Jakub Wesołowski

6,6
7 202 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jakub Wesołowski

Tylko że on nie jest aktorem. Wieczorkowski jest aktorem, bo ukończył szkołę. Żeby
wykonywać jakiś zawód trzeba się w tym kierunku kształcić, to normalne. Oczywiście można
być naturszczykiem jak Buczkowski, tylko że on potem skończył szkołę. Każdy zawód trzeba
szanować!!!!

scenaniezalezna

Uważasz się za scenę niezależną, a odmawiasz innym wykonywania zawodu jakiego chcą? W Polsce według ekspertyzy Fundacji Republikańskiej mamy 380 zawodów zamkniętych, najwięcej w Europie. Niebawem ma się to trochę zmienić (lub już się zmieniło). To jest jedna z wielu składowych tego dlaczego jesteśmy takim zacofanym krajem. Aktor to nie lekarz że odpowiedzialny jest za życie pacjentów. Nie przesadzaj. Mimo że jestem facetem to lubię gościa oglądać i nie mam wobec niego nic, a w wątkach przewija się wiele złych opinii na jego temat. Kompleksy? Nie wiem...

fahret_tudor

Dlaczego zaraz jak ktoś się o kimś źle wypowie musi mieć kompleksy...to takie pospolite napisane przez osobę sfrustrowaną. Nic nie ma do Wesołowskiego, niech będzie że dobrze gra i tyle. W czasie honoru mi się podobał. Co do wolnych zawodów, to trochę się pogubiłeś, Elektryk to też nie lekarz nie jest odpowiedzialny za życie pacjentów. Słaby argument z tym lekarzem. Zacofanym krajem jesteśmy pod względem ekonomicznym, ale na pewno nie usługowym. Wykonujemy bardzo dobrze swoje zawody dlatego bo jesteśmy do nich przygotowani!!! I to w całej Europie zaskakuje. A wolne zawody niech istnieją, niech będą, już mam to gdzieś. Pozdrawiam

scenaniezalezna

Jak elektryk nie umie przykręcić żarówki, to i pracy nie znajdzie. Jeśli ktoś ma wykształcenie w zawodzie a nie potrafi sobie wypracować angażu to też jest aktorem przez duże A?
Jeśli byłeś kiedyś za granicą, to z pewnością nie stwierdziłbyś, że jesteśmy przygotowani do swoich zawodów. Polacy są przygotowani do tego, by przetrwać i to nas trzyma przy życiu niestety. Ekonomię trzeba widzieć i czuć a nie tylko gazety czytać i oglądać panów w garniturach.

Być aktorem to sztuka. Zawód pomaga ale nie jest wymaganiem. 5% talentu+95% pracy = dobry aktor.
A Piłkarz zawodowy ma zawód Piłkarza? ukończył dyplom pilkarski i jest magistrem piłkarstwa?
Pozostawiam kwestie do przemyśleń ;)

użytkownik usunięty
TheCrane

Co nie zmienia faktu, że Wesołowski jest fatalnym aktorem.

Najlepiej nie kończyć szkół i leczyć rękoma!!! Idź i zostań np zegarmistrzem albo zrób wolny zawód w wykonywaniu protez zębowych po 2 tygodniowych kursie. To dopiero będzie jakość! A zagranica byłem i mam inny pogląd, ale ty twierdzisz że nie byłem bo masz już swoją prawdę i inni innej nie mogą mieć, bo ty już wszystko wiesz..A do zawodów jesteśmy przygotowywani, w każdym razie moje pokolenie..pozdrawiam

scenaniezalezna

Oczywiście, że piłkarz kończy szkółki piłkarskie itp. a nie 2 tygodniowy kurs i gra w piłkę, wykonując zawód piłkarza...

scenaniezalezna

Nie rozróżniasz zasadniczej sprawy. Od aktora nie zależy życie człowieka podobnie jak od piłkarza. Murarz może skończyć zawodówkę lub nauczyć się fachu w pracy. Mało tego, gościa weryfikuje rynek. Aktorów jak najbardziej powinien weryfikować rynek, a nie papierki. Papierki są podstawą dla filmowców, ale niekoniecznie musi być decydującym kryterium i to jest dobre, tak uważam.

p.s. nie ma nic złego w przyznaniu się do pomyłki :) nie musisz twardo przystawać przy wcześniej głoszonej opinii.
pzdr

użytkownik usunięty
scenaniezalezna

A czy ja coś mówię na ten temat?

zaczynam Cię lubić, masz w pewnym sensie rację kolego. Pozdrawiam

użytkownik usunięty

Są aktorzy którzy są bez dyplomu i szkoły i są dobrzy wtym co robią i są aktorzy którzy skończyli szkoły i mają dyplomy i są kiepscy. Talent to podstawa a potem ciężka praca.

Andy400

to on tego i tego
nie ma

eska10

Ani talentu, ani szkoły.... No cóż zostawmy go w spokoju.