Moje największe marzenie, aby powstała ekranizacja książki Paulliny Simons (z tego co
udało mi się wyszperać to podobno już powstaje scenariusz, a premiera ma się odbyć
2012 roku, jak będzie to się dowiemy z czasem).
A Henry to mój Aleksander. Jeżeli ktoś mógłby zagrać tą rolę to tylko on. Gdy czytam książę
za każdym razem widzę jego! Modlę się, aby jakimś mega cudem dostał tą rolę :)
https://31.media.tumblr.com/bb1bf9949c65141e30421c4ee60e4bc3/tumblr_mzmbsc4gJN1r umoroo1_500.jpg
Ladies, Alexander Barrington
Czy Henry Cavil nie ma przypadkiem młodszego brata.. w wieku 22 lat...?? to by rozwiązało wszystkie nasze problemy.
A jaka to typowo amerykańska uroda? Tam mieszkają ludzie o takiej mieszance genetycznej, że taki typ w ogóle trudno jest określić. Ale zgadzam się co do zarysowanej szczęki, to muszą uwzględnić obowiązkowo. (źle mi się zamieściło)
W mojej wyobraźni istnieje coś takiego, to jest właśnie zarysowana szczęka, śnieżnobiały uśmiech, regularne rysy twarzy, dobrze zbudowany, ale nie jakoś bardzo muskularny, przystojny! wysoki
Uważam, moje drogie, że będziemy absolutnie i okrutnie rozczarowane wyborem Szury i całym filmem, jeżeli nie zaprzestaniemy snuć tutaj tych pięknych opowieści złożonych z naszych wymagań.
Aczkolwiek sama się nie mogę powstrzymać i... PRZYKŁADOWO: Sam Claflin (a ja znowu o tym samym) zamieścił parę dni temu "sweaty selfie" na swoim Twitterze i nawet z mięśniami Finnicka jest piękny i idealnie, jak dla mnie. Ach, och i ech. Przyjdzie nam umrzeć ze zgryzoty.
właśnie to jest najgorsze :( nastawimy się na Henry'ego, czy tam innego naszego ulubieńca, a potem do filmu wybiorą kogoś innego i będzie płacz... ale żeby nie było jak z greyem, ze facet zrezygnuje przez fanki i mina kolejne miesiące bez Szury :D a z tego, co pamiętam, w tą jesień miały się zacząc zdjęcia do filmu i castingi... albo zima? jakoś tak.
Wybrać mają na wiosnę, więc nie wiem, zdjęcia nie powinny zacząć się zatem latem? Albo jesienią. Nie znam się na tym.
Charlie Hunnam zrezygnował ze względu na SoA, więc to akurat było usprawiedliwione (i słusznie: a) nie wyglądał na Grey'a, za dużo w nim Jaxa, b) te fanki to taka plota tylko. ;)
Nie chciałam być okrutna i tego mówić, ale prawda niestety boli. W tym przypadku moje serce krwawi, bo nasze typowania są jak w loterii, ale krwawić będzie jeszcze bardziej, kiedy zawiodę się na całej linii na filmie. Nie wszystko jednak stracone, moje drogie - należymy do tych szczęściar, które najpierw przeczytały książkę i mają w wyobraźni tego swojego najpiękniejszego Aleksandra, więc głowa do góry!
Wygląda dobrze, ale nie jest zbyt dobrym aktorem, a poza tym ma w sobie zbyt wiele z chłopczyka i za mało mroku.
Przepraszam, że jestem negatywna. :P
ok ok, wiem o co kaman.. + wzrost hobbita :/// , ale jaki mrok?! Damon to może mieć mrok, ale Szura? Rozwiń myśl proszę! :)
Nie wiem w sumie, o co mi chodzi tak dokładnie. Ta scena, kiedy Anthony jest poczęty, w mieszkaniu Tanii, podczas oblężenia Leningradu, Szura taki na nią wściekły, że wróciła, kłócą się, ten seks jest jak ostatni oddech, rozpaczliwy. Ja muszę widzieć ten szał Aleksandra, tę boleść w jego oczach, kiedy on ją widzi tam, podczas gdy miała przecież zostać bezpieczna w Łazariewie. Nie wiem, czy jest to mrok, czy może to charyzma i tragizm postaci, ale jest w tym coś ciemnego. Sam smutek jest mroczny, a jego smutek i złość, jego rozpacz, że wróciła - to wszystko jest nieopisane i wszechogarniające dla niego. Zresztą Szura nie jest postacią skaczącą po chmurach, ma swoje demony przeszłości, jest oficerem, widział wiele, więcej niż człowiek powinien zobaczyć i przeżyć. To musi być wściekłość, a ta emocja jest oślepiająca i mroczna.. przynajmniej ja to tak odczuwam.
Aleksander mnie kiedyś doprowadzi na skraj. To miała być - z ręką na sercu! - dwu lub trzy zdaniowa maksymalnie odpowiedź broniąca mojego argumentu; wyszedł - krótki esej i przyczynek do dyskusji. Och, ratunku.
Tak, tak tak masz racje, zgadzam sie w 100%. Nie wiem czemu nie pomyslalam o tej wlasnie scenie, ale teraz dostalam oswiecenia. Przeciez to wlasnie Tatiana pomogla mu wyjsc z tego mroku, z tej prozni w ktorej byl przez tak dlugi czas. To ona sprawila, ze mial znowu komu zaufac, "nakarmila" go swoja miloscia, spowodowala, ze mimo okrucienstw jakie przezyl, znow byl szczesliwy i kochany. I ona sam kochal do szalenstwa, czego przykladem jest wlasnie to jak bardzo bal sie o Tanie i jak bardzo mu na niej zalezalo. Podczas tej sceny o ktorej wspomnialas, targaly nim sprzeczne emocje. Z jednej strony chcial ja doslownie zabic za to ze wystawila sie na takie niebezpieczensto mimo, ze obiecala mu, ze zostanie w Lazariewie, a z drugiej strony to, ze sie jednak pojawila w Leningradzie dawalo mu niesamowita wewnetrzna sile i podpore. A co najwazniejsze dalo upust tesknocie i milosci jaka ja dazyl. Tak tak, moglabym o tym pisac i pisac, w sumie to chyba nawet dalabym rade prowadzic conajmniej 2h wyklad. Im comsumed by Alexander.
Mnie też niezbyt odpowiada ten model,wspominałaś Sama Claflina, mógłby być (kocham Finnick'a, może dlatego), ale tu Paullina ma rację, Alexander musi być naprawdę słusznego wzrostu.
Frustruje mnie fakt, że Szurą nie będzie Henry, dałabym się pociąć za to, to byłaby pełnia szczęścia. Swoją drogą nie mogę się doczekać tego filmu,a tu nie wiadomo ile jeszcze przyjdzie czekać.
Dla mnie jeszcze Szurą mógłby być (gdyby nie wiek): Raoul Bova, bo moim zdaniem jest ideałem, ale gdyby miał 20 lat mniej.Wiadomo, że nic z tego, ale możecie go obczaić, według mnie cieszy oko..oj cieszy :)
Jutro będzie wywiad z Paulliną Simons, która będzie odpowiadać na pytania czemu Henry Cavil jest ulubionym Alexandrem itp https://twitter.com/HenryCavillOrg/status/436209250587934720 O BOŻEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Spoko, już dzisiaj sie dowiemy :) mimo, że Henry pewnie nie dostanie tej roli, bardzo sie ciesze na jakikolwiek wywiad z Paulliną odnośnie Jeźdzca i jej opinii na temat Henrego jako Alexandra. Super jest to, że wie, jak dużo fanek właśnie tak sobie wyobraża wymarzonego Szure. Jestem strasznie ciekawa jej opinii i tego co ma do powiedzenia. A przy okazji mam nadzieje, że udzieli w końcu jakichkolwiek nowych informacji na temat filmu! W końcu ten wywiad to świetna okazja żeby zacząć stopniowo podgrzewać atmosfere wokól całego przedsięwzęcia plus ostatnie informacje zostały wyjawnione pod koniec listopada, więc czas najwyższy! :)
ps. na stronie ITA http://www.ita.me.uk/financing/ jest napisane, że produkcja zamyka się już jutro, co musiałoby oznaczać, że jakieś decyzje już napewno zapadły, np właśnie o najbardziej interesującej nas kwestii obsadzenia głównych ról, oczywiście O ILE informacje na stronie są prawdziwe i nic sie nie zmieniło w tej kwestii.
Nie znam tej strony... ;)
Dzisiaj chyba nie, pewnie dopiero jutro - nie wiadomo, kiedy to będzie w USA. Do nas trzeba doliczyć te 7, 8 godzin:/ Jak nie więcej.
Dobra... Już to przeczytałam. Hmm... Krótkie. Bardzo krótkie. I nic specjalnie nie wyjaśnia.
http://henrycavill.org/en/exclusive/authors/item/914-paullina-simons-talks-the-b ronze-horseman-and-henry-cavill-as-perfect-alexander
Też już przeczytałam, niby wszystko co chciałam, znalazłam, bo było i o Henry'm jako Alexandrze i troche newsów o filmie, ale tak jak mówisz wywiad bardzo krótki i ogólnikowy. Jedyne co dla mnie wyjaśnia to to, że Paullina nie ma nic przeciwko Henry'm jako Alexandrze a a nawet uważa, że mógłby być dobry, no i w sumie, że to zależy od niego, czy by chciał i przede wszystkim czy by mógł wziąć tę rolę ze względu na inne zobowiązania. Ale szczerze mówiąc liczyłam na coś więcej, niż dwa zdania.
Szkoda gadać... Na fb Paulliny sie wszyscy tak cieszyli - ja też wczoraj. Myślałam, ze bedzie jakies wideo, moze z nia i Cavillem, a tu nic.
Myśle, że Henry nawet nic nie wie o tym wywiadzie, nie wie o książce i nie wie jak bardzo jest popularny wśród jej fanów. Szkoda, że nie ma Twittera.. wtedy można by go zaspamować i być może naświetlić sytuacje, a tak to kapa.
Moi drodzy
Uwielbiam tą książkę, w dwa tygodnie pochłonęłam całą trylogię, coś niesamowitego, nie będę ukrywać,że wiele razy płakałam. Więc mam do Was takie pytanie. Czy wiecie kiedy mniej więcej ma powstać film, ewentualna premiera? Zwiastunów widziałam wiele, ale nadal nie wiem kiedy premiera?
Film jest dopiero w planach. Paullina napisała wstępny scenariusz, ale okazał się za krótki, więc musi go zmienić ;) Co do zwiastunów, to są tylko widea zrobione przez fanów, nie oficjalne.
Dokładnie, ja tak samo :D książka niesamowita, do tej pory jak o niej pomyślę to chcę mi się płakac.
To z blogu autorki z listopada 2013 - miała rozszerzyć scenariusz, a potem: "Once I’m done, the plan is to go into pre-pre-production in December and into pre-production in March. Dare we hope, production by summertime?". No tak, ale dalej zero informacji, więc nie wiadomo, czy w ogóle cokolwiek zaczęło się dziać w tym temacie. Jak tak się to będzie wlekło, to filmu doczekamy się za lat 5.......... co najmniej.
Cavill zdecydowanie się nadaje. popieram też kogoś wyżej co pisał o "mrocznej" stronie Aleksandra. Nie tylko tak scena w Łazarewie, ale też jak broni Tani przed jej ojcem, jak się na nią wścieka... To musi być facet z jajami ;)
http://www.filmweb.pl/person/Nora+Arnezeder-781829 według mnie idealna Tatiana (szczególnie na zdjęciach z galerii, nie na avatarze)
Chyba wraca sprawa Cavilla jako Aleksandra. W październiku Paullina Simons dodała post z zapytaniem jak my, fani serii widzimy go w ewentualnej roli Shury. Nie wkleję linku, bo nie chce mi się z tym bawić, ale łatwo znajdziecie jej post na facebooku.
Drugą jej propozycją jest Theo James, ale przyznam szczerze, że on mi nie pasuje, za bardzo widzę w nim Cztery z Niezgodnej. :D
Co myślicie? :)