James RolfeIV

James Duncan Rolfe

7,3
35 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby James Rolfe

Absolutny geniusz, jeżeli brać pod uwagę prowadzenie całego show oraz jego wykonanie. Co prawda nie jestem fanem typowych "upychaczy" w których, to np. bohater walczy z latającymi dyskietkami Atari, ale czasami nawet pasują do schematu odcinka. Wszystko byłoby piękne i cudowne, ale przegiął w jednym odcinku... Mianowicie chodzi mi o fragment w którym jego konsola SNES zostaję "opętana" przez hmmmm.... chyba jakiegoś komputerowego demona :D To jeszcze nie byłoby takie złe, ale po co dawał przerobionego Chrystusa w postaci pojazdu opancerzonego i krzyczącego "F*ckers!"? Zamiast Jezusa nie mógł być to na przykład pogromca duchów? Rozumiem, że to jest łamanie schematów i barier etc., ale jest to całkowicie nie potrzebne. Nie jestem jakoś specjalnie wierzący, ale z szacunku do osób które wyznają chrześcijaństwo nie powinien robić czegoś takiego, bo to boli takie osoby i często się zawodzą po zobaczeniu czegoś takiego. Tak czy siak jedną wpadkę chyba możemy mu odpuścić ;D

mateush998

Niby trochę jest w tym racji, ale z drugiej strony to też kwestia podejścia do sprawy wiary, ja jestem dość wierzącą osobą i jakoś Super Mecha Death Christ nie zrobił na mnie jakiegoś negatywnego wrażenia, ot typowy, wulgarny humor, zresztą Chrystus w dalszych odcinkach się nie pojawia, a i jakoś nie przypominam sobie, by ktokolwiek Jamesowi odgrażał się za ten żart.

Pechowiec

Podejrzewam, że do tego pomysłu raczej namówił go Nostalgia Crititc, bo przecież się znają ;) On zazwyczaj robił takie przebieranki z religią w tle.

mateush998

To był wymysł Jamesa i Mike'a

mateush998

Nudzisz. Nerd jest zajebisty we wszystkim co robi.

mateush998

to był właśnie najlepszy odcinek...

mateush998

Też jestem wierzący a ten odcinek nie wzbudził we mnie żadnych negatywnych emocji. To właśnie w Nerdzie jest najlepsze..przeklina,robi masę obrzydliwych, kontrowersyjnych rzeczy..ale robi to wszystko z taką gracją, nic nie jest nigdy przesadzone i zawsze ma odpowiedni wydźwięk.
Mało kto tak potrafi,efekt jest świetny

mateush998

Jestem wierzącą osobą, pomimo to padłem z bratem na podłogę ze śmiechu jak do pokoju wkroczył Super-Mecha-Chrystus Śmierci 2000 wersja P.C. Beta :) Chrześcijanie mają poczucie humoru i nie trzeba traktować ich jak święte krowy, taki już po prostu urok Nerda. Moim zdaniem te "upychacze" to akurat miła odskocznia.

użytkownik usunięty
mateush998

Sam jestem wierzący, ale do takich spraw podchodzę delikatnie. A jak było tutaj? Uważam że jest to nie na miejscu, i James nie powinien tego robić, ale z drugiej strony starałem się nie zwracać na to uwagi. Peace!

mateush998

F*CKERS~!!!!!!!!!!!!!!!!11111111jedenjeden11111!!!!!!!!!!!!!!!!

mateush998

To jest chyba najbardziej pamiętny odcinek dzięki temu :) James zwyczajnie zaszalał :D

mateush998

Cóż, ta postać już się wcześniej pojawiła w parodii Jamesa "Wizard of Oz: Dorothy goes to Hell". Co wrażliwszym może to przeszkadzać, ale grunt że jest postacią pozytywną :). No i za każdym razem nie mogę z jego głosu.