Heath Ledger

Heath Andrew Ledger

8,9
55 986 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Heath Ledger

Heath Ledger nie jest ani super przystojnym aktorem, ani aktorem super super super utalentowanym (super super aktor jest zarówno swietnym komikiem, dramaturgiem, sadystą, mordercą, gejem itp.) . Jednak ma jeden niepowtarzalny atut - Genialnie sprawdza sie jako odtwórca ról kostiumowych: beczałam na Patriocie, marzyłam o nim na Casanovie, zadziwił mnie w błędnym rycerzu. Powinien się właśnie takich roli trzymać bo to co robi robi GENIALNIE. Dlatego własnie daje mu 10 ;)

Rox15

"super super aktor jest zarówno swietnym komikiem, dramaturgiem, sadystą, mordercą, gejem itp."

Do tej pory nie miał chyba okazji sprawdzić się we wszystkich gatunkach? Ale w tych, w których wystąpił, jest świetny. Dla mnie to aktor-kameleon. Zawsze wygląda inaczej i zawsze gra inaczej.

Ellesmera

Mnie zauroczył jako Casanova, ale wszystkie jego inne role były OK.

Rox15

a dla mnie jest super przystojnym aktorem, i super utalentowanym a do tego klimatycznym. w każdą rolę w jaką się wcielił włożył swoje jedyne niepowtarzalne fluidy, których aure da się wyczuć nawet za powłoką ekranu.

Pozdrawiam

Rox15

Candy - ćpun
Casanova - "postać historyczna"
The Patriot, The four feathers - żołnierz
The Order - ksiądz
A Knight's tale - rycerz
The Brothers Grimm - rola komiczna
Lords of Dogtown - rola komiczno-dramatyczna
Brokeback Mountain - gej

wszechstornnie utalentowany, znaczy sie super super :) a co do tych roli kostiumowych to prawda.

aneta

Jakie masz ładne zdjęcie :-). Oglądałaś "Candy"? Ja nie, nie ma chyba jeszcze tego filmu w Polsce. Ale bardzo chciałabym obejrzeć.

aneta

"komiczna", skąd mi to przyszło do głowy? chodziło mi o "komediowa" :)

aneta

A dlaczego przy Casanowie napisałaś "postać historyczna" cudzysłowiem? Przecież Casanowa żył naprawdę...