Heath Ledger

Heath Andrew Ledger

8,9
55 785 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Heath Ledger

Rozumiem tragiczną śmierć i nutkę romantyzmu, ale nie był tak dobrym aktorem jak może
wskazywać na to ranking. Zagrał w dwóch, może trzech dobrych filmach, fakt nieźle, ale
szczęka nie opada. Szkoda chłopaka oczywiście, no ale bez przesady, gdyby nie śmierć to
nie mieścił by się w pięćdziesiątce... Cóż tak jest ludzka mentalność, wystarczy tragiczne
wydarzenie, trochę czasu i magiczna mgła zasnuwa przeszłość, tworząc jej wyolbrzymiony
miraż.

użytkownik usunięty
Sledz136

A wg mnie jak najbardziej należy mu się wysokie miejsce w rankingu bo aktorem był świetnym, ale oczywiście masz prawo do własnej opinii.

Sledz136 ma racje aktorem był bardzo dobrym ale nie na miarę pierwszej 10 niestety jest duzo debili co daje 10 tylko dla tego , że nie żyje , używki go zniszczyły i pozostał po nim niedosyt :(

użytkownik usunięty
piotrus17_2

No tak, racja że nie którzy dają mu 10 ponieważ nie żyje, ale należy pamiętać że są też tacy którzy dają mu wysoką ocenę ze względu na grę aktorską.

użytkownik usunięty

zgadza sie

Sledz136

Miejsce w drugiej setce może i mu się należy, ale gdzie mu tam do wybitnego aktora. Połowa ludzi ocenia wysoko bo 1)nie żyje 2)dostał Oscara. Aktor jakich wiele.

jasiu15

dokładnie

Sledz136

zgadzam sie z wami, jedna bardzo dobra rola nie powinna być przepustką do top 20 najlepszych aktorów. Zresztą czytając wiele opinii czasem mam wrażenie że ludzie naprawde mało filmów w życiu widzieli skoro tak bardzo zachwycają sie rolą Jokera. Oczywiście nie mam nic do tego, chodzi mi o to że genialnych kreacji aktorskich w historii kina było mnóstwo a tym bardziej mnóstwo genialnie zagranych czarnych charakterów. Chociażby De Niro w "Przylądku Strachu", Dennis Hopper w "Blue Velvet" albo Joe Pesci w "Chłopcach z Ferajny", jeśli ktoś nie widział to polecam ale też ostrzegam że wasze wyobrażenie o genialności roli Jokera może legnąć w gruzach. Albo też sie umocni, pozdro!

Sledz136

Cóż, ja uważam inaczej, widziałam 4 filmy z Heathem w roli głównej i uważam, że w każdej był świetny. Wszystko to kwestia gustu. I nie będę oglądać wszystkich filmów z jego udziałem po to żeby móc tu wystawić ocenę. Oceniam na podstawie tego, co widziałam. Tyle. "Blue Velvet" nie wiedziałam, "Chłopców z ferajny" też nie. Jak zobaczę to ocenię. Co do De Niro, on jest rewelacyjny jak dla mnie w każdej roli.

Sledz136

Tak to prawda GDYBY NIE ŚMIERĆ wielu ludzi nie znałoby nazwiska Ledger i jestem tego pewna ,że gdyby nie śmierć nei dostałbym Oscara był za młody na niego a dostał go poprzez śmierć ! Tak , taka jest prawda poświęcił sie roli !
Ale ponieważ mi już się spodobał 6 lat temu więc dla mnie od małego był ideałem aktora i zawsze będzie , jednak myślę ,że gdyby nadal żył przez te 4 lata stworzyłby przynajmniej 2 nowe cudowne postacie .Uważam ,że zasługuje być w pierwszej 20 ! i nie tylko ze względu na Jokera za każdą rolę za każdą postać ! Z