Jane Birkin

Jane Mallory Birkin

7,3
1 221 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jane Birkin

Birkin była zawsze krok za Bardot, w Anglii jest nazywana angielską Bardot. Nie była miłością życia Serge, bo miłością jego życia była Bardot. Rozstawali się i schodzili, a po tym, jak Bardot odeszła bez słowa,Serge był zdewastowany, a pocieszala go Birkin. Nawet piosenka,z której jest znana Birkin, nie była napisana dla niej, tylko dla Bardot. Je t'aime była napisana dla Bardot jako wyraz miłości Serge dla niej i to właśnie Bardot najpierw ją śpiewała, co nie przeszkodziło Birkin zaśpiewać ją po niej. Małżeństwo nie przetrwało, Serge dalej kochał Bardot, ale piosenka przylgnela do Birkin, paradoksalnie.

lorelei_wants_revenge

ladniejsza od Bardot, b. ladne rysy twarzy mnie sie podobala zawsze ale tez uczciwie ponad 10lat mlodsza byla.

lorelei_wants_revenge

https://www.youtube.com/watch?v=ZBEuEnB5cYg

lorelei_wants_revenge

O tym, która kobieta była miłością życia Serge wie on sam. I zawsze w wywiadach mówił tak o Jane, z którą pozostawał w przyjaźni do końca życia. Z Bardotką łączył go romans i to niespecjalnie długi. Była raczej fascynacją Serge niż miłością. Faktycznie to ona zerwała związek. Nigdy nie poślubił Bardot, zatem nie wiem dlaczego piszesz, że małżeństwo nie przetrwało. Z Jane zresztą także nie wziął ślubu, ale byli razem kilkanaście lat i mieli dziecko. Tego nawet nie da się porównać do krótkiego romansu z Bardot. Po odejściu Jane Serge był kompletnie załamany. Obwiano się, że sobie coś zrobi. A piosenkę rzeczywiście napisał dla Bardotki i nagrał z nią, ale Bardotka przestraszyła się i nie zgodziła na jej wydanie. Potem nagrał wersję z Jane. Zatem formalnie Jane zaśpiewała te piosenkę po Bardotce, ale była to pierwsza wersja jaka ujrzała światło dzienne. Dla całego świata była to jedyna i pierwsza wersja. Po latach Bardotka zgodziła się na emisję swojej wersji, która była traktowana już jako cover. Znam obie. Sa zupełnie różne. Choć Serge wolał wersję z Jane. Była bardziej dopieszczona, zaaranżowana. Kompletna. Wersja z Bardotka była bardziej spontaniczna. Jesteś wielbicielem Bardotki i dlatego wydaje ci się, że jak ktoś z nią był to nie jest w stanie pokochać innej kobiety. I dlatego dyskredytujesz Jane. To głupie i dziecinne. Ja sama jestem wielbicielką obu. Bardotka była piękna, ale Jane jej w niczym nie ustępuje. To inny typ urody. Jane jest bardziej dziewczęca a Bardotka kobieca. Jane to nowoczesna dziewczyną epoki rewolucji seksualnej a Bardotka to głównie lata 60-te. Zapewniam cię także, że inni partnerzy Bardotki także kochali po niej i przed nią inne kobiety. Delon np. nigdy nie traktował romansu z nią (Bardotką) poważnie i nawet nie wspomina o niej, gdy pytają o najważniejsze dla niego kobiety. Wielb swą gwiazdę, ale nie musisz dyskredytować innych. Tym bardziej że Serge był innego zdania niż ty:) Bardotka ma swoje miejsce w historii kina i nie trzeba dyskredytować innych aktorek, by oddać jej hołd.