Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Camille François Van Varenberg

7,7
20 589 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jean-Claude Van Damme

5 jego wczesnych filmów typu :
-Krwawy Sport
- Cyborg
-Kickbokser
-Wykonać Wyrok
- Podwójne Uderzenie
to fantastyczne kino akcji z niesamowitym klimatem lat 80 !
Póżniej też miał fajne filmy ale to już nie to samo co te złote perełki !!!
Te filmy najcześciej oglądałem w dzieciństwie z nim ,szczególnie lubiłem ,,Krwawy Sport ,, czy
,,Cyborg ,,: http://www.youtube.com/watch?v=PZaO-daF-uM

bradock

Zgadzam się.Wreszcie ktoś coś mądrego napisał.

P.S
Ale koniecznie dodałbym Uniwersalny Żołnierz i Nieuchwytny Cel.Również klasyki,zwłaszcza ten pierwszy.

aza_0_9_z_

Oczywiście ,jeszcze dobre było ,,Maksimum Ryzyka ,, .

bradock

Też chciałem o tym wspomnieć,ale pomyślałem,że mówisz o filmach bardzo sławnych.Takich w sensie rozsławionych.

aza_0_9_z_

również fajne filmy były Za ciosem,Legionista,Strażnik czasu i Piekielna walka

janosik_filmaniak

Zgadza się.

użytkownik usunięty
aza_0_9_z_

Wymieniłeś akurat moje naj, naj.

bradock

Według mnie 5 najlepszych filmów Van Damme to Uniwersalny żołnierz, Krwawy Sport, Podwójne Uderzenie, Kickboxer, Nieuchwytny Cel
Oprócz tych co wymieniliście Dorzucę o ten klasyk : http://www.youtube.com/watch?v=KUo6oDioEss

prof_mateusz27

Tak ,ale te filmy co wymieniłem to pochodzą z wczesnych lat 90 i są z.aj.b.i.s.t.e .A dlaczego są ,to właśnie o mawiamy teraz w moim temacie na forum ,,Niezniszczalnych 3 ,, .

bradock

Na prawdę? Skąd wiesz ?

prof_mateusz27

Przecież użytkownik Korkusuz już wszystko wyjaśnił dając pierwszy wpis w moim temacie ! Mi takie filmy Van Damma jak ,,Uliczny Wojownik ,, ,,Nagła śmierć ,, czy ,,Ryzykańci ,, mimo że dobre to jednak trochę efekciarstwem zalatywały niewiem czemu ? Wolałem jak Van Damme grał w filmach z mniejszym budzetem np ,,Podwójne Uderzenie ,, czy ,,Nieuchwytny cel ,,

bradock

O kurde sory to "Na prawdę? Skąd wiesz ?" miało być do ciebie, ale w innym temacie. Ogólnie to w latach 80-90 nie trzeba było mieć kosmicznego budżetu tak jak teraz żeby zrobić dobry film. Czego przykładem są klasyki kina akcji z tamtych lat. Większość filmów akcji nawet nie przekraczało 25mln, ale wiadomo kiedyś wartość dolara była inna itd.

prof_mateusz27

Tak ,zgadza się .Przedewszystkim kiedyś to byli aktorzy nadający się do grania twardzieli typu Schwarzenegger ,Stallone ,Van Damme czy Norris .Dziś z nowszych to jedynie lubię Diesela i Butlera .No i jeszcze ostatnio polubiłem po ,,Szybcy i wściekli 6 ,, ,,The Rocka ,,

prof_mateusz27

Dokładnie.

prof_mateusz27

Lwie sercę,o tak.Klasyka,rewelacyjny film ze świetnym klimatem.

użytkownik usunięty
bradock

Top 5 Van Damme'a? Ciężko wybrać. U mnie wygląda to tak : " Nieuchwytny cel" , " Uniwersalny żołnierz" , " Lwie serce", " Strażnik czasu" i "JCVD" . Ulubiomych mam w sumie 12 tytułów :) :P

Fajnie .

użytkownik usunięty
bradock

W końcu puszczą w niedzielę w tv " Nieuchwytny cel" . Długo na to czekałam!!!

Ja też bedę oglądal !!! Bedzie rozróba !!!

użytkownik usunięty
bradock

Dokładnie. Jak teksańska masakra piła mechaniczną, he,he:)

Tak .Van Damme bedzie kosił przeciwników niczym Rambo !!!

bradock

Zaczyna się sezon polowań!

prof_mateusz27

Tak ! A jaki jest według ciebie najlepszy film o polowaniu na człowieka przez zabójców ?

bradock

Ogólnie to : "To nie jest kraj dla starych ludzi" a jako Film akcji to chyba "Nieuchwytny cel". A według ciebie ?

prof_mateusz27

,,Siła Pomsty ,,

bradock

Jak dla mnie to Lwie Serce, Krwawy Sport, Kickboxer, Niezniszczalni i Krzyżowy Ogień.

bradock

02:35 JCVD na TVP1
świetny film
szkoda że prawie nikt nie zobaczy :(

mc_aural

TVP1
02:35 dzisiaj
23:15 jutro
Polecam w szczególności osobom nie lubiącym filmów z tytułowym bohaterem. Dobry i bardzo oryginalny w swojej konstrukcji film, to takie połączenie fabularyzowanego-dokumentu, dramatu, f. biograficznego a nawet sensacyjnego, z "wstawką" filmu 'Akcja-Sztuki Walki" na samym początku.