Heath Ledger

Heath Andrew Ledger

8,9
56 647 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Heath Ledger

Heath był jednym z najlepszych aktorów kina. lecz wczoraj oglądałam "Tajemnicę BrokeBack Moutain" (nie wiem czy dobrze napisałam) i nie byłam zadowolona jego rolą ;/ bardziej podobał mi się jako JOKER !!!

NYC

To chyba oglądałaś inny film niż ja.Bo to on "otworzył" mu drzwi do kariery"i dzięki temu jak tu zagrał został doceniony.

NYC

jakto zła rola?? Może po prostu nie odpowiada Ci fabuła filmu. Rola była świetna i każdy to przyzna ;]
Powinnaś również obejrzeć inne filmy z jego udziałem, np chociażby Four Feathers czy Candy.
Pozdrawiam

użytkownik usunięty
NYC

To ciekawe... uważasz, że Ledger jest jednym z najlepszych aktorów kina, ale obejrzałaś prawdopodobnie tylko jedną role ;/
Ja do tej pory znałem go tylko z dwóch ról: jako Jokera i syna Gibsona w "Patriocie". Jako, że był wspaniały jako Joker, przełamałem swoje niechęci dla homoseksualistów i zobaczyłem ten film i jestem zachwycony jego grą, całkowicie inna niż w Mrocznym Rycerzu...

ja z koleji widziałam "Obłędnego rycerza" i wczoraj "Tajemnice...".w obu filmach zagrał inaczej: w pierwszym pokrzyczał, poskakał(i uważam, że mu to wyszło very good ;)).w drugim udało mu się odtworzyć ten dystans, wrzucanie na luz, czasem przerywane przez napady złości.To też mu baardzo dobrze wyszło. Co więcej: po "Obłędnym" zrobiło mi się żal z powodu jego śmierci.A po "Tajemnicach"-jeszcze bardziej...Że też musiał być ON!

NYC

nie naskakujcie tak na nią. Ja też wczoraj oglądałam ten film i szczerze to w ogóle mnie nie zachwycił. Nie wiem co takiego wspaniałego widzicie w jego grze. Ja w nim nie widze nic. Film jak zapowiadano miał być niepowtarzalny a wg mnie okazał się zwykłą klapą. Ale każdy ma inne odczucia...

NYC

Ja widziałam go w filmach "Ned Kelly", "Obłędny Rycerz" oraz ostatnio w "Tajemnicy Brokeback Mountain". Trzy zupełnie różne filmy, trzy zupełnie różne fabuły, lecz zawsze idealnie doskonała gra Heatha. Nie podobało Ci się to, że Heath grał geja, bo taka była jego rola i tak został zapisany scenariusz i on musiał się do niego dostosować? Nie sadze, aby to była kwestia jego grania, lecz tego, że to właśnie ON grał homoseksualistę a nie kto inny - i że to może budzić w Tobie tą niechęć.
Bo nie można podważać jego gry aktorskiej w tym filmie, bo jest ona po prostu rewelacyjna.

XIX_wieczna_Dama

Każdy z nas, forumowiczów ma inne odczucia i inne rzeczy mu się podobają.
Ja widziałam go w : "Zakochanej złośnicy", "Casanovie", "Obłędnym rycerzu" no i wczoraj w "Tajemnicy Brokeback Mountain" i jego rola bardzo mi się podobała. Wogóle uważam że aktor jest THE BEST

NYC

chyba dobra rola dla dobrego aktora.

oglądałam Heatha tylko w Brokeback Mountain, jego gra była taka realna i prawdziwa.

Sov

Wg mnie świetna rola świetnego aktora ;) Świetnie zagrał pozwalał nam odczuć emocje jakie miał w sobie Ennis . Szkoda ze go już nie ma .. [*]
Za całoształt 10/10 dla aktora .

smallandalone

jako chyba pierwsza z KWA się wypowadam w tym wątku
heatha w tym filmie niestety nie miałam okazji obejżec ale z rekam i zwiastunów wywnioskowałam że to była jedna z jego najlepszych ról!
polala, blondanka i inne dziewczyny starsznie ten film chwala więc to musi być kawał na parwdę dobrego kina...
no ale dla kazdego dobry film' znaczy co innego pozdrawiam ;)

rozilla

Bardzo go chwalę,dlatego nawet się w tym temacie nie wypowiadam;) Dla mnie to film bomba i ma u mnie 10/10 :)

edekL

edekL! tobie to dobrze ! bo oglądałaś a ja czekam cierpliwie aż mi blondanka wyśle .....
no ale jokerin stwierdziła ze jestem szczęściara bo do bedzie pierwszy raz a nie tak ja k d;la innych którzy ten film oglądali, tylko przypomnienie
pzdr ;*

rozilla

A to prawda,gdy się ogląda go po raz pierwszy to przeszywa cię taki dreszcz,ale też za każdym razem gdy go ogladam,to zawsze "widzę" coś nowego.To taki magiczny film : )

rozilla

dla mnie fanstastyczny, ale "tylko" 9/10.
(chociaż wczoraj zastanawiałam się nad zmiana na 10. lecz jednak pozostawiłam jak było)

Joanna_999

Mi bardzo się podba.
Dzisiaj specjalnie dzwoniła do mnie moja koleżanka - która oglądała tego aktora i ten film po raz pierwszy - i ominęła jedną scenkę więc musiała wiedzieć co i jak ;)

NYC

ta rola bardzo się różniła od roli Jokera, aczkolwiek pokazała, że Heath potrafił odnaleźć się w każdej postaci. wykreował cudowną postać, moim zdaniem dobrze, że to on zagrał Ennisa, gdyż naprawdę uczynił tą postać prawdziwą.

zuzanne

tez oglądałem ten film lecz nie wiedziałem ze to własnie ten aktor i sam nie wiem ale sądze,ze dobrze zagrał nie zrobił czegoś co by mi akurat nie pasowało w jego roli xDszkoda że zmarł

NYC

Rola Ennisa Del Mar była absolutnie genialna w każdym calu. Tyle.

Jokerin

Zgadzam się z Jokerin...

...mało który aktor (będący heteroseksualistą), zgodziłby się zagrać taką postać, że już nie wspomnę o pocałunku (który wyszedł realistycznie i zajebiś*ie!!).

No, ale cóż. Każdy może mieć swoje zdanie.

ulterior_dreamer

Genialna>? to chyba nie, grać skończonego nieszczęśliwego geja, no jaka e tym przyjemność? ... ja rozumiem, ze dla kazdego aktora to wyzwanie, zeby całować się przed własną żoną na planie z kolegą, zeby no pokazywać ze ten błysk w oku to nie dla niej, a dla niego .. ale oglądanie Ledgera jako kowboja pedzia, wcale nie sprawiało przyjemność, troche odpychająca ta kreacja, no tyle ode mnie ...

to juz Joker był lepszy, bardziej ludzki :P

mieszkoxxx

To chyba Joker nie był ludzki,bo zabijał,a Ennis był tylko nieszczęśliwie zakochany.
Lepiej tu więcej nie zaglądaj ;]

mieszkoxxx

Nie wiem, czy genialna, czy "tylko" rewelacyjna, a może poprostu dobra?
To zdecydowanie wyzwanie. Tylko, że nie z takich powodów jak piszesz. Ledger nigdy nie był żonaty, a Michelle poznał dopiero na planie Brokeback Mountain. Wyzwanie, ponieważ trudno zagrać kogoś kim się nie jest. Osobę całkowicie inną od nas. Wykreowana przez Ledgera postać nie miała nam sprawiać przyjemności. Nie zupełnie też wiem czy miała być odpychająca, ale jeśli tak to odczuwasz to znaczy, że Heath zagrał świetnie, bo on sam odpychający nie jest.

A edekL nie rozumiem co ma znaczyć ta propozycja? ;/

Joanna_999

Która? By nie zagladać? By nie zaglądać...

NYC

moje zdanie jest takie ze to wlasnei w TYM filmie udowodnil to jakim jest wspanialym i swietnym aktorem taka role to nie jest byle co...to trzeb aumiec zagrac a on zrobil to naprawde swietnie podziwiam go za to bo ja bym tak nei umiala...

użytkownik usunięty
NYC

Jeden z najlepszych aktorów kina? Oj. Przesadziłaś.

Dla mnie np. był , jest i będzie jednym z najlepszych...więc Jarek, nie szukaj zaczepki:)

blondanka

dla mnie tez Heath jest jednym z najlepszych aktorów, i wcale się nie sugeruję jego wyglądem, no ale karzdy ma inny gust, dla jednych on jest the best a dla innych nie
pozdrawiam
PS. blondanka napisz mi cos na maila bo mi się twój adres skasował ;*

rozilla

O nie, jak mogłaś skasować mój adres niedobra TY;) już piszę skarbie:)

NYC

Wszyscy macie rację co do swoich wypowiedzi. Napisałam tam dlatego że ten film nie za specialnie mi się spodobał. Nie chodzi mi jak on zagrał tylko poprostu to że był gejem. Heath był jest i będzie świetny no ale ta rola w tym filmie nie podobała mi się. a co do oglądania filmów z nim obejżałam ich 12 ;)

NYC

Że Heath był gejem?!?!!!