Helena Bonham Carter

8,7
109 182 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Helena Bonham Carter

Co ona robi na 1 miejscu?

użytkownik usunięty

Wie ktoś czemu ona jest wyżej od Meryl Streep,Natalie Portman czy Audrey Hepburn

Bo filmweb to w dużej mierze napaleni na Harry'ego Potter'a nastolatkowie, fani Alicji w krainie czarów i tym podobnych filmów Bartona. Oni nie znają Meryl Streep, a Audrey Hepburn to już w ogóle. Helena jest świetna, ale pierwsze miejsce to przecież niedorzeczność. W podobnych rankingach na imdb zajmuje ona przeciętnie 70-80 miejsce, a nigdy 1.

ferdek_5

Hmmmm, jestem wielka fanką Harrego, Burtona uważam za geniusza i och zaskoczenie znam filmy z Meryl Streep i Aundrey, i nie uważam,że pierwsze miejsce to niedorzeczność. Helena poradziła sobie dobrze z rolą Ofelii, a czasami nie dają rady dużo bardziej doświadczone aktorki.

aluzja1117

Zgadzam się :)

ferdek_5

masz rację za wysoko !

kingofpeace

Właśnie że nie ma racji pisząc że fani Harrego i Burtona nie znają np. Meryl Streep.
Skąd on to wie? Jasnowidzem jest?

Anaissa

Wiem to gdyż filmweb to w dużej mierze dzieci i nastolatkowie, którzy o takiej aktorce jak Meryl Streep nawet nie słyszeli. Zapytaj się przeciętnego nastolatka kim jest Meryl Streep, 90 % nie będzie wiedziało o kim mówisz.

ferdek_5

Wszyscy by wiedzieli, bo każdy nastolatek, a już na pewno nastolatka oglądała z nią denny film pt "mamma mia". Bonham Carter jest na pewno dużo lepszą aktorką niż Streep - której co drugi film to komedia dla tumanów.

mlena

Bo chociażby 'Alicja' (oceniona przez Ciebie na 9) to nie film dla tumanów. Obejrzyj więcej filmów z Meryl (starszych), wróć i przeproś.

Andaira

przykro mi że tak mało rozumiesz. co do streep - napisałam przecież co drugi film. czytaj dokładnie.

mlena

Mi przykro, kiedy ktoś dorabia masę treści tam gdzie jej wiele nie ma.
Nigdzie nie napisałam, czy co drugi, siódmy czy dziesiąty, napisałam tylko żebyś obejrzała ich więcej, więc to nie ja czytam niedokładnie;)

Andaira

Osobiście lubię obie aktorki o których mowa (Helena i Meryl). Osobiście ZDECYDOWANIE wole Helenę, ale w sumie Meryl też mogłaby być pierwsza, choćby za dostanie 3 Oskarów. Co do dyskusji na temat fanów Harry'ego, to nie są to tylko "napaleni nastolatkowie", sama znam kilka osób które go kochają i są to normalni ludzie. To samo się tyczy fanów Burtona. Niestety muszę się z tobą zgodzić, wiele osób nie zna anie Meryl ani Heleny, ani w ogóle żadnych tego typu aktorów. Myślę, ze nie należy się kłócić kto powinien być pierwszy, bo np. ja choć kocham wiele filmów z Meryl, nie oceniłam ich w ogóle.

ferdek_5

Kocham Bartona, ale jej na 1 miejscu nigdy bym nie postawiła ... co to to NIE

ferdek_5

Bzdura, jest fantastyczną aktorką, a Harrego Pottera nie oglądałam! Zasługuje na miejsce w pierwszej 3 bez żadnych wątpliwości.

ferdek_5

Przepraszam bardzo ale czuję się obrażona. Na wstępie powiem ,że mam 15 lat a Meryl Streep którą rozpoznam w każdym filmie i kocham ja za "Ze śmiercią jej do twarzy" oraz Natalie Portman za rolę w Gwiezdnych wojnach Kocham. Obie aktorki znam i oglądam mnóstwo filmów z ich udziałem. Helena nie tylko za rolę w Potterze ale również w wielu innych filmach zasługuje na podium! Minimum trzecie miejsce. Streep jest zdecydowanie lepsza od Carter ale obie zasługują na uznanie. Z przykrością powiem ,że po części masz rację bo wiele osób w moim wieku nie zna tych aktorek anie nawet tytułów filmów w których grały. Świat schodzi na psy. Nie mnie mniej są jeszcze "dzieci" których rodzice od najmłodszych lat puszczali filmy z dobrymi aktorami .

Przynudzasz

użytkownik usunięty
panna_sekretnego_okna

Może i jest dobrą aktorką ale pierwsze miejsce to trochę przesada

Nadal przynudzasz

To działa tak: Im wyżej jest ktoś oceniany przez użytkowników (liczy się średnia głosów), tym wyżej jest na liście.

Trias

Gdyby ktoś nie wyłapał sarkazmu, spieszę z wyjaśnieniem: głupie pytanie - głupia odpowiedź

użytkownik usunięty
Trias

polać mu! dobrze prawi ;))

Trias

Haha. Szkoda że nie ma "Lubię to".

No właśnie co ona kurde na pierwszym miejscu robi ???!!!

Rasumi

Wy chyba nigdy nie przestaniecie się podniecać tym rankingiem...

Anaissa

Bo coś on jednak znaczy na tym portalu, może dlatego?

Kingaemilia

Pytanie do ciebie.
Lubisz Helenę Bonham Carter?
Jeśli nie to kto wg ciebie powinien mieć 1 miejsce?

Anaissa

Lubię, jest świetną aktorką.

Helena to bardzo dobra aktorka, lubię ją ale trudno porównywać ją do takiej aktorki, jaką jest wielka Audrey. Dlatego uważam, że masz rację: 1 miejsce to przesada.

Emilka141999

Nie zgodzę się. Helena jest lepszą aktorką niż Audrey. Helena jest kameleonem i zagra wszystko. A Audrey.. cóż... chyba wszyscy znają ją tylko w jednym wydaniu.

Sighma

Dla mnie Helena po prostu błyszczy w każdej roli. To prawdziwy diament. Czy jako anarchistka, czy czarownica, czy dama z wyższych sfer - zawsze wspaniała. Jak to się dzieje, że nawet jej przeciwnicy nie kryją uznania?

A Natalie Portman wcale nie jest taka świetna.

iga_bauer

O, z tym się zgodzę w stu procentach.

Kingaemilia

Tobie to chyba się strasznie nudzi skoro piszesz o Natalie wszędzie...

użytkownik usunięty
iga_bauer

No fakt nie jest

jesteś ślepy? Wiele osób założyło prawie, że taki sam temat (na przykład ja)
http://www.filmweb.pl/person/Helena+Bonham+Carter-232/discussion/No+bez+przesady +misie-1966305

JEST NA 1 MIEJSCU, BO TAK !

tacyssup

Jesli by jej sie nie nalezalo to by nie byla na 1 nie sadzisz?

AgusiaWLKP

A moim zdaniem nie i masz prawo tego nie akceptować:)
uważam, że w top10 są o wiele lepsze aktorki od niej i nie zasługuje na 1 miejsce, ale kto daje jej 10 to już inna sprawa
Tak to jest jak ocenia się aktorkę po 1,2 rolach.

tacyssup

no grała troche wiecej rol niz Ci sie wydaje ;d

tacyssup

Ciekawe kto tu ocenia po 1 lub 2 rolach. Widziałam z nią 34 filmy z czego założę się, że nie widziałaś/łeś nawet połowy, więc nie mów kto po czym ocenia. Nie mówię, że się nie zgadzam z tym, że są lepsze aktorki, ale na pewno nie Audrey Hepburn, która była przeciętna, a już na pewno nie Portman, która miała jedną dobrą rolę i takie szczęście, że akurat dostała Oscara z powodu braku lepszych kandydatek. Lepsza jest np. rewelacyjna Maggie Smith, czy równie świetna Judi Dench.
A i jeszcze jedno, do użytkownika @ferdek_5, może Cię to zdziwi, ale fani Heleny i Burtona również wiedzą kim jest Meryl Streep. Nie rozumiem, dlaczego wszystkim się wydaję, że jak ktoś przeczytał Pottera, albo ogląda Burtona, to jest niezdolny do jakiegokolwiek myślenia i ogólnie to nie ma pojęcia o niczym. Wiele osób by było w szoku, gdyby okazało się, że wcale tak nie jest.

FanHelenyBonhamCarter

A skąd ta pewność, że widziałam z nią tak mało filmów? Wiedz, że ja nigdy nie oceniam nikogo bezpodstawnie. Dalej będę się upierać przy tym, że powinna być na około 4, 5 miejscu nie wyżej, ale jeśli użytkownicy tak chcieli to mieli ku temu powody, rozumiem

tacyssup

Ja nie stwierdziłam, że obejrzałaś z nią mało filmów, powiedziałam, że przypuszczam, iż nie widziałaś połowy z tego co ja, czyli wychodzi jakieś 17, a to całkiem sporo. Nie atakuję Cię, bo nie mam tego w zwyczaju, odpowiedziałam tylko na zdanie : ' Tak to jest jak ocenia się aktorkę po 1,2 rolach '.
I uwierzę Ci na słowo, jeśli widziałaś więcej niż 17 jej ról : )
+ moja odpowiedź nie odnosiła się tylko do Ciebie, ale również do wielu innych użytkowników, którzy wypowiedzieli się pod tym tematem, także nie bierz tego do siebie : )

FanHelenyBonhamCarter

Zgadzam się, Helena Bonham Carter jest zajebista i koniec.

FanHelenyBonhamCarter

Dobrze gadasz, potwierdzam ;-)

panna_sekretnego_okna

Dziękuję za wsparcie :)

FanHelenyBonhamCarter

Też Cię wesprę, bo Helena wspaniałością stoi. Świetna i tyle. Uśmiecham się jak ją widzę i to ze szczerą satysfakcją. Ładna i super zdolna. Nie mozna jej przecenić. Jakoś nigdy nie zagrała na fałszywej strunie.

duzami

Dzięki serdeczne, trochę już mnie przygnębiła ilość twz. 'hejterów' na tym forum, ale na szczęście nie jestem sama :)

Moim zdaniem w pelni zasluzone 1 miejsce :)

AgusiaWLKP

I nie mowie tego wcale przez wzglad na HP gdyzwidzialam prawie wszystkie jej filmy gdyz lubie ja i tworczosc Burtona :)

użytkownik usunięty

O mamo droga... Czemu się tak usilnie czepiasz? Jest i niektórzy cieszą się z tego powodu.

Moim zdaniem Helena jest lepsza od Natalie P.

Od Natalie Portman Helena jest na pewno lepsza.
Od Audrey? Inne filmy, poza tym jest odgórnie uważana za "ikonę".
Jedynie pani Streep mogłaby być wyżej.
Poza tym nie wiem co złego jest w serii HP? Osobiście nie jestem jej fanką, a Alicja w Krainie Czarów Burtona w ogóle mi się nie podobała ale śmieszni są tacy napinacze, żądających nie wiadomo jak ambitnych filmów.
Polecam obejrzenie większej ilości filmów z panią Heleną :)