Jackie ChanI

Kong-sang Chan

8,2
23 537 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jackie Chan

Jackie zaczynał praktycznie od zera swą karierą aktorską. Przełom w jego karierze zaczął się od postaci Wonga, jaką zagrał w "Pijanym Mistrzu" w ,78r. Wyszło mu to kapitalnie. Dziś jest aktorem o wielkiej sławie i sercu. Uczestniczy w wielu akcjach charytatywnych gdzie nie żałuje "grosza". Chodź Jackie nie jest już najmłodszy, nadal grywa w hitach z jego udziałem i gdy go widzimy w akcji, nie przypomina faceta po 50-ce. Wszystkiego najlepszego Jackie Chan!!!

Cobra

My to wiemy :) !!! :p Mozna jeszcze dodac ze rowniez jest piosenkarzem w Azji.

skibson

NO TAK... zapomniałem dodać:) mam parę jego piosenek i nie są takie złe. Mam nawet jego płytę. Jackie ma w Hong-Kongu nawet swoje restauracje, gdzie daje koncerty dla swoich klientów a zarazem publiczności:)

Cobra

A co to za płyta? Czemu nic o niej nie wiem?

Cobra

Jackie to super gość uwielbiam jego filmy pełne humoru. Ale jak dla mnie to lepiej zająłby sie kopaniem niż śpiewaniem.

jollyroger4

Polecam fanom Jackiego:)
http://pl.youtube.com/watch?v=cI1AwZN4ZYg

dla mnie on nie jest człowiekiem to jakis półbóg:P

Morfo_2

Uwielbiam go!! Jak w TV leci film z jego udziałem to muszę oglądać. Nawet po kilka razy. Jest świetny w tym co robi. A najlepsze są te urywki z planu, co po filmie pokazują :)))

Marjorie_16

No ba!!! sceny po filmie to jego znak rozpoznawczy i sa po prostu świetne hehe

Cobra

Naprawdę podziwiam teog faceta. Miał już wiele kontuzji, ale wcale się nimi nie przejmował, a dziś nie ma po nich żadnego śladu. Niesamowita wytrwałość, upór, poczucie humoru i sprawność. Dziś może już nie jest taki sprawny, jak kiedyś, ale i tak robi wrażenie i naprawdę nie widać tych pięćdziesięciu lat, kiedy walczy. Nawet mam wrażenie, że teraz jest bardziej napakowany (umięśniony, jakby ktoś nie wiedział) niż kiedyś. Spójrzcie np na to zdjęcie: http://img155.imageshack.us/img155/478/38423796co9.jpg
Nigdy nie miał jakiejś świetnej sylwetki, ale jego sprawność jest naprawdę imponująca. W jego walkach najbardziej podoba mi się to, że nie są zmontowane. Jak walczy Chuck Norris lub Jean Claude Van Damme, to każdy cios jest pokazany z innego ujęcia. U Jackiego tego nie ma; widać, że on to wszystko robi. W jego filmach nie jest pokazane, że robi to grana przez niego postać, tylko on sam i to mi najbardziej imponuje. W filmie Heart of Dragon jest scena, jak biegnie, odbija się od ściany nad głową przeciwnika i daje mu kopniaka z wyskoku w plecy. Wszystko w jednym ujęciu. Naprawdę niesamowity facet.