Kiedy usłyszałam Janusza Zadurę w jednym z odcinków "Czasu Honoru" byłam pewna że
go skądś znam te głos chociaż twarz nic mi nie mówiła. Nie dawało mi to spokoju i po
internetowych poszukiwaniach znalazłam nazwisko. Głos z dubbingowanych przez Zadurę
seriali animowanych tak bardzo zapadł mi w pamięci że poznałam go nawet w serialu
historycznym :) Duży plus za głos zapadający w pamięć!
Ja tego lektora kojarzę najbardziej z serialem Gwiezdne Wrota-StarGate SG-1 który pan Zadura miał okazję lektorować i powiem że odwalił kawał dobrej roboty :)
ja tyko z głosów ludzi kojarzę a jak nie jestem pewna to sprawdzam kto to jest.
nie wiedziałam,że jest też lektorem.
Dla mnie on już zawsze będzie Hermesem z "Herkulesa". :) W iluś przypadkach też tak miałem, że znałem głos jakiegoś aktora, mimo że nie kojarzyłem jego twarzy - tak było chociażby z Mieczysławem Pawlikowskim, Józefem Orwidem, Kazimierzem Wichniarzem, Ludwikiem Benoit, Wiktorem Zborowskim i Markiem Barbasiewiczem, których głosy znałem z polskiego dubbingu do animacji Disneya, a dopiero lata później widziałem ich twarze. Tak samo głos Mariusza Benoit znałem najpierw z dubbingu Snape'a z HP, a dopiero później jego twarz z roli w Teatrze Telewizji.