James RolfeIV

James Duncan Rolfe

7,3
35 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby James Rolfe

Wszystko ładnie pięknie, ale co z jego filmami? Przecież ten człowiek
zrobił w życiu ponad 200 filmów. Co więcej: w wielu był jednocześnie scenarzystą, reżyserem, producentem i głównym bohaterem.
Ogólnie geniusz w tym co robi. Widziałem większość z tego co dotychczas
dokonał i to naprawdę człowiek z pasją, ba z miłością do kinematografii.
Jeśli ktoś trafił tu przypadkiem niech koniecznie zobaczy coś z tego co
dotychczas udało Mu się zrobić.

Curt90

Dokładnie jest tak jak mówisz. Ale w Polsce pewnie nie jest znany z prostego powodu, trzeba znać jęz. angielski by rozumieć o czym mówi. A dzieci nie znają, co gorsza - nie rozumieją humoru w jego filmach. To coś pięknego jest przecież! Trudno jest się z Toba nie zgodzić. Ja jestem wielkim fanem Jamesa Rolfe'a. Głównie za postać AVGN'a ale jego krytyczne recenzje i maratony to istne bogactwo! Rewelacja!

BUNCH

Temat stary, wiadomo, ale... gdzie można obejrzeć te filmy?

elvis1977

Jak to gdzie? A jak myślisz?

elvis1977

http://cinemassacre.com/ Oto link do jego twórczości.

Curt90

No właśnie ja nie znam jeszcze języka na tyle, by rozumieć ze słuchu. Ktoś może tłumaczy jego recenzje? Albo może są gdzieś wersje z napisami po angielsku?

litwosxd

Chyba kilka (jeden?) starszych filmów (recenzji gier) przetłumaczył joemonster. Oprócz tego chyba nic.

Curt90

No cóż, poczekam aż trochę się podszkolę. Nie chcę oglądać czegoś, z czego zrozumiem połowę.

litwosxd

Proszę http://www.youtube.com/user/faniavgn co prawda jest tam tylko część ale dochodzą nowe.

Curt90

Chce ci cię wstawiać te ponad 200 filmów ? Dokładnie je opisywać ? Lepiej wstawić to co najważniejsze i z czego jest najbardziej znany to wystarczy.

crazy_race

Z tym, że w tej chwili nie ma nic ;p Ba, ten portal koniecznie musi mieć niezależne źródła, więc nie da się nic wstawić. Na filmwebie są dwa jego filmy: Cinemaphobia i Rocky Jump the Park Bench, które sam wstawiłem. Niestety moje próby opisania ich nazwiskami twórców spełzły na niczym, bo modom nie wystarcza link do filmu na oficjalnej stronie gdzie jak wół stoi kto co zrobił w filmie. Cóż...
E: ooo, ale widze, że i tak poszło do przodu ;) No to gut ;)

Curt90

Jego pierwszy filmik pod tytułem "Jimmy Rolfe Versus the Punching Bag" też byś wrzucił ? To już raczej nie podchodzi pod kategorię "filmu".

crazy_race

Czytaj ze zrozumieniem, Mistrzu ;)
E: Bo na razie ja o rybkach, a Ty o akwarium

Curt90

To miał być żart.

crazy_race

Nie śmieszny.
A w zasadzie, to bym wrzucił. Czemu? Bo kilkusekundowe (kilkunastosekundowe) filmy z XIX w. i początku XX w. funkcjonują na tym portalu. ;)

Curt90

Święta prawda, Panie tego.

Curt90

Właśnie język nie powinien być specjalna bariera co do AVGN - raz, ze mowi bardzo przejrzysta angielszczyzna (zaciaga z lekka nowojorskim akcentem), dwa, ze mozna wlaczyc polskie napisy do jego filmow. Ogolnie, jak sam mam problem z angielskim sluchanym (moze nie tyle ze zrozumieniem co ze skupieniem) to u Jamesa moge ogladac bez napisow i trybie wszystko, co mowi... no poza jego "poetyckimi" okresleniami :D