O 133... Chyba rekord? Mi też szkoda tego aktora, ale ludzie bez przesady! To, że się zaćpał nie oznacza, że należy mu od razu dawać 10.
Ps. Przepraszam jeśli kogoś uraziłam, ale napisałam to co myślę.
Czy ja to przeżywam? Jakoś tego nie odczuwam. Piszę to co myślę, a tego nikt mi nie zabroni. Szkoda tylko, że nie ceniliście go tak samo za życia jak po śmierci, bo Ledger rzeczywiście posiadał niemały talent.
[*][*][*]
A skad wiesz, ze tak wlasnie jest? Ja go cenie rownie mocno i to co sie stalo jest dla mnie w jakis sposób wstrzasajace. Byc moze dlatego jakakolwiek krytyka w jego strone mnie boli. Nie teraz ludzie, poczekajcie z krytyka, az to wszystko sie uspokoi.
Raczej wątpliwe, aby Heath [*] podskoczył o tyle miejsc za życia.
I ja go wcale nie krytykuje, tylko jest dla mnie dziwne to, że niektórzy użytkownicy zmieniają oceny przez to nieszczęsne zdarzenie. Bo to jest zachowanie bardzo infantylne.
Pozdrawiam.
skad wiesz ze zacpal... moze juz popadl w taka depresje ze nie mogl spac ze wzial wiecej tabletek...
Ja właśnie dlatego na razie powstrzymam się z wystawianiem oceny. Wcześniej jakoś na to nie wpadłam, a teraz wystawiłabym pewnie "10" pod wpływem emocji. Nie byłoby to zbyt obiektywne...
Dlaczego? Jak masz swój rozum i swoją opinię to jak najbardziej mozesz go ocenic. Nawet i pod wplywem chwili.
ja nawet za jego życia dałam mu 8 i nie żałuje....zasłuzył za role w takich filmach jak Tajemnica Brokeback Mountain , zakochana złośnica, czy obłędny rycerz... wiec nie mam sobie nic do zarzucenia.
NO w sumie masz trochę racji...Co nie oznacza, że nie był utalentowany...Był....A ja wciąż nie mogę uwierzyć w to, ze odszedł...:(
Zasługuje na to miejsce tysiąc pięćset sto dziewięćset razy bardziej niż jakieś aktoreczki ze szmirowatego "Wyboru Gracie", czy nawet Johnny Depp.
Ale to jest moje zdanie. A jego fanką jestem od dawna.
WIĘKSZOŚĆ tych co oddali OSTATNIO swój głos na pewno se pomyślało tak:
- Ooooo... jakiś aktor umarł. O cholera jaki młody. No to dam mu te 10/10.
Ja przyznaję się z czystym sercem, że żadnego filmu z Ledgerem (oprócz "Patrioty") nie oglądałem. Chciałbym niedługo obejrzeć "Brokeback Mountain" i dopiero wtedy go ocenię.
A ja myślę, że większość tych co oddali OSTATNIO swój głos z pewnością była taka jak ja. Do tej pory nie byłam zalogowana, nie widziałam potrzeby, chociaż jestem kinomaniaczką. W przypadku Ledgera wiele osób miało prawo sobie pomyśleć, że jeszcze nie osiągnął tego, do czego dążył - dlatego ja się wstrzymałam z oceną. Ale teraz już nie ma na co czekać (oprócz The Dark Knight oczywiście). Rzeczywiście był świetnym aktorem, może nie wybitnym, ale takim mógł się dopiero stać.
Nie zaćpał się. Średnio rozgarnięty gimnazjalista wie, że drugs nie musi koniecznie oznaczać narkotyków a lekarstwa. A wy naczytacie się tych miernych tłumaczeń z polskich stron i już wiecie swoje, wrzucacie świetnych aktorów do jednego wora razem z kiepskimi zaćpanymi aktorzynami.
"This was just reported on TV 1-24-08. The police confirm that Heath Ledger's death was indeed accidental. All the info leaked before the official autopsy report was false. He WAS on prescription medication for insomnia, and anxiety, and had walking pneumonia as well. The rolled up bill DID NOT have any residue on it. His death was accidental period. Again this was an official announcement just released by the police department"
No coż za życia napewno by tak wysoko nie wskoczył. A ranking na filmwebie jest mało ważny. Na mojej liście od dawna jest wysoko i na pewno się to nie zmieni. Myślę,że nie ma sensu się kłócić o to czy zasługuje czy nie. Dla każdego jest na innym miejscu w rankingu u niektórych wcale go nie ma i niech tak zostanie. Naprawde nie ma sensu się spierać.
Fakt trochę to smutne,że niektórzy docieniają go po śmierci dodatkowo nie obejrzawszy z nim żadnego filmu ale coż. Lepiej to zostawić.
A i jeszcze jedno. Dawanie jedynek chyba nie jest fair bo naparwdę jak na swój wiek nieźle się zapowiadał. Mógł wiele osiagnać. Podejrzewam,że nie widziałeś żadnego filmu z jego udziałem i tym bardziej nie rozumiem jak mozesz oceniać aktora nie znajac jego umiejętności.
Na 1 napewno nie zasługuje.
W moim odczuciu zasługuje na 8. Może ludzie dają mu 10 powedzmy za całokształt. Ale niektórzy oceniają nie znając jego umiejętności.
Przykład mamy w tym temacie.
Moim zdaniem to bezsens, że ś.p. Heath Ledger nagle pojawił się w Top 100 a teraz nawet już w Top 10 :/... Rozumiem - też byłem wstrząśnięty jego śmiercią, ale to nie jest powód by wszyscy nagle podnosili mu średnią. Jak jeszcze przebije Marlona Brando albo nawet wejdzie na pierwsze miejsce to chyba zrobię sobie dłuższą przerwę od filmwebu...
Joasia domnie to pisalas chyba ci sie cos popierd.olilo w glowce a calo ksztalt dostal by 1 a tak serrio widzalem pare filmow i mnie nie zachwicil nie byl zyl ale nie tez dobry a jednyke dostal bo mnie to irytuje jak aktor z ,,dupy" moze byc w 10 jezu co z tego ze sie dobrze zapowiadal chu/j to ze sie zapowiadal nic nie znaczy.zmarlo sie i co tylko dalatego nagle wszyscy daja dychy
No skoro uwazasz ze nie był zły to czemu mu dałeś 1?Jeśli jakiś tam ranking na filmwebie jest dla ciebie ważny...każdy głosuje jak uważa (chociaż niektórzy pewnie dali mu 10 nie znajac filmografii).
Ta lista Top 100 nigdy nie była sprawiedliwa i nigdy nie będzie. nie rozumiem jak można przejmować się czy ktoś jest za wysoko czy za nisko.
Każdy ma swoje zdanie i ten ranking nikogo nigdy nie zadowoli. Niech wiec każdy ma swoja prywatna liste ulubionych.
Trudno ludzie dają mu 10 a takimi wypowiedziami nic nie zmienisz bo i tak jak ktoś będzie chciał na niego zagłosować to zagłosuje. I mógłbyś troche popracować nad kulturą swoich wypowiedzi bo niektóre słowa są zbedne.
i kto to mowi fan kiczu o nazwie piła...pfff chlopie z czym ty do ludzi...10 dla Heatha, ktory juz jest legenda i ani fan piły ani ten ranking tego nie zmieni...
Zgadzam się. Heath jest legendą a jak świat zobaczy jego Jokera to jestem pewna,że wszyscy się przekonają jaki ogromny talent nas opuścił.To był młody charyzmatyczny,naprawde uzdolniony aktor i ten ranking ani twoje wypowiedzi tego nie zmienią.
P.S. Gwoli usciślenia ten post kierowany jest do użytkowinika o nicku ToMeKKS17
Cwaniaczek ! Kopnął w kalendarz i pewnie teraz się pieni z dumy, że podskoczył aż 133 miejsca w żałosnym FW rankingu. Teraz każdy docenia jego talent. Ale czy wszyscy docenialni go jak jeszcze żył? Teraz se skurczybyk umarł i do tego jeszcze mnóstwo nowych fanów pozyskał. Może i ja połknę fiolkę aspiryny i będę zbierał laury?
Tak jest wprost zachwycony!Jeszcze powiedz,że zrobił to specjalnie!
Straszne są twoje komentarze. Może wstawianie mu 10 nie znajac fillmografi jest trochę dziwne ale są ludzie,którzy naprawdę go cenili na długo przed śmiercią. Ja dałam mu 8 i nie zmienię oceny tylko dlatego,że umarł. Jednak i tak od dawna jest w rankingu moich ulubienców.
hmyy moze i razja na 1 nie zasluzy ale nie powiesz ze na 8 miejsce zasluzy.jak dlamnie nie jest on zadna legenda bo to ze umarl nie czyni go nikim wielki moze jeszcze go uznaja za menczenika.. Sammy Jankis a co do ciebie to ty sie wogule mogles nie oddzywac fan filmu takiego jak pila ok.to ze sobie wstawiles joker to swiadczy ze jestes wielkim fanem heatha ale jak ty mi pile wypomniales to ja ci tez cos wypomne fanie kill billa jest to film z dupy bez fabuly bez niczego.wiec nie wypominaj mi pily bo masz tak takie gowno ze masakra.ale wsumie kazdy ma swoj gust a o gustach sie nie dyskutuje.a do joasi(sorry czy jak tam masz) wpisalem sie bo mnie zirytowalo ze koles ktory nie dorasta do piet takiemu aktorowi jak brandon juz za niedlugo bedzie na wyzszym miejscu niz on.a za tamto slowo sorry.
Nie bede dyskutować czy zasłużył na 8 miejsce czy nie. Ten ranking szczerze mówiąc mało mnie obchodzi. Chyba nie zaprzeczysz,że miał charyzmę i wielki talent?? Mogł być z niego genialny aktor ale niestety już się o tym nie przekoanamy. Jestem pewna,że jako Joker bedzie niesamowity. To smutne,że odszedł tak wcześnie. Mógł naprawde dużo osiagnać.
żal mi tych wszystkich waszych postów ... tych aroganckich "wymian zdań"
zarówno z jednej jak i z drugiej strony... Puknijcie się w te swoje łby i zastanówcie się z czego robicie show i wielkie larum... ze śmierci człowieka. zaćpał nie zaćpał czy inne pierdoły są co najmniej oznaką totalnego braku taktu i wyczucia.
te wasze [*] powinniście sobie w zadki powkładać żeby wam się przyjemniej/cieplej może zrobiło... śmierć jest ludzką sprawą a obnoszenie się z "żałobą" (wtf?!) jest czymś wręcz chorym... pomódl się za niego , może pomyśl przez chwilę i daj mu to co ważniejsze - dobrą myśl/modlitwę jak kto woli...
Natomiast jeżeli ktoś sugeruje bądź twierdzi (-_-') że jego nagły skok o tyle miejsc nie ma żadnego związku z jego śmiercią to szkoda mi takiej osoby i miejsca na FW które zajmuje.