widziałem tą aktorkę w tej szmirze i jej gra jest przeciętna. Nie wiem co robi na 1 miejscu.
Witaj ciemna maso.
1) Tę aktorkę
2) Nie oglądałem jeszcze Pottera, najwyraźniej nie trafiam w Twój gust filmowy
3) Obejrzyj kilka " normalnych " filmów z jej udziałem, dopiero potem próbuj rozpoczynać nagonkę.
Ja również nie wiem co robi na pierwszym miejscu, ale proponuję w końcu pisać poprawną polszczyzną i z poszanowaniem innych internautów, bo to, co przez ten post zaprezentowałeś jest godne pożałowania.
No no obejżał pottera i to jeszcze napewno z dubbingiem toteż nawet nie usłyszałeś jej głosu... poprostu zal. Pozatym to co napisał mowi samo za siebie;) Inteligentny człowiek by tak nie napisał
nie wiem co macie do jej Bellatrix, zagrała genialne, z drugoplanowej roli zrobiła coś większego, coś co wysuwa się na pierwszy plan - trochę jak Jocker w Mrocznym Rycerzu, przynajmniej u mnie. ostatnio czytałem z nią wywiad o tej właśnie roli, w którym opowiada jak wcielała się w szaloną Bellę. polecam ;D a aktorka genialna, nie tylko za sprawą HP. ulubiona .
Jak Hans Landa w Bękartach ! Co do HP to sie nie wypowiem, bo tegoż filmu nie widziałem i nie mam zamiaru ! Ale lubie ją za inny film - mniej ważne jaki. Natomiast żałosne jest to, że teraz dzieciaki dają jej jedynki, bo zabiła kogoś tam gdzieś tam, Boże Wszechmogący - zrób coś kur.. z tym bo nie mogę dłużej wytrzymać tej tępoty !! Pozdrawiam
temtegesowi chodziło raczej o zabicie fikcyjnej postaci w filmie (Helena jako Bellatriks zabiła Syriusza) a nie o prawdziwe przypadki:)
:D:D:D bardzo mnie rozsmieszyla Twoja wypowiedz :D
ja tez nienawidze takiej tepoty. I nienawidzę jak ktoś specjalnie zakłada głupi temat, pisze jakieś bzdury a potem sie cieszy gdy wszyscy mu zaprzeczaja i sie kloca...
Zgadzam sie z weeman86
Jedyneczka dla tej pani i oby szybko spadła tak jak i całe pokemonowe psinico o potterku...
hahahahahaha...
wiesz co jest najzabawniejsze?
to, że sam "pokemonku' (jakbyś to powiedział) jesteś fanem jakichś tam 'star wars', a krytykujesz Pottera... żałosny jesteś, a to co piszesz to jakaś żenada... a aktora nie ocenia się po tym w jakich filmach zagrał, tylko po tym na jakim poziomie zagrał, a Helena genialnie odtworzyła tę postać, jest świetną aktorką i widocznie bardzo lubianą, a ty nie pałaj lepiej tak tą nienawiścią...
Akurat fabuła Star Warsów jest prosta jak drut i oprócz klasycznej walki dobra ze złem, nie ma wiele więcej do zaoferowania, jeśli chodzi o głębię.
Znalazł się znawca. Jeśli tylko tyle zrozumiałeś z HP to chyba czas wrócić do czegoś prostszego..
Nie wytykaj ludziom tego, jak ocenili inne filmy. TO taki głupi chwyt, kiedy już brakuje argumentów.
Nic nikomu nie wytykam, piszę to co myślę i nie rozumiem, dlaczego mnie atakujesz skoro jestem po twojej stronie.
Po mojej stronie? Ja nie biorę udziału w żadnej wojnie. I nie atakuję cię, tylko mówię, żebyś nie używała ocen, które ludzie wystawiają filmom w dyskusji, bo gust ma każdy inny. Ja nigdy nie zaglądam na czyjś profil i nigdy nie sprawdzam, jak ocenił jaki film. Po prostu:)
Ja żadnych wojen też nie prowadzę, ale chodzi mi o to, że jestem właśnie po stronie ludzi, którzy nie wypisują pod filmem, że to "gniot". Jeżeli koledze u góry film się nie podobał to może to zatrzymać dla siebie, bo jego opinia może urazić wiele osób. Oczywiście, że ma prawo wyrażać swoje zdanie, ale jeśli już, to można by było zrobić to w bardziej odpowiedni sposób. Na jego profil weszłam z ciekawości ; )
Obawiam się, że coś ci się pomyliło, bo nie wystawiałam mu żadnej oceny. Szczerze nie interesuje mnie twoje zdanie i nie mam ochoty czytać twoich głupich odzywek. Żegnam.
Nie, nie było, udowodniłabym ci to chętnie, tylko nie bardzo mam jak. Dobra, ale nie ważne, też nie chce mi się kłócić, a poza tym nie ma sensu o tak mało istotne rzeczy, więc rozejm ?
Na prawdę nie miałam zamiaru cię w żaden sposób urazić, ani atakować.
Wyśmiewasz mnie, że oceniam Muppety na 7, a ty oceniasz King's Speech 10/10? WTF?! Muppety jako BAJKA DLA DZIECI jest dobrą bajką. Niestety nie trawię takich filmów jak HP, gdyż dla mnie jest to typowy ogłupiacz dla mas, wiem fanki/fani mnie zaatakują bo "pszeciesz hary portfel ma tyle głembi w sobie", ale bynajmniej do takiego Władcy Pierścieni jako film fantasy się nie umywa. Miliony osób podnieca się tym szajsem, ja niestety nie widzę tym nic niezwykłego, gra aktorska cieniutka (no może oprócz Oldmana i Fiennesa), fabuła też, efekty specjalne może ale w stosunku do takiego Matrixa to cieniutko. Mam nadzieję, że teraz moja wypowiedź jest wystarczająco wyczerpująca, dlaczego nie lubię tego filmu.
PS. A propos Muppetów, ja oceniam filmy gatunkami więc porównanie HP (młodzieżowy, fantasy) do Muppetów (bajka dla dzieci) jest niestosowne.
HP ma wiele głębi, szczególnie Insygnia. To, że ty tego nie widzisz, nie zmienia faktu, że tak jest. Choćby cała historia Snape'a i Lily. Co do Władcy, to przeszkadza mi trochę fakt, że postaci są tam typowo czarno-białe, albo totalnie dobre, albo totalnie złe (Gollum to jedyny wyjątek). W HP za to trudno tak naprawdę przydzielić jedną łatkę 80% postaci. Albo i więcej.
od kiedy Harry Potter to gniot dla dzieci? Od kiedy w ogóle gniot? Mam nadzieję, że oceniasz wykonanie filmu bo książki z pewnością nie można tak nazwać(choćby nawet tylko za pomysłowość i oryginalność, stworzenie niesamowitego swiata od poczatku do konca).
Pragnę przypomnieć, że Star Wars jak powiedział sam Lucas jest zrobionym w efektowny stylu klasycznym westernem a to moi zdaniem najprostszy rodzaj filmu
Bo jest rewelacyjną aktorką. W HP choć zagrała niewielką rolę spisała się świetnie, nie mówiąc już o pozostałych filmach z jej udziałem.
jest fenomenalna, ale nie przesadzajmy - są lepsze. chociaż bardzo ją cenię to jednak moim zdaniem nie łapie się do pierwszej dziesiątki a co dopiero na 1 miejsce. to zasługa potteromaniaków. zaraz wszyscy aktorzy z pottera zajmą główne pozycje
Mi też. Burton też na pierwsze miejsce podskoczył. Jeszcze tylko Depp na 1 miejsce wśród aktorów podskoczy(niewiele brakuje) i "Człowiek-elf" u muzyków i fani Burtona zawładną FW.
Czasy się zmieniają.
BTW.
Spoko ostatnio jakiś film z Belmondem oglądałem- polecam(masz tam w moim profilu). Chociaż nienawidzę języka ślimakojadów to zamierzam obejrzeć jeszcze kilka jego filmów. Dziwi mnie to, że aktor ten uchodzi za klasyka, a prawie nikt nie oglądał jego filmów.
Oglądałem jakieś w dzieciństwie, ale prawie nie pamiętam. Teraz sezon Oscarowy i jutro oglądam "Artystę", a pojutrze "Hugo i jego wynalazek". Albo na odwrót. Jeszcze nie wiem.
Polecam ci obejrzec przynajmniej 5 filmow z nia i dopiero zaczac ocene, nie mam tu na mysli tylko Pottera. Polecam 'Jak zostac krolem', moze cos z Bartona i kilka starszych produkcji. W kazdym filmie w jakim gra, zostaje zapamietana przez widza nie wazne czy gra role pierwszo planowa czy jest w 3 minutach filmow. Pokazuje bardzo wysoki poziomy gry aktorskiej, wiec w 100% nalezy jej sie miejsce w pierwszej piatce. Ocena jej po jednym filmie pokazuje jak bardzo ograniczonym i zakompleksionym czlowiekiem jestes.
pottera nie ogladalem i w zyciu nie zamierzam,ale zgadzam sie z 2 czescia wypowiedzi , czyli pokemony + filmweb = hbc @ top1