Heath Ledger

Heath Andrew Ledger

8,9
56 645 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Heath Ledger

to jakies nieporozumienie ... to ze umarl nie znaczy zeby go teraz wynosic pod niebiosa!!!! ok tragicznie zmarl mial kilka dobrych rol (w sumie podobal mi sie tylko w "Patriocie") ale bez przesady zeby do razu 6 najlepszy aktor na swiecie? bez przesady :/

a w tym topie ludzi chyba chodzi o to kto jakim jest aktorem a nie kto jak i kiedy umarl

Bydghost

Nieporozumieniem można nazwać najwyżej twój post... Moim zdaniem w tym całym tzw. "topie" chodzi tylko o to, żeby dzieci neostrady miały zabawę. Żeby w chwili śmierci człowieka przejmować się tylko tym, że jest na jakimś tam miejscu w jakimś durnym, nikomu niepotrzebnym, nic nie znaczącym rankingu, to trzeba mieć poważnie zryty beret. Wyrazy współczucia (choć to słowo jest ci zapewne obce).

Dwight_

Dwight ale on ma racje !

W dniu jego smierci mial 150 glosow a teraz 4746
to mowi samo za siebie.
Prawda jest taka ze ocenili go za to ze umarl a nie za jego dorobek aktorski.
Smutne ale prawdziwe.

_Mika_a

Ja nie przeczę, że miał tyle głosów, a teraz ma tyle, ale co jest dla mnie niezrozumiałe (i bezdennie głupie), to fakt, że ktoś się tym w ogóle przejmuje i że go to w ogóle w najmniejszym stopniu obchodzi. A za co go ocenili, to najlepiej wiedzą ci, którzy to zrobili. Pewnie byli i tacy jak piszesz, ale nie można uogólniać. W każdym razie cały ten zafajdany top jest kwestią całkowicie bez znaczenia.

_Mika_a

zgadzam sie w stu procentach!!! w sumie to w 90;p zapewne kiolkanascie osób moze nawet i set (nie zaliczam sie do tych osób u mnie mial i bedzie mial 8), którzy nie wiedzieli, ze widzieli go w np innym filmie oprócz obłędnego rycerza np sama teraz sie zdziwilam, ze zagral w nieustraszonych braciach grimm;d widzialam go w 3 filmach (teraz to w 4;p) wiec zapewne so osoby które widzialy go wlasnie w braciach grimm i w np zakochanej zlosnicy;d no i ten nieszczesny jak dla mnie obledny rycerz;d no nic ale fakt wiele osob pozmienialo mu np noty na wyzsze i sam fakt, ze nagle tyle osob go ocenilo (choc zapewne po oejrzeniu go w roli jokera bym mu podwyzszyla ocene...bo ze zwaistunu...to byla to gra na wysokim poziomie..ale nie wiadomo jak to w calosci wygladało;p) pogubilam si ei nie iwem o czym pisałam;/ mniejsza chodzi mi o to, ze pewnie setka osob go ocenila bo dowiedziala sie ze ogladala z nim film albo ogolnie sobie o nim przypomniala;a wiekszosc jest tak ktora dala mu note tylko dlatego ze zmarl i setka osob popraila mu noty na wyzsze;p ale bez przesady zeby w 6 najlepszych aktorów?? z miejsca wymienie 10 lepszych od niego (bez urazy oczywiscie on byl poczatkujacym aktorem i zaczal calkiem niezle..nawet dobrze;p) pozdrawiam

Bydghost

Dwight,Jak tak cie nie obchodzi ta "TOP LISTA",To moze wkoncu przestaniesz trąbić w koło o tym.
Top Lista w wiadomy sposób pokazuje Dokonania poszczególnych aktorów.Tak jest zbudowany świat ktoś jest na szcycie,przez całe życie(De Niro)a ktoś ma tylko swoje 5min.Ledger ma swoje 5min.Przez to,że nie żyje.-Umarł smiercią tragiczną.Ale jeśli został by zwerbowany do organizacjii terrorystrycznej i wysadził sie w powietrze w Centrum Handlowym,zabijając razem ze sobą 180 niewinnych ludzi,którzy prosili go o autograf.To wtedy srednia by mu spadła z 8.0 do 5.0 I ludzie by nie pisali,że "jest swietnym aktorem i daje mu 10" tylko "Kompletne Beztalencie daje mu 1".
Kiedy Mel Gibson był oskarzaony o Antysemityzm,Jazde po pijaku,to nie zmieniłem mu Oceny tylko dlatego,że prowadzi bujne życie.Oceniamy Talent i kunszt aktorski bądz Rezyserski a nie Urode,Mądrośc,Sposób życia...czy też smierci.
Jesli Dwight tego nie rozumiesz przenies sie na Pudelek.pl bądz też inne gówno,na którym można głosic swoje poglądy moralno-filozoficzne na temat życia, smierci,i zyciu po smierci.Bo to jest Forum Filmowe a nie "Postmodernistyczne gówno."

Finalny_Odbiorca

To dajmy mu 1 żeby spadł bo jego dorobek nie zasługuje na zaszczyty i honory największych ekspertów filmowych świata.

Finalny_Odbiorca

Top lista nic nie pokazuje. Przy takiej ilości ludzi, z których każdy kieruje się sobie tylko wiadomymi przesłankami, niekoniecznie mającymi wiele wspólnego z rzetelną oceną, o obiektywizmie nie ma mowy. To chyba zresztą jasne - każde tego typu oceny są subiektywne. Dla mnie ta lista nie przedstawia żadnej wartości, jest po to, by dzieciarnia miała rozrywkę i podniecała się takimi bzdurami - "mój ulubiony aktor wskoczył do top 10, wow!"... Nosz qrwa, śmiech na sali... Ile wy macie lat, ludzie? 10? Dlatego ten wasz śmieszny top nadawałby się właśnie do wspomnianego przez ciebie pudelka. Każdy, kto ma mózg, sam najlepiej wie kogo ceni i za co. Żenujące jest to, że ktoś podchodzi do tego tak poważnie i oburza się, bo przez awans Ledgera może wypadł z 10 jakiś jego idol :/ A jeszcze bardziej żenujące jest to, że zwraca na to uwagę w momencie czyjejś śmierci.

Dwight_

Zgadzam się,chłopak tragicznie zmarł, a niektórych obchodzi tylko to czy zasłużył na 6 czy na 600 miejsce w rankingu:/
A co do autora tego tematu,dałeś 10 M.N.Shyamalanowi-ja na przykład z tą oceną bym się nie zgodziła,ale nie zamierzam Ci pisać "to jakieś nieporozumienie!"bo to Twoja subiektywana ocena i masz do tego prawo, więc daj prawo innym do głosowania na kogo chcą.
Te wszystkie posty typu"jesteście puści","On nie był AŻ TAK dobry",są dla mnie po prostu żałosne,dajcie sobie na wstrzymanie i przestańcie to w kółko wałkować,nie macie większych problemów niż lista filmwebu?

użytkownik usunięty
Bydghost

Lepszą formą hołdu dla zmarłego jest danie mu 10 niż wystawianie nic nie znaczących internetowych świeczek. Kiedy trzy lata temu w wypadku zginął Paweł Berger to w radiowej trójce zaraz piosenka Dżemu skoczyła na pierwsze miejsce listy przebojów. Nie wiem co w tym złego. Minie trochę czasu, sytuacja wróci do normy.

Bydghost

Naprawdę nie widzę powodu by robić problem z zaistnienia na moment Heath'a Ledgera na tej liście, która chyba aż takiego wielkiego znaczenia nie ma.. Jest sumą chyba jednak głównie subiektywnych ocen tych którzy zechcieli zagłosować.. Z Heath’em to chwilowa i całkiem zrozumiała tendencja. Przejmować można się tym, że ten aktor nie zdąży już nam pokazać w kolejnych filmach na co go stać, a nie jego tak niesprawiedliwą wg niektórych pozycją na liście tak jakby komuś z tego powodu ubyło zasług:( Bardzo smutne jest to co się stało, że tak szybko i w taki sposób..

Bydghost

Jakiś tam ranking... Zajmijcie się lepiej czymś pożyteczniejszym - np. porozsyłajce na gg łańcuszek ze świeczkami albo zróbcie temat z wpisywaniem miast, które żałują jego śmierci...

Bydghost

Kalafiores .
Smiech na sali.