Helena Bonham Carter

8,7
108 621 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Helena Bonham Carter

Co ona robi na 1 miejscu?

użytkownik usunięty

Wie ktoś czemu ona jest wyżej od Meryl Streep,Natalie Portman czy Audrey Hepburn

Kisamcia

jesteś żałosną ignorantką

GeorgePatton

Ja na prawdę nie mam pojęcia, co takiego napisała Kisamcia co mogłoby skłonić Cię do tego stwierdzenia. W jej wypowiedzi nie widzę ani nic żałosnego ani, tym bardziej, ignoranckiego. Plujesz na nią jadem jakby Ci zabiła całą rodzinę.

Kisamcia

Przecież w "Harrym..." zagrał nawet uznany szekspirowski aktor!

Bo społeczność film_webu ignoruje historię kina i dorobek poszczególnych nurtów, epok. Dla niej liczy się tylko to co tu i teraz. Najlepiej, żeby jeszcze było podane kolorowo, atrakcyjne, łatwo i przyjemnie. Po co mają oglądać czarno-białe klasyki skoro mogą obejrzeć coś w 3D...

madz20

No właśnie. Po co? ;)

Natalie Portman to drewno, Audrey Hepburn miała urok, ale nie aż tak mocny. Zgadzam się, że Meryl Streep jest bezapelacyjnie nr 1, później Helena, a potem długo, długo nic. Helena jest wspaniała, a Harrego Pottera nie oglądałam.

To jest na pewno bardziej zrozumiałe niż 30 taki sam temat.

Tak przeglądałam ranking i byłam 100% pewna, że znajdę tu taki temat. Chyba zacznę wróżyć z ręki...

Noane

Tylko że to nie jest jedyny taki temat o nazwie = "Co ona robi na 1 miejscu?"

Anaissa

To tym bardziej mogę ludziom wróżyć ;) A napisałam w tym, bo był pierwszy u góry.

Nudzą już mnie tematy "Co XY robi na tak wysokim miejscu". Zupełnie jakby setki użytkowników naprawdę nie potrafiło się domyślić skąd to się bierze.

Ma pierwsze miejsce, bo zasługuje na pierwsze miejsce. Jest bardzo charakterystyczną aktorką, rzuca się w oczy, jest zapamiętywana na dłużej. Rewelacyjnie odgrywa swoje role, gra bardzo naturalnie. Jedna z najlepszych aktorek obecnie. Nie ma w tej chwili żadnej innej, która może jej zagrozić.

użytkownik usunięty
medykydem

Po 1) chyba nie słyszałeś o Meryl Streep. Po 2), po co ciągnąć setny taki sam temat?

Po 3) Słyszałem o Meryl Streep, bo na jej filmach się wychowałem. Popieram też punkt drugi, więc dobranoc.

...czy Krystyny Feldman?

dy_by

Aktorka może i zdolna, ma nietypową urodę, ale ja i tak za nią nie przepadam.

To ty nie wiesz dlaczego?)

Z tego samego powodu, z którego Maggie Smith jest na 6. miejscu, a Alan Rickman na 16. - zagrała w "Harrym..." Czyżby to zbieg okoliczności czy jednak ranking ten jest pod dużym wpływem wielbicieli Pottera? Cała trójka to dobrzy aktorzy, ale miejsca, które zajęli w rankingu to efekt aktualnego "szału" wokół cyklu filmów z Harrym Potterem, a nie efekt ich nadzwyczajnych aktorskich umiejętności. Aktorek takich jak ona jest na pęczki. Jak widzę, że w tym samym rankingu prawdziwe talenty jak Kathy Bates czy John Malkovich zajmują 50-te miejsce, zastanawiam się, kim są osoby głosujące i co naprawdę wiedzą o filmie i kinie. Smutne to.

może nie zasługuje na 1 miejsce, ale nie potrafię dać jej innej oceny niż 10. ta kobieta tworzy genialne kreacje aktorskie. potrafi tyle dać od siebie postaci, że żadnej jej roli nie da się zapomnieć.

Uwielbiam to wszelakie zdziwienie, co ktoś w top ileśtam robi na pierwszym miejscu. To samo co robi osoba na 12 miejscu, ludzie tak zagłosowali. Jeszcze bardziej bawią mnie teksty "bo społeczeństwo jest głupie" cóż, też jesteście społeczeństwem więc tak jakby jedziecie po samych sobie zamiast "ynteligentnie" uargumentować to co macie do powiedzenia. Jest wiele genialnych aktorek ale to nie oznacza że któraś musi być najlepsza. Zapominacie przede wszystkim o tym co pozwoliło tym wybitnym ludziom być właśnie wybitnymi. Nie rankingi na forach "kto jest najfajniejszy?" czy "kto ma najfajniejsze majtki?" i usilne zdobycie pierwszego miejsca ale pasja, zaangażowanie i miłość do swojej pracy. Więc pitolenie i rozwodzenie się o tym, że Helena nie powinna być gdzie jest, jest trochę... bez sensu

użytkownik usunięty

Ponieważ wiedza filmowa większości z użytkowników ogranicza się do Harrego Pottera. Helena jest uzdolnioną aktorką, ale na pierwsze miejsce nie zasługuję. Według mnie Meryl Streep jest bezkonkurencyjna.

Pragnę się poinformować, jeśli nie zauważyłaś że Helena zagrała też w innych filmach niż HP...

użytkownik usunięty
Anaissa

Pragnę cię poinformować, że jej wielcy fani o tym nie wiedzą . -.-

Gdyby społeczność filmweb'u ograniczała się do HP to na szczycie rankingu królowała by Emma Watson, a króluje...................królowa ;)

Być może pierwsze miejsce jest przesadzone, ale to, że jest wyżej niż Audrey Hepburn z pewnością nie. Skończym z tą przereklamowaną aktoreczką. W jakim filmie stworzyła jakąś wybitną postać? Trudno jednoznacznie określić, która aktorka zasługuje na pierwsze miejsce. Dlatego cały ten ranking jest z d*py wzięty i nie ma co się nim sugerować.

to może tak:

Filmy miała średnie, za to każdą role zagrała genialnie, a trzeba mieć talent, żeby w takim kiczowatym harrym potterze genialnie coś zagrać.

Helena to klasa sama w sobie, po tym się poznaje aktorkę, że nie można oderwać od niej wzroku, śledzi się jej każdy gest, każdy ruch na ekranie. Ja bynajmniej miałem takie własnie odczucia

użytkownik usunięty

Osobiście jestem fanką HP. i sama stwierdzam że nie jest lepszą aktorką od Meryl Streep

Zgadzam się z Tobą, 1 miejsce dla niej, mimo iż uważam że jest OK, to jednak duża przesada.