Heath Ledger

Heath Andrew Ledger

8,9
55 806 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Heath Ledger

tylko ta jedna
http://www.youtube.com/watch?v=BfgMUFHPoNM&feature=related

lub ta
http://www.youtube.com/watch?v=1OwpGUI-TAI&feature=results_video&playnex t=1&list=PL9BC1FCF8DB725E45

scena philip seymour hoffman przebija cala role jokera.

kinoman0

Nie prawda bo np. James Dean nie dostał pośmiertnego Oscara na którego w pełni zasłużył.

kinoman0

http://www.youtube.com/watch?v=u8PxG5zvgOM&feature=related

Ta jedna scena przebija całą rolę Ojca Flynna.

bandofbrothers

charakteryzacja owszem. jednak aktorstwo hoffmana i ledgera to dwa inne swiaty.

kinoman0

Obejrzałem dwa filmy i rola Ledgera dla mnie o niebo lepsza. Wywołuje u mnie większe emocje, rola Hoffmana jest bardzo dobra, ale takich emocji jakie dostarczył mi Ledger są rzadko spotykane. "Mroczny Rycerz" obejrzałem jakiś czas temu i ciągle zachwycam się rolą Heatha. Zmiana barwy głosu, śmiech, mimika, dykcja mistrzostwo, widząc go za każdym razem na ekranie szczena mi opadała. Zasłużony Oscar. Rola Hoffmana właściwie już zapomniana przez większe środowisko kinomanów, rola Ledgera już się zapisała w historii kina. Za kilka lat kino maniacy ciągle miło i ciepło będą wspominał rolę Jokera, rola Ojca Flynna będzie wspominana przez mniejszość. Ani ja, ani Ty nie zmusimy do swojej racji.

Pozdrawiam.

bandofbrothers

zgadzam sie z toba w pelnej rozciaglosci.dodam jeszcze ze mroczny rycerz to najlepszy film z serii przygod batmana.moja ulubiona adaptacja(na rowni a moze przewyzszajaca straznikow) takze chyba jeden z moich ulubionych filmow.absolutnie ABSOLUTNIE wszystko jest w tym filmie swietne.

kinoman0

jestes w straszliwym bledzie rola jokera przycmila nicholsona a tazke seymura.w calej okazalosci.gdbyly ledger nadal zyl przebil by philpia,jacka,de niro i reszte.

sanczopansa

mylisz aktorstwo z Aktorstwem. ale nie martw jestes jednym z wielu bo linia odgraniczajaca te dwa skrajne pojecia jest bardzo cienka.

kinoman0

to ty sie mylisz i to znaczaco rozumiem twoj zachwyt nad tym blond grubaskiem.gra bardzo przekownywujaco.jednak musze stwiewrdzic ze twoja segraegacja aktorow i Aktorow a takze aktorstwa i Aktorstwa jest zabawna zeby nie powiedziec komiczna.philip nie bylby w stanie chociaz w polowie oddac tego co ledger w roli jokera.nie wypowiadam sie na temat innych jego rol poniewaz byl one poprawne bez huku.natomiast joker to postac ponad czasowa,podobnie jak de niro w taksowkarzu.brando w oc czy ford jako han solo.

sanczopansa

przekonywajaco oraz ponadczasowa.
kreacja w capote zmiata cala filmografie ledgera.
rola forda w gwiezdnych wojnach owszem ponadczasowa ale daleko jej do wybitnosci.

kinoman0

co nie zmienia faktu ze jest ponadczasowa.podobnie(nawet bardzo) zreszta okazac sie moze z jokerem.
smiem watpic moze ta rola 'zamiata' filmografie ledgera natomiast dalego jest jej do kreacji jokera.mala sugestia wyjdz z roli Wielkiego Znaffcy kina(robi sie to wrecz irytujace,coraz wiecej wpada tu 'Piotrasow z kiomaniaka') za ktorego niewatpliwie sie uwazasz,i zacznij podchodzic do filmu nie co inaczej.
na marginesie celna uwaga bandobrothers.

sanczopansa

popraw mnie jesli zle zrozumialem. roli capote daleko jest do jokera?

kinoman0

aha tu mam cos dla ciebie:)

http://www.sjp.pl/przekonywuj%B1co

sanczopansa

na sjp.pl jest sporo bledow. to jeden z nich.

kinoman0

yhym.

kinoman0

oczywiscie. sam przekonalem sie do philipa po tej wlasnie roli. niesamowite, co dobre aktorstwo moze zrobic z pozoru prostym filmem oczywiscie rowniez wspaniala streep(tez powinien byc oscar). czysta sztuka aktorska

kinoman0

Mam 2 pytania:

Po pierwsze: Myślicie, że Akademia filmowa nawet gdyby Ledger nie umarł dałaby mu drugi raz przegrać nagrodę z tym samym aktorem (tym bardziej, że zagrał lepiej)?

Drugie: Po co odpowiadacie w wątku fanboy'a Johny'ego Deppa, którego ŻADNA rola nie równa się z Jokerem Ledgera?

http://www.youtube.com/watch?v=fE_gaKlXBXM&feature=related

Juby_

seymour zmiadzyl ledgera rola w capote. w watpliwosci tez byl lepszy niz ledger.
ledger dostal oscara bo umarl. podobnie jak w finch zamiast de niro (SIC!).

Juby_

Dodaje jeszcze jedno pytanie: Po co odpowiadacie w temacie kompletnego trolla, który ma obsesję twierdząc, że Ledger dostał Oscara tylko dla tego, że umarł i z tego powodu wystawia mu ocenę 1/10 (jak przykładny troll)?

Nawet nie powinienem gadać z tobą trollu, bo denerwujesz mnie tymi komicznymi wątkami, "czy Depp mógłby zagrać (tutaj jakaś klasyczna rola)...?". Ale powtórzę jeszcze raz, Oscary to słabo przyznawane nagrody, i tylko dlatego że już raz Ledger przegrał z Hoffmanem nawet gdyby ten pierwszy żył, to i tak dostałby nagrodę (co zresztą jest słuszne, bo zagrał lepiej)!

Juby_

to nie prowokacja. ledger nie bylby godzien seymourowi podeszw czyscic.

kinoman0

hia hia hia

sanczopansa

moze wydawac ci sie to nieprawdopodobne ale jestem w tym momencie smiertelnie powazny.

kinoman0

twoja smiertelna powaga mnie przeraza...mamoo!:((

Juby_

nie jest sluszne bo zagral gorzej. watpliwosc to geniusz aktorski. a joker jest przereklamowany, wrecz irytujacy

Juby_

kinoman0 to kolejne konto lif killsa ktorego zbanowali.moze kojarzysz.
kinoman wcale nie jest fanem deppa tylko robi prowokacje i wstawil mu 10/10+ ,tak samo tematy przez niego zakladane sa prowokacja.gosciowi wydaje sie ze zna sie na kinie ale jest w ogromnym bledzie.tak jak napisales nie ma sensu tracic czasu na rozmowe z tym glupkiem.

sanczopansa

sanczo coz znowu za bzdury wygadujesz?!

kinoman0

ja?bzdury?skadze:(

sanczopansa

znowu ulegles emocjom.

kinoman0

ludzka reakcja.polecam

sanczopansa

emocje sa dla pedalow.

kinoman0

witaj wsrod znienawidzonych.

sanczopansa

jestes gejem? jestem zaskoczony.

kinoman0

ja tez.najwidoczniej zle sie wyrazilem.ty rowniez wyrazasz emocje a wiec...

sanczopansa

ty ostatnio nagminnie.

kinoman0

Nie ma jak debile, którzy rekompensują sobie brak jaj kreowaniem ich poprzez robienie z siebie wszystkowiedzących, aroganckich, zadufanych w sobie "znawców". Powodzenia życze i radości przede wszystkim w życiu.

stev1989

przesadzasz sanczo nie jest taki zly. naprawde go lubie.

kinoman0

dobre.

stev1989

rozwiej moje watpliwosci i okresl o kogo ci chodzilo.