Chyba każdy kto ma jakieś pojęcie o polskim dubbingu zgodzi się ze mną, że Pan Jacek Rozenek znajduje się w elicie najlepszych polskich dubbingowców. Co kolejna rola to jestem pozytywnie zaskoczony wybitnym aktorstwem. Nie sposób pominąć jego ról w "Strażniku pierwszej damy"(rola tytułowa) aktorskiej Rodzinie Addamsów, Teknomanie czy "Parze nie do Pary" oraz "Zapłacie". W oryginale te postacie wiele tracą a Pan Rozenek doskonale je 'ożywia'. Musze się przyznać, że dopóki szerzej nie zainteresowałem się dubbingiem myslałem, że Jacek Rozenek to Bohun z 'Ogniem i mieczem'. Doskonała rola głosowa. Prosze sobie wyobrazić jakie było moje zdziwienie kiedy dowiedziałem się, że to 'tylko' dubbing. Poza dubbingiem nie sposób wspomnieć genialnej roli SBa w filmie 'Generał Nil' mistrzostwo samo w sobie. Mam nadzieję, że długo nam będzie dane podziwiać kolejne role tego wybitnego aktora.
Nic dodać, nic ująć. Ze spokojnym sumieniem można Pana Rozenka umieścić w top 5 polskich dubbingowców.
Święta racja. Bez jego głosu Wiedźmin nie był by wiedźminem, a Geralt był by jak kukła. Jego głosowi gra zawdzięcza wiele ze swej jakości.
Dokladnie, zrósł się z Wiedźminem. Chętnie bym posłuchał audiobooka czytanego przez niego. Niestety ten, do którego mam dostęp, mimo profesjonalizmu, niedoparcie kojarzy mi się z audycjami radio dzieciom. Czytane chyba przez tego samego aktora, który czytał spora część tych audycji w latach 80-90. A co było dobre do bajek w dzieciństwie nie musi być dobre do bajki o wiedźminie
Do tego wszystkiego świetnie czyta książki w audiobookach. Świetny głos, nawet dobrze brzmiał w beznadziejnych rolach jakie dostał w Dr. Dolittle 2. Gdyby nie on to Geralt, Superman czy van Doom nie mieliby sensu.
Victora van Dooma zdubbingował tylko w pierwszej części Fantastycznej czwórki. W sequelu tego dubbingu się w ogóle nie doczekaliśmy :(
J. Rozenek jest wybitnym aktorem dubbingowym, jest to jeden z nielicznych aktorów, którzy nadają się bardziej do filmów aktorskich, niż do kreskówek (nastepni to Krzysztof Banaszyk i Grzegorz Drojewski-ten ostatni jest dobry zarówno w filmach aktorskich jak i w kreskówkach).
jeżeli chodzi o wiedźmina to idealnie dopasowany głos do postaci :)) po dwóch cześciach gry już żaden inny głos nie bedzie do postaci Geralta pasował tak dobrze jak Pana Jacka. Świetna robota! ;)