DLACZEGO?? DLACZEGO?? Dlaczego on nie zagrał Edwarda w "Zmierzchu"???? Jest znacznie lepszy!! Przeciez Edward był nieziemsko przystojny i obsadzenie Patisona <wybaczcie przezwisko> w tej roli było BŁĘDEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ależ Robert PaTTinson JEST nieziemsko przystojny!
;P :)
No, mi się w każdym razie nawet podobał w tej roli (kocham go! :P ;))
wiesz co zgodzie sie z tobą że yen altor byłby o wiele lepszy od Roba! ale ciesze się że jednak zagrał go Rob bo jak by srobił to henry to bym chyba zgłupiała kompletnie na punkcie zmierchu i jego <3 heh
Już widzę te nienawistne komentarze fanek "Zmierzchu", gdyby 25-latek zagrał 17-latka! Pattinson jest niby tylko trzy lata młodszy od Henry'ego, ale moim zdaniem wyglądem pasuje do roli licealisty, a Henry już mniej. Zresztą przyznaję od razu, że "Zmierzch" mi się nie podobał i nie sądzę, żeby dla aktora z takim potencjałem, rola przystojnego wampira w romansie dla nastolatek była czymś dobrym. Nawet tak genialny aktor jak Leonardo DiCaprio do dzisiaj musi z trudem udowadniać, że nie jest blond amantem tylko dlatego, że kiedyś zagrał w "Titanicu", a "Zmierzch" będzie miał przecież kontynuacje, więc odtwórca roli Edwarda utrwali się jeszcze bardziej w umysłach widzów.
to, że autorka "Zmierzchu" widziała w roli Edwarda Cavilla to jedno, to czy on w ogóle przyjąłby taką rolę to zupełnie inna sprawa. dzięki Bogu, że Henry ma na tyle dużo oleju w głowie iż odrzucił 2 role w Twilight. postawił na ambitniejszych i lepiej zrealizowanych 'Tudorów' ;)
@Miss Nobody
Podpisuję się rękami i nogami. Gdyby Henry przyjął rolę w "Zmierzchu" chyba straciłabym do niego cały szacunek, ale widać chłopak się szanuje i nie rzuca się na każdy gniot, który zaproponują.
Hym... Jeżeli o mnie chodzi to Patinson ma tłuste włosy zarówno na głowie jak i na klacie. ...fuu... Poza tym cały jest jakiś taki tłusty... Sorry za szczerość...
mi w sumie ten cały Henry się z wyglądu nie podoba, ale wolę go od Pattinsona <blee> ja naprawdę nie wiem co oni wszyscy w nim widzą... Ehh świat jest dziwny. Ja w roli Edzia obsadziłabym Johnnego Deppa xD Kocham go xP Ale tak na serio to jakby Depp miał teraz z 20 lat to by się super nadawał... Jak teraz jest taki przystojny to co dopiero w wieku 20 lat... Ehh na dodatek tak super gra, heh nie dosyć że superprzystojny to jeszcze taki utalentowany... Mało kto potrafi zagrać tak jak on... xD
I Cavill miałby grać takiego buca jakim jest Edłord? Zgoliliby mu to piękne futerko i by się świecił w słońcu. Bleh, on się nie nadaje do takich badziewnych ról.
Fakt jakby już wszystkie ze wszystkich za nim szalały to nie byłby taki atrakcyjny. Poza tym on i stewart??!!!! Boże uchowaj!
Zgodzę się co do Deppa xD. Jest za****sty! Ale w roli Edzia to go jakoś nie widzę, za ambitny z niego aktor...
on miła grać Edwardka?? Jak to dobrze, że nie zagrał, jest świetnym aktorem a tak kojarzyłby mi się tylko z marną książką.
To żadna strata, że nie zagrał Edwarda w zmierzchu bo sprawiło by to dużo zgonów wśród młodzieży zwłaszcza płci pięknej ;d
Jest nieziemsko przystojnym i utalentowanym aktorem i pewnie nie tylko dlatego też zasługuje na bardziej ambitne filmy niż granie trudno dostępnego chudzielca, ciągle stękającego, niewidzącego czego tak naprawdę chce, wygolonego i wymalowanego chyba we wszystkich częściach ciała ;/ Jeszcze nie raz nas zaskoczy ;D Trzeba tylko poczekać na porządny film. którego twórcy będą wiedzieć jak w pełni wykorzystać talent Henr'iego ;)
Ale i tak wiadomo, że jest przesłodki ;p x33
Tak, ta rola by go tylko poniżyła ( i to towarzystwo Steward brr), a tak możemy sie nim cieszyć jako aktorem grającym w lepszych filmach. I nie zwariuje od pisków:P
Dobrze powiedziane "poniżyła" ;/ ;d
"i to towarzystwo Stewart brr" dobre dobre ;dddddddd
Dobrze, że są osoby, które trzeźwo myślą i nie dały się omamić tą zmierzchową manią ;]
gdyby zagrał w Zmierzchu i wszystkie laski by za nim latały,to według mnie,straciłby cały urok.Dobrze,że wybrał ambitnych Tudorów,a nie jakiś film o wampirkach.
Zgadzam się z Tobą ;) Z serialu The Tudors można się przynajmniej dowiedzieć czegoś ciekawego i prawdziwego bo powstał na podstawie autentycznych wydarzeń z przeszłości. Może zostać również wykorzystany do celów dydaktycznych, gdyż o tym się uczymy (między innymi) na lekcjach historii. Moim zdaniem gra aktorska zaprezentowana w tym filmie świetnie oddaje klimat czasów w których żył Henryk VIII. O wiele łatwiej było mi przyswoić wiedzę na lekcjach, gdy pojawił się ten temat, a pomogły mi właśnie to lepiej zrozumieć przedstawione w filmie sceny z Tudorów ;))
Tudorsi raczej do celów dydaktycznych nie posłużą, bo nie są biografią Henryka VIII, tylko serialem luźno inspirowanym na życiu króla.
Ale świetnie rozwijają wyobraźnię, i zaraz po emisji odcinka można zasięgnąć wiedzy z innych bardziej wiarygodnych źródeł.
Ja się cieszę, że nie zagrał bo wtedy straciłabym do niego szacunek. Pattinson swoją drogą to łajza i idealnie pasuje do beksy Edwarda. Marna książka = marny film i takie jest moje zdanie. Henry jest mega przystojny, ale na 100 letniego prawiczka "krwiożerczego" wampira mi nie pasuje. Sorry :-)
W zupełności się zgadzam ;) Co jak co, ale Henry na szczęście uchronił się od przykrego kojarzenia go z drętwym umarlakiem, jakim jest Edward. Niby Stephenie Meyer chciała go bardzo do tej roli, ale według mnie tylko zapaskudziłby sobie filmografię, a tak? Można go cenić za inne o niebo lepsze od "Zmierzchu" filmy, co bardzo MNIE cieszy i domyślam się - grono jego fanów.
Można tylko dziękować Bogu, że był już za stary na Edzia. Gdyby został "wampirem" (choć dla mnie Zmierzch nie ma z nimi nic wspólnego) nie tylko zapaskudziłby sobie filmografię, ale i zamknęły by mu się drzwi do innych produkcji (choćby supermana) bo by się zaszufladkował i na zawsze pozostał dla widzów i krytyków pożal się Boże Edwardem.
Hej , czy to jest forum poświęcone Henry`emu Cavill`owi czy filmowi Zmierzch? Bo czegoś tutaj nie rozumiem.
Nie jestem wzburzona , po prostu uważam , że jeśli chcecie dyskutować o Sadze , to zapraszam na forum Sagi :)
zgadzam się. może byłby lepszy gdyby obsada była inna bo ja uważam ż jest dobrana najgorzej pod słońcem
Zgadzam się Cavil byłby 100 razy lepszy w roli Edwarda a Patison dla mnie osobiście to wymoczek ale to moje zdanie on w ogóle nie jest przystojny taki z niego przystojniak jak z koziej dupy trąba jerychońska, ale to moje zdanie kwestia gustu ...
No moim zdaniem on też nie jest przystojny, jest przeciętny, a atrakcyjności z pewnością nie dodają mu (przynajmniej w moich oczach) plotki o tym, że się nie myje i takie tam, zdecydowanie interesuje mnie całkiem inny Kannon męskiego piękna, niż ten który sobą reprezentuje Patiinson :p
Gdyby Henry zagrał Edwarda straciłabym do niego całą sympatię i szacunek nie tylko jako aktora, ale i człowieka, za to, że zagrał w tak ckliwym, pustym i "mrocznym" filmie dla dzieciarni.
Wszyscy mówią mroczny, ckliwy, dla dzieci itd. a prawda jest taka, ze jak tylko film wejdzie do kin wszyscy z wywalonymi ozorami leca by go zobaczyc. Ale oczywiscie tylko dla smiechu...
Wszyscy? Są więc jednak wyjątki takie jak ja, które nie obejrzały i nie mają zamiaru oglądać tegoż filmu. ;)