Przyznam szczerze ze tej podobno jednej z najwiekszych gwiazd hollywoodu nie znam... Zainteresowalem sie nim podczas oscarow, bo bylo powiedziane jaki to jest wielki itp. a do tej pory obejzalem z nim tylko "Lsnienie" wczoraj u uwazam ze byl po prostu zajebisty ;) i Chinatown, nie do konca.. No i dawno temu Batmana, wiec pytam, jakie filmy byscie polecili? Gdzie sie najbardziej popisal swoim talentem aktorskim? Ja od pewnego czasu poluje na "Infiltracje" i "Lot nad kukulczym gniazdem" a inne godne polecenia role?
"Lot nad kukułczym gniazdem" jest bardzo dobry, wręcz genialny :) Polecam "Easy Rider" - po tym filmie został dostrzeżony przez krytyków i reżyserów. Nie grał głównej roli, ale był genialny. Ogólnie film jest świetny. Polecam też "Pięć łatwych utworów".
Co ty do mnie z tym "chopokiem"? Już na drugim, czy trzecim forum tak do mnie. Masz z tym jakiś...problem... ? ;)
"Lepiej być nie może" - ciepła komedia, za którą zresztą Nicholson został nagrodzny Oscarem.
"Lot nad kukułczm gniazdem" - jak dla mnie rewelacja, no i kolejny Oscar.
"Lepiej późno niż później" - znowuz ciepła komedia, w której zagrał u boku Diane Keaton.
Pozdrawiam
Moje typy:
1. Infiltracja
2. Lot nad kukułczym gniazdem
3. Lepiej być nie może
4. Czułe słówka
Dziekowac ^^ Obecnie czekam na infiltracje, co oprocz Jacka, pozwoli mi blizej poznac Matta Damona ;) Rozsmieszyl mnie w klipie "I'm fucking Matt Damon" ;) A wy co o nim sadzicie? Obecnie wiec musze zdobyc 5 filmow Jacka ;)
Ja tam i tak węglem pale ..:]
Proponuje zamiast inflirtacji zobaczyć sobie Honor Prizzich . Film ciężko dostać , ale jest kolejnym dowodem na wielkość Jacyny . A Inflirtacje sobie odpuść , bo Ci tylko humor zepsuje . Co prawda Nikoś znów dał czadu ( grał złego skurwysyna - wiadomo ) , ale film to jeden wielki szmelc . Prawdopodobnie najgorszy film Martina ..
Z tych nowszych filmów Nicholsona polecam jeszcze "About Schmidt" (Świetna rola Jacka, takiego go jeszcze nie widziałem ;]) oraz "Bucket List", w którym stworzył z Freemanem znakomity duet.
No to sie pochwale, że już obejżałem Infiltracje, Lot nad kukułczym gniazdem, większą część Chinatown(musze dokończyć), wczoraj widziałem Lepiej być nie może, a dzis sobie obeżje About Schmidt. Plus zacząłem czytać jego biografie(by Edward Douglas), wieć już niedługo będziemy podyskutować o nim troche bardziej profesjonalnie ;) A tak szczerze.. Którego aktora uważacie lepszego od Jacka? Ja osobiście od lat uwielbiam De Niro ;)
Pozdtawiam!
P.S. Dzięki za tytuły.
nie wiem czy lepszy jest od niego al pacino, ale to wlasnie jego wole, a poza tym dobry film wg mnie to byl jescze WILK
Jeśli spodobał Ci się film "Lot Nad Kukułczym gniazdem" polecam gorąco jego pierwowzór literacki Kena Kasey'a. Jestem świeżo po przeczytaniu :)
Podziel się też na nami fachową opinią na temat tej biografii. Też mam zamiar sobie kupić to cudo :)
Czy lepsi to trudno określić, ale na pewno na tym samym poziomie są tacy geniusze jak Stewart, Olivier i Guinness, a ni widu ich ni słychu.
Witam! Panowie, gdybyście mieli jakieś zdanie o biografiach nicholsona i wskazali tą najlepszą to byłbym bardzo wdzięczny. A z filmów to zdecydowanie "lot nad kukułczym gniazdem", "porozmawiajmy o kobietach" jeszcze bardzo mi się podobał w "Ostatnim zadaniu" !!! Dobre role to także "Przełomy Missouri", "Listonosz zawsze dzwoni dwa razy". "Hoffa" także warta jest polecenia, tam Nicholson jest świetnie ucharakteryzowany, wygląda porównywalnie do Jimmyego ze zdjęć. Pozdrawiam