Jared Leto

Jared Joseph Leto

8,0
71 399 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jared Leto

No coż połączenie kariery muzycznej i filmowej wychodzi niezwykle rzadko.
Barbara Streisand,tylko jej się to udało.Nie wieszam psów na Jaredzie bo
chłopak ma talent...ale do muzyki.Nagrody Grammy nie idą w parze ze Złotymi
Globami czy Oscarem,to jednak mówi wiele o jego talencie aktorskim,a raczej
jego braku.Niech się skupi na muzyce,bo to wychodzi mu świetnie.I jedna
rzecz w nim mnie troszkę drażni,Jared to ''pies na baby'',chyba zaliczył
już większość amerykańskich celebrytek,a ja takich facetów nie szanuję.
Przystojny jest,więc niech znajdzie jakąś piękną i mądrą kobietę,a nie
zalicza ''dupy na imprezach''.To wiele o nim mówi...

ulisseska1989

(Czy ty widziałaś jakikolwiek film z nim?) Jak dla mnie to jest on genialnym aktorem... No dobra... nie przesadzajmy, genialny jest np.Hopkins, czy De Niro, ale Leto też jest świetny. A to, że nie dostał żadnej nagrody filmowej, to jeszcze o niczym nie świadczy. Dla mnie te Oskary, czy inne nagrody są wyznacznikiem popularności, a nie talentu aktorskiego. Leto potrafi świetnie wczuć sie w rolę ( z pewnymi wyjątkami) i potrafi poświęcic się dla roli, jak na przykład zrobił to, kiedy gram Marka Chapmana w "Rozdziale 27". Rozumiem, że każdy może mieć swoje zdanie, ale według mnie nie masz racji. Szanuje to, że wyrazasz swoje poglądy, ale wydaje mi się, że powinnaś raczej napisać"według mnie J.L jest marnym aktorem" czy coś w ten deseń, a nie tak jak gdybyś mówiła w imieniu ludności swiata.

ulisseska1989

A według mnie jest zupełnie odwrotnie - o ile Leto w filmach sprawdza się całkiem dobrze (nie mówię tu o wybitności czy oszałamiającym talencie, przesadą by to było), o tyle jego muzyka nie bez powodu zyskuje negatywną opinię większości krytyków branży; może nie jest to totalna szmira, która nikomu nie może się podobać, zresztą, rzecz to gustu, ale w porównaniu z rolami filmowymi dorobek Leto na polu muzyki przedstawia się dosyć marnie, przeciętnie.

Co do "psa na baby", to Jared mi wygląda na typowe wieczne dziecko, któremu nie w głowie jakakolwiek stabilizacja i które żyje w swoim świecie, a najbardziej wyidealizowany ma obraz samego siebie, więc żonglerka partnerkami nie jest tutaj niczym zaskakującym ;)

ulisseska1989

Wiecie co? Mnie odpowiada jako muzyk. Ma fenomenalny głos, nietuzinkowy a piosenki Marsów są bardzo oryginalne. TSTM można przyrównać do Queenów pod względem tekstów.
Jako aktor Jared też jest spoko - ale nie mówię tu o wyglądzie, który też mu bardzo dużo pomaga, ale o jego zachowaniu przed kamerą. Gra Leto jest nie do opisania. Bardzo dobrze potrafi wczuć się w rolę, można go przyrównać do Deppa czy do Bettanego.
Podsumowując: Jared i gra i śpiewa świetnie^^
:)

halfblood_princess

"Co do "psa na baby", to Jared mi wygląda na typowe wieczne dziecko, któremu nie w głowie jakakolwiek stabilizacja i które żyje w swoim świecie, a najbardziej wyidealizowany ma obraz samego siebie, więc żonglerka partnerkami nie jest tutaj niczym zaskakującym ;) "
Zgadzam się.Nie wyobrażam sobie Jared'a w trwałym związku.To taki wieczny dzieciak.Choć przystojny jest;).I ja uważam,że gra dobrze.może nie najwybitniej,ale nie też najgożej.

plistek43

Dajcie spokój! Jak on wygląda! Zmarnowałby sie przy jednej kobiecie ; )!

ulisseska1989

Jedno wiadomo na pewno- facet ma niesamowitą charyzmę! Tego mu chyba nie odmówicie?;p Wg.mnie za co by się nie zabrał zostaje gdzieś w pamięci... Dlatego stanę w jego obronie jako aktora i muzyka;) pierwszy film jaki widziałam z jego udziałem był Requiem for a dream. Wtedy jeszcze nawet nie miałam pojecia kim on jest, ale zwrócił moją uwage własnie swoją grą- np. jak widziałam jak "boli go" ta ręka to sama krzywiłam się jakby mnie też bolała;p bo tak przekonujaco to zagrał i wczuł się w tą rolę. Poza tym mało który aktor jest gotowy zagrać geja, a on już grał go nie raz. Już nie wspomnie o tym, że byle jaki aktorzyna nie byłby wstanie schudnąć do roli 13 kg (requiem for a dream) lub przytyć 30 kg (chapter 27). Co do jego kariery muzycznej- dla mnie bomba, wokal niesamowity... Super słucha się to jego "darcie mordy" jak się ma gorszy dzień- nic tak nie rozładowywuje emocji;) I jeszcze jedno- podobaja wam się teledyski 30STM? Tak? To swietnie bo wyreżyserował je własnie Jared:D
A jego życie prywatne akurat najmniej mnie obchodzi, jesli tylko jego wybryki nie przekładają się na jego gre i muzyke;) Jared przecież też jest tylko człowiekiem, tyle że jego życie jest wystawione do publiki. Jakby nie był sławny to nikt by się tego nie czepiał, bo przecież jest multum takich wiecznych chłopców. Niech robi co chce i z kim chce, nie interesujmy się co jadł na śniadanie, byle zagrał jeszcze w wielu filmach i wydał jeszcze kilka albumów;)
pozdrawiam;)