Józef Kondrat

6,9
473 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Józef Kondrat
jurand_filmweb

A to dlaczego zdrajca? nie chce mi się już szukać info o nim więc możesz coś napisać ;P

andrikol

W 1940 roku zagrał w filmie nazistowskim w którym to Polacy katują niemiecką ludność latem 1939 - taki pierwowzór "Pokłosia" tylko jeszcze bardziej kiczowaty. On sam zagrał w tym rolę pewna komiczną poniekąd rolę i został po wojnie skazany na parę lat odsiadki za kolaborację.

tc1987

A to jest rodzina tego z reklamy pewnego banku plującego na Powstanie Warszawskie ?

Jordan66

Tak. Józef był stryjem Marka.

rafal4792

I taki ma prawo nas krytykować ?

Jordan66

Komitet Obrony Koryta daje mu takie prawo.

Dragg

No tak, dlatego u pana mareczka, wielkiego aktora od reklam banku, w życiu wina nie kupię :)

Jordan66

A ty też odpowiadasz za to kim był/jest twój stryj, albo wujek ciotki od strony dziadka?
Ja za czyny własnego ojca nie odpowiadam, a co dopiero za dalszą rodzinę. Jesteś żałosny.

Myszkin_filmweb

Nie odpowiadałbym gdybym nie korzystał z dorobku przodków i się od nich odciął. Tu mamy kontynuację zawodu i jak widać tradycji plucia na Polskę i Polaków.

Jordan66

A to M. Kondrat gdzieś pochwalił stryja za udział w tym filmie? Poproszę źródło.
Wyraża swoją opinię tylko na tematy polityczne, to nie jest plucie.
Jaki dorobek przodków masz na myśli, to już dziecko aktora nie może być aktorem? Do Zbigniewa Zapasiewicza też masz pretensje, że jego wuj był rektorem PWST? Każdy z nas korzysta z "dorobku przodków" (dostajemy działki, domy, pieniądze, geny), ale za ich czyny nie odpowiadamy. Bredzisz. Po prostu chcesz dokopać M.K. ale argumenty kula w płot, tak już to jest u prawicowych oszołomów.

Myszkin_filmweb

A potępił jego udział w tym filmie ? Potępia za to tych, którzy podjęli nierówną walkę z okupantem bo wyżej od wygodnego życia na niemieckim garnuszku cenili honor i godność, czyli rzeczy obce rodzinie Kondratów.

Jordan66

Józef Kondrat działał później w partyzantce, w ruchu oporu. Każdy popełnia błędy.
W Polsce od 70 lat trwa dyskusja o zasadności PW. Czy przeciwnicy wybuchu nie mają godności i honoru? Dziwna logika.

Myszkin_filmweb

Co innego nie popierać, nie brać udziału w PW a co innego przeszkadzać w walce z okupantem. Gdyby wszyscy mieli taką mentalność i brak poczucia lojalności wobec Ojczyzny jaką miał Józek K. to dziś byśmy sobie wszyscy szprechali po niemiecku na filmwebie.

Jordan66

Zobaczysz dopiero, czym się skończy lojalność naro-kato-pisich bolszewików wobec Watykanu!
Jeszcze zatęsknisz za latami 2007-15, Tuskiem, Palikotem i Unią Europejską!
...a to dopiero początek

antypis

Przypominam wszystkim na forum:
Józef Kondrat podobno wystąpił w tym propagandowym filmie aby ratować żonę - Żydówkę. A według innej wersji dla pieniędzy.
Ja najpierw staram się dowiedzieć jaki był szerszy kontekst faktu, a dopiero później się wypowiedzieć.

Myszkin_filmweb

Nie, no nie ma co dyskutować. To jest jakaś logika z poziomu IQ5

Nieujarzmiony

Józef Kondrat podobno wystąpił w tym propagandowym filmie aby ratować żonę - Żydówkę. A według innej wersji dla pieniędzy.
Ja najpierw staram się dowiedzieć jaki był szerszy kontekst faktu, a dopiero później się wypowiedzieć.

Myszkin_filmweb

Dragg

A co ma wuj do Marka? Mój kumpel Wojtek ojca nienawidzi i ma kompletnie inne poglądy. Ale gdyby ten jego ojciec był mordercą czy SB-kiem to znaczy, że gdybyś Wojtka biografię czytał to bez poznania tematu uznałbyś go za mordercę czy SB-ka bo taki był jego ojciec???? Sorry, ale głupszej logiki trudno szukać

Dragg

Jordan66

A co ma wuj do Marka? Mój kumpel Wojtek ojca nienawidzi i ma kompletnie inne poglądy. Ale gdyby ten jego ojciec był mordercą czy SB-kiem to znaczy, że gdybyś Wojtka biografię czytał to bez poznania tematu uznałbyś go za mordercę czy SB-ka bo taki był jego ojciec???? Sorry, ale głupszej logiki trudno szukać

Nieujarzmiony

Sam piszesz że nienawidzi więc się od niego odcina a nie kontynuuje jego drogę.

Jordan66

Człowieku, gdzie Kondrat kontynuuje drogę stryja? Gra w filmach antypolskich? Stryj zmarł w latach 70, Kondrat nie ma obowiązku dla Twojego widzimisię składać oświadczeń dotyczących stryja....Nie dajmy się zwariować.

Ragtime

rafal4792

Jordan66

tc1987

andrikol

jurand_filmweb