Jared Leto

Jared Joseph Leto

8,0
71 388 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jared Leto

Oczywiście bez obrazy dla fanów, ale moim skromnym zdaniem miejsce w Top 100 to zdecydowanie za dużo. Są inni aktorzy, którzy bardziej zasługują na to miejsce. Jest dobrym aktorem, ale lepszym muzykiem.

LoveKiller

Uważam, że masz rację. Ja ogólnie nie tylko jestem fanką Jareda, ale przede wszystkim Marsów. Myślę, że faktycznie są aktorzy lepsi od niego, ale trzeba przyznać, że jednak Jared bardzo poświęca się muzyce, jak i aktorstwu. Czasami wręcz przesadnie (mam tu na myśli między innymi rolę w Chapter 27. do której sporo przytył). Poza tym widać, że stara się i gra najlepiej jak potrafi. I za to szanuję go jako aktora. Ale zdecydowanie wolę go w roli muzyka ;p

LoveKiller

to już zależy przede wszystkim od gustów, niektórzy wolą ogladać filmy z Jaredem, gdyż uważają go za świetnego aktora, jeszcze inni wolą np. Brada Pitta....moim zdaniem właśnie za to poświęcenie się każdej roli zasługuje na miejsce w Top 100, a nawet na więcej x)

seniorita19

Zgadzam się z seniorita19 właśnie on powinien być jeszcze wyżej za to poświęcenie i wczuwanie się w każdą rolę;)

Priscilla22

Ale prawda jest taka, że największą sławę zdobył dzięki 30 Second To Mars. Tu chyba nie ma się nad czym zastanawiać. Większość osób, która go oceniła nie widziała nawet 2 filmów z jego udziałem.

LoveKiller

No ja obejrzałam ponad dwa i wszystkie mi się bardzo podobały ;) W każdej roli Jared potrafi się odnaleźć i jest świetny dlatego oceniłam go na 10. Faktycznie bardziej znany jest jako muzyk, ale uważam, że należy również zwrócić na niego uwagę jako na aktora, bo naprawdę jest dobry. Nie wiele aktorów potrafi się poświęcić temu co robią tak jak Jared.

FallenGirl.

Też ma u mnie 10, ale za aktorstwo. A w setce jest, bo jest znanym muzykiem.
Co do tego, że niewiele aktorów potrafi się poświęcić, to jesteś w błędzie, bo takich aktorów jest mnóstwo. Tylko nie są młodzi i piękni, tak jak np. Jared.
Powiedzmy sobie szczerze, młode dziewczyny zachwycają się nim bo ma fajną facjatę. Mało która zwraca uwagę na barwę jego głosu (a muszę przyznać, że mam zawsze ciary jak go słucham).

LoveKiller

Wg mnie to w ogóle Jared nie jest znowu aż taki młody ;p (nie bijcie !) ;p A poza nim nie znam innych co się tak poświęcają. Ja zakochałam się nie w nim, a w jego głosie, podobnie jak ty i nie wzdycham do jego zdjęć. Poznałam go i jego zespół z muzyki. Po przesłuchaniu paru piosenek( dzięki koleżance) dopiero później zobaczyłam jak oni wyglądają z ciekawości i szczerze mówiąc jego wygląd nie rzucił mnie z początku na kolana. Jest przystojny, szczerze najfajniejszy facet jakiego widziałam, ale potrafiłabym sobie poradzić gdyby wyglądał inaczej, byle by wciąż czarował swoim głosem ;). Ja kocham 30 Seconds to Mars, nie tyle za wygląd Jareda, co za jego piosenki(ze świetnym oryginalnym tekstem), głos, muzykę i każdego z członków: Shannona zajebistego perkusitę, i Toma świetnego gitarzystę. A faktycznie podejrzewam, że sporo osób dało mu 10 bo jest atrakcyjny. Ale to jakieś napalone fanki. Na szczęście jest też wielu(m in. na tym forum :)), którzy szczerze dali wysoką ocenę za jego grę aktorską, bo po prostu takie jest ich zdanie, a nie bo wygląda jak wygląda. Cieszę się, że ich poznałam ;)

FallenGirl.

a ja powiem tak, że Jared wybił się właśnie z filmów a to za sprawą "Requiem for a dream" lub też z powtórek znanego często powtarzanego na MTV amerykańskiego serialu , stąd też z ciekawości wiele osób zainteresowało się jego muzyką, pamiętacie czasy pięć lat w stecz, nie było nawet słuchu o marsach, dopiero wtedy gdy napalone nastolatki zobaczyły Jareda w The Kill lub innych jego produkcjach zaczęły wypisać do takich szmatławców jak Bravo itp, z prośba o plakat, mimo że większość z nich nie znało bliżej jego twórczości, chodziło tylko o wygląd, ale jest wiele osób, które naprawdę wiedzą czego słuchają i kogo ogladają, zaczęto o nich pisać po wejściu na europejski rynek płyty "A beautiful lie" i po wyjściu jego singli.Inni znali Jareda już wcześniej lub przed rozpoczęciem poświęcania kilku słów na ich temat w gazetkach. Nie spotkałam się jeszcze z aktorem/aktorką którzy jak twierdzisz sie poświęcają, chyba że masz na myśli godziny uczenia się scenariusza na kolejną scene lub wyjazdu poza granice miasta by ją nakręcić, a jeśli nie to poprosze o przykłady aktorów ze szczegółowymi danymi typu: film i rola, którą odegrał...jeśli komuś się nie podoba jego aktorstwo i to co robi niech nie patrzy, będzie mu sie lepiej żyło. Dziękuje...

seniorita19

exactly. ;)

FallenGirl.

39 lat (dobrze liczxę? xD ) to jest niewiele w przemyśle filmowym.
Gary Oldman ma 52 lata, za młodu miał kilka nominacji do Oscara, niestety przegrał z młodszymi i przystojniejszymi. Dziś został przegnany przez Pittopodobne dzieci. Wg mnie on zasługuje na wyższe miejsce w tym rankingu (ma bodajże 30 miejsce, czy coś w tych okolicach).
Joaquin Phoenix jest 3 lata młodszy od Jareda, ale wygląda starzej i jest (wybacz) bardziej od niego utalentowany. Ale swojego czasu póki mu nie odwalało, był aktorem genialnym, i na prawdę poświęcał wiele dla roli.
Niestety mało jest osób, które potrafią obiektywnie ocenić za całokształt.

LoveKiller

W sumie może i masz rację,a Jared ma jeszcze 38 ;D

LoveKiller

a który z nich poświęcał swoje zdrowie i życie, tak jak Jared w Requiem dla snu lub w Chapter 27, do którego przytył ponad 30 kg i do tej pory ma problemy ze zdrowiem. Jeśli chodzi o gwiazdki typu Efron to faktycznie aktorzy jednego sezonu, ale nie wiek się liczy, ale talent. Zauważ, że świat idzie dalej, o aktorach tamtego wieku nalezy pamietać i ukłaniamy się im, ale rodzą się nowi. na których również trzeba zwracać uwagę. Jared jest jednym z najlepszych aktorów, zresztą mowa tu o poświęceniu a nielatach praktyki filmowej, czy też samego aktora, zwróc też na to uwagę.

seniorita19

Fakt..

seniorita19

Hmm. Jeśli twoim zdaniem to, że Phoenix przygotowując się do roli Johnnego Casha popadł w alkoholizm, bo sam Johnny Cash pił, nie jest poświęceniem to nie wiem gdzie wyznaczasz granice. Przecież on teraz do końca życia musi odmawiać alkoholu.
Poza tym, nie powiedziałam, że Jared nie jest zdolny, tylko, że swoją wysoką pozycję zawdzięcza tak na prawdę napalonym faneczkom (głównie).

LoveKiller

Poznałam Jareda jako aktora byłam zachwycona jego grą potem poznałam jego zespół i szok jaki utalentowany człowiek praktycznie zajmuje się wszystkim- wokal, gitara, teksty, muzyka, dźwięk, oświetlenie,wszystko inne oprócz perkusji i basu.Taka prawda wygląd to tylko dodatek nawet gdyby był najbrzydszym wokalista to bym kochała jego grę aktorską i zespół nie jestem żadną napaloną fanką jak niektóre obejrzałam z nim 14 FILMÓW nie jeden czy 2 więc to coś znaczy ;) Znam Joaquina Phoenix'a to jeden z moich ulubionych aktorów szacunek dla niego ale i tak uważam że Jared lepiej gra to zależy od gustu. Jared do Requiem... schudł 13 kg też dodam;)

LoveKiller

wierz mi jest o wiele więcej osób na tej stronie, którzy oceniają grę aktorską Jareda, większość napalonych nastolatek siedzi na takich stronach jak pupilek itp. Jak już stwierdziłam nie zapominamy o starszych aktorach, ale teraz jest era dla aktorów tej epoki i ich również mamy prawo doceniać o oceniać wg własnych gustów, ty wolisz tamtych, a my tych. Naszym zdaniem Jared zasługuje na wysoką pozycje w tym rankingu.

seniorita19

Oczywiście że tak;)

seniorita19

Exactly

FallenGirl.

Również uważam że zasłużył na wysokie miejsce w rankingu, tak jak już wcześniej wspomniano świetnie zagrał w Requiem... i Rozdziale 27. Ci którzy piszą o nim że jest do niczego oraz że zespół jest dla 13 latek podejrzewam że obejrzeli jeden film (albo i nie) i zobaczyli na MTV (The Kill) i myślą że wiedzą o zespole wszystko niech wrócą do słuchania Ich Troje bądź Tokio Hotel i nie prowokują innych swoimi głupimi komentami. We wszystkim co robi Jared widać poświęcenie czy to rola w filmie czy granie na koncertach, fani to doceniają i fakt wysoką pozycje w rankingu zawdzięcza głównie Echelonowi, ale sam (no z bratem i Tomo :) ciężką pracą sobie na to zasłużył. Ja w Jaredzie jako aktorze doceniam głównie to że wybiera właśnie trudne role w specyficznych filmach mimo że przynoszą one mniejszą sławę, a nie gra w komediach romantycznych albo tandetnych sensacjach itp. które na pewno przyniosły by mu większą sławę. Ja mu dałam 10, a widziałam z go nie tylko w Requiem dla snu i Aleksandrze ale również w Highway, Pan życia i śmierci, Samotne Serca, Azyl, Rozdział 27 oraz tam gdzie ma tylko krótkie role Fight Club oraz Przerwana Lekcja Muzyki i w każdym z tych filmów zagrał wg mnie bardzo dobrze :) To tyle bo się już wystarczająco rozpisałam. Pozdrowienia dla fanów którzy tak dzielnie bronią Jareda jak i również 30STM na tym forum :*

chochlik091

Dzięki za przyłączenie się i pomocy w obronie Jareda i jego twórczości :D

seniorita19

Ja napiszę tak: jednemu Pan Bóg da wszystko a drugiemu nic.... Jared ma wszystko ;p talent aktorski, świetny głos, wygląd itd. Możemy mu tylko pozazdrościc ;D Ja również wolę go w roli muzyka ale filmy takie jak Requiem, Mr Nobody, Pan życia i śmierci czy Samotne serca są jednymi z moich ulubionych filmów i to nie tylko dlatego że on w nich gra. Poprostu dobry aktor trafia do dobrych filmów. Pozdrowienia dla filmowego Echelonu ;))

madziolina

tak trzymać !!! :D

madziolina

Szkoda, że mi właśnie nic xDD

FallenGirl.

mi tez nic i niestety muszę z tym żyć ... xD

seniorita19

hmm... ale mamy na tyle szczęścia że żyjemy w tych a nie innych latach i możemy podziwiać takich ludzi i taki zespoły jak 30 STM ^^

chochlik091

zgadzam się, w tamtych czasach to musiało być przerąbane, nie wyobrażam sobie życia bez marsów...xD

LoveKiller

PILNE!!! ma ktoś bilety do sprzedania na 30 Second To Mars albo wie gdzie można kupić jeszczce bilety?( 2 bilety a przynajmniej jeden bilet żebym ja miała...) jeśli tak to piszcie do mnie, bo moim największym marzeniem jest jechać na ich koncert:) Najlepiej żeby były na płyte. gg:9891432