Heath Ledger

Heath Andrew Ledger

8,9
55 785 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Heath Ledger

Szkoda, że odszedł tak wcześnie, bo jego kariera zapowiadała się świetnie...Był bardzo
dobrym aktorem, film Batman może to potwierdzić, kiedy Heath wcielał się w Jokera.Nie
zagrał w wielu filmach, bo jego śmierć przekreśliła dalszą karierę...A szkoda....

AtramentoweSerce

jak na tak młodego, to właśnie zagrał w wielu filmach. Kurdę, tak żałuję, że odszedł, bo mial zadatki na to, by nawet w późnym wieku grać i robic wrażenie. Mógł mieć dłuuugą, różnorodną karierę, jak ma np. Jack Nickolson. Szkoda. Także jako młodego gościa, po prostu

AtramentoweSerce

A co jeszcze oglądałaś z Heathem, hm?

MagdalenaPatterson

A Ciebie tak kręci odpowiadanie na moje tematy, hm?
Nie oglądałam wielu filmów z jego udziałem, ale mam znajomych, którzy oglądali filmy z jego udziałem i mogą to potwierdzić. Z resztą, chyba nie muszę Ci się tłumaczyć, co? (:

AtramentoweSerce

Nie interesuje mnie opinia Twoich znajomych, tylko Twoja.

MagdalenaPatterson

A mnie nie interesuje Twoje zdanie :(

AtramentoweSerce

Dokładnie. Heath był rewelacyjnym aktorem. Nawet z "Obłędnego Rycerza"- niby głupawej komedii, zrobił coś świetnego. Gdyby nie On, wszystkie filmy, w których zagrał nie byłyby tak wspaniałe. Po prostu cudowny człowiek, który przyciągał wzrok swoją charyzmą. Potrafił wczuć się w każdą rolę i grał całym sobą. Takich ludzi można zliczyć na palcach jednej ręki. Kto w Jego wieku ma tyle osiągnięć? Heath nie dobił nawet trzydziestki. Kiedy dowiedziałam się, że nie żyje-przyznają, to głupie- zaczęłam płakać. Po prostu uświadomiłam sobie, że jeden z moich najukochańszych aktorów, już nigdy nie zagra w żadnym filmie :(

Miss_Joker

Potrafił wcielić się w każdą rolę... Szczerze powiedziawszy, ja oglądając pierwszy raz Batmana, nie poznałam Ledger'a jako Joker'a.

AtramentoweSerce

Haha ja oglądałam 4 razy i Go nie poznaję ;) Ale widziałam podobieństwo w ostatniej scenie Jokera, jak wisiał do góry nogami. Wtedy jak dla mnie był do poznania.

Miss_Joker

Cóż, po prostu należy się "szacun" dla Ledger'a i koniec kropka.

AtramentoweSerce

Cieszę się, że ktoś rozumie moje uwielbienie do Niego. Nikt wśród moich znajomych mnie w tej miłości nie wspiera. Cieszę się, jak chociaż ktoś Go kojarzy,a przecież on był tak znany! :O

Miss_Joker

Znam kilka osób, które go nie znają... I nie dziwię się, bo zagrał on w niewielu filmach. Może zapamiętaliby go z twarzy z Batmana, ale że był cały wymalowany, to trudno było go poznać :P

AtramentoweSerce

Dokładnie. A kiedy o nim usłyszą jak nie teraz? Za kilkanaście lat Heath będzie tylko przeszłością. Mam jednak nadzieję, że widzowie o Nim nie zapomną. Cudownie, że zdążył przejść do historii tą ostatnią, rewelacyjną rolą. Jednak to ogromna tragedia. Odszedł w chwili, kiedy Jego kariera przybrałaby niespodziewany obrót. Kiedy oglądałam jak Jego rodzina odbierała Oscara, nie mogłam nie płakać. Zresztą wszystkim na gali szkliły się oczy.

Miss_Joker

Widziałam gdzieś zdjęcie Heath'a i podpis "Żył na tyle długo, aby zaistnieć w historii kina i na tyle krótko, aby nie zniszczyć sobie kariery" - świetnie powiedziane. Myślę jednak, że jego kariera rozwijałaby się, ale niestety przekreśliła ją śmierć :(

AtramentoweSerce

Myślę, że On w wieku 28 lat był spełnionym aktorem. Niektórzy na starość nie mają się czym poszczycić. On natomiast dokonał tak wiele, w tak młodym wieku. Jestem ciekawa jak teraz wyglądałoby Jego życie. Czy zdobyłby kolejną znaczącą nagrodę? Czy zagrałby jeszcze lepiej niż w Batmanie? Czy wyszedłby z uzależnienia od leków? Może w końcu poznałby kobietę, z którą byłby szczęśliwy. Jak wiemy,w ostatnich dniach życia, był bardzo smutny, a przecież Jego uśmiech był i jest wspaniały!

AtramentoweSerce

I to jest to. Ogląda się taką kultową postać, a niektórych nawet nie interesuje, kto ją zagrał.
A jak potem widzą twarz, to mówią, że aktor jest im nieznany. :/ Najważniejsze, że MY wiemy :)