Jan Wieczorkowski

7,6
17 624 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jan Wieczorkowski

Bo wydaje mi się, że wszędzie gra tak samo. Nie tak jak Zakościelny, który tak samo mówi ,,Kocham cię" i ,,Nienawidzę cię", ale w każdej roli jest taki sam. Przykład? ,,Hotel 52" i ,,Czas Honoru". Żadnej różnicy.

kacperpiotrkow2

A mi się wydaję że jesteś przewrażliwiony gościu i bredzisz - ochłoń troszkę i ogarnij się.

kacperpiotrkow2

No dokładnie! :D
Nareszcie ktoś to zauważył :D
Jakby porównać jego gre w "Czasie Honoru" i np. "Na dobre i na złe" to nie ma żadnej różnicy.
Teraz wszędzie go pełno robi się z niego drugi Karolak...

Lavendary

Ty pewnie jak byś była aktorką to grała byś w jednym filmie rocznie !

kacperpiotrkow2

Obejrzyj Kryminalnych i zobacz w jaki sposób Zakościelny mówi "Kocham cię" !

tomucho77

Czy ja coś mówiłam na temat Zakościelnego?
Nie zamierzambym być aktorką bo wiem że się do tego nie nadaje ale uważam że lepiej grać w jednym filmie rocznie i zagrać dobrze niż grać w kilku tak samo ;)

Lavendary

Pozatym nie mam nic przeciwko kiedy jakiś aktor gra w np. trzech filmach rocznie pod warunkiem że są to filmy (dobre fimy) a nie seriale :)
No i jeżeli gra aktorska dnego aktora jest również na wysokim poziomie
A Wieczorkowski pcha się do seriali gdzie gra tą samą kłodę.

Lavendary

Czy mój powyższy post skierowany jest do ciebie ?

Lavendary

Moja Droga Polska to nie USA w Polsce dany aktor, aktorka nie wyżyje z jednego serialu lub filmu nakręconego rocznie.

tomucho77

Jakoś niektórzy są w stanie np. Katarzyna Dąbrowska, Maciej Zakościelny, Witold Pyrkosz
Pozatym tak jak pisałam wyżej niech grają w kilku filmach rocznie ale niech to będą dobre filmy :) Podrkeślam filmy!
Stawki za filmy i seriale są na tyle wysokie, że aktor spokojnie może wyżyć z jednego filmu na rok :)
Pani Magda Schejbal grała w Szpilkach na Giewoncie i jak na razie zagrała tylko epizod w "Prawie Agaty" i żyje :)

Lavendary

Katarzyna Dąbrowska dlatego mało kręci bo gra dużo w teatrze, co się tyczy Maćka to nie wiem czemu tak mało gra ?, a pan Witold to staruszek i pewnie poza MjM nie starczyło by mu już sił na inne filmy.

tomucho77

Ale jednak potrafią grać w jednej produkcji (Zakościelny i Pyrkosz) i na tym zarabiać wystarczająco :)
Jest jeszcze kilku takich aktorów/aktorek: Ewa Wencel, Maja Ostaszewska, Krzysztof Pieczyński, Grażyna Błęcka-Kolska, Emilia Komarnicka, Małgorzata Braunek, Anna Gzyra, Bartosz Opania itd.

Lavendary

Większość aktorów i aktorek których wymieniłaś pracuje (gra) w teatrze dlatego grają tak rzadko.

tomucho77

I dlatego należy im się szacunek, bo gra w teatrze jest o wiele trudniejsza niż w serialach. Za to nie słyszałam że Wieczorkowski grał w teatrze. W filmach też mało gra, a w serialach...

Lavendary

... dużo.

tomucho77

Właśnie :)

Lavendary

Czyli nie lubimy aktorów grających w serialach.
A co tam ostatnio w "Na dobre i na złe"?

Jorjan

Jestem innego zdania świetna rola w Na dobre i na złe :)

Jorjan

Jeżeli grają w jednym serialu to ok, ale jeżeli pchają się do wielu to co innego ;)

Lavendary

1. Jak wygląda to pchanie się?
2. Jeśli ktoś ma tak wysublimowany gust jak Ty i absolutnie nie można go podejrzewać o oglądanie wielu seriali, a przecież czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal, why does it bother u?

Jorjan

Jeżeli jest się słąbym aktorem i gra się w byle czym (tak wygląda pchanie się). :)

Lavendary

Uhum. Czyli tautologia. Słaby i gra w byle czym i po tym poznać, że jest słaby i gra w byle czym. Ok :).