, po prostu.

A potem odszedł, po prostu.

Ale pogodzić się z tym, nie było i nie jest tak po prostu.

The_Devil

Mimo tego,że był to człowiek dla mnie nie osiągalny to bardzo dużo dla mnie znaczył i znaczy nadal...

R.I.P HEATH [*] ;(

Galaska

kurwa, straszna strata. zycie naprawde jest niesprawiedliwe. zawsze będziemy pamiętac.

Galaska

Oglądałam ostatnio mrocznego rycerza iego gra w tym filmie jest naprawdę niesamowita oscar siś jak najbardziej należy

Agnik

nie mogę uwierzyć, że to już rok. minęło strasznie szybko. wydaje mi się, jakbym to wczoraj przeczytała, że nie żyje, a to już tyle czasu go z nami nie ma... Pamiętamy
R.I.P. Heath :(

Galaska

Zaskoczyłby Nas nie jednym..
Jednak nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.
Wspomnienia jego mamy w każdej wykreowanej przez niego postaci. Dla mnei zawsze będzie cudownie uśmiechniętym Patriciem Veroną. Tak. 10 things I hate about You był pierwszym filmem, który z nim przyszło mi obejrzeć. To było tak dawno. Nie dziwię się, że dialogi znam na pamięć. Ach. Pamiętam, że rok temu wierzyłam, że jest to tylko chwyt reklamowy. Że w lipcu pojawi się na premierze The Dark Knight. Uff. A moja tapeta od 23.o1.08 ta sama. Wciąż ta sama. Wciąż spogląda na mnie tym pogodnym spojrzeniem. Wciąż do mnie nie dociera, że npo świecie w sensie materialnym nie chodzi już najpiękniejszy uśmiech hollywood. Uff. Cieszę się, że tylu ludzi pamiętało. Że pamiętaliście o jego rocznicy. To wspaniałe. Sądzę, że On również o nas pamięta. I nie żałuje noczego.

`Nie stój i nie płacz nad mym grobem.
Nie ma mnie tam.
Ja nie umarłem.