Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Camille François Van Varenberg

7,6
20 281 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jean-Claude Van Damme
Expendable91

sam van damme mówił i lundgren że to był pic żeby przyciągnąć widzów

Expendable91

To było wszystko zaplanowane i wyreżyserowane przez dwóch panów .Reżyser Uniwersalnego Żołnierza Roland Emmerich zadzwonił do Van Damma i powiedział ze nie jest zadowolony z promocji Uniwersalnego Żołnierza i zeby lepiej promowoli film .Van Damme zadzwonił do Dolpha ,wszystko mu o tym powiedział ,Van Damme wpadł na pomysł zeby się posprzecali przy kamerach ,Lundgren się zgodził ,pojechali ,popychali się ,powiedzieli sobie ostre słowa ,publika to kupiła ,a film stał się ogromnym sukcesem w kinach ,wszyscy chcieli zobaczyć jak Van Damme bije się Lundgrenem

bradock

ano, tak myslalem, i wszystko jasne :D

bradock

a tak w realu, jak myslisz kto by wygrał?

Sparow5

Tak naprawde to trudno przewidzieć kto by wygrał bo Dolph ma znakomite warunki fizyczne ( 2 metry wzrostu ,prawie 100 kg wagi ),niesamowita siła ,także twardość przemawia na jego korzyść ,ale z drugiej strony podczas walk wydaje się być powolny ,a Van Damme odwrotnie jest bardzo szybki ,dymamiczny ,zwiny itp Jeśli chodzi o umiejetności to są raczej na tym samym poziomie ,obaj byli mistrzami Europy w Karate ,chociaż na filmie Van Damme chyba raczej lepiej prezentuje się podczas walk .Ale mimo wszystko stawiał bym na Dolpha ,jego hardość oraz świetne warunki fizyczne połączone z dużymi umiejetnościami dają zaporę nie do przejścia ,nawet jak dla Van Damme

bradock

Zgodzę się w 100% z Bradockiem. Wg mnie Lundgren ma lepsze warunki fizyczne od Van Damma, mniej więcej obaj stoją na tym samym stopniu umiejętności walki, ale Lundgren jak już powiedziałeś jest wyższy i lepiej zbudowany od Van Damma :) Więc w tym wypadku stawiał bym na Szweda :)

Sparow5

ja tam myślę że Van Damme, jest dużo szybszy i więcej umie, chociaż Lundgren jest wielki i na pewno silny :)