5 jego wczesnych filmów typu :
-Krwawy Sport
- Cyborg
-Kickbokser
-Wykonać Wyrok
- Podwójne Uderzenie
to fantastyczne kino akcji z niesamowitym klimatem lat 80 !
Póżniej też miał fajne filmy ale to już nie to samo co te złote perełki !!!
Te filmy najcześciej oglądałem w dzieciństwie z nim ,szczególnie lubiłem ,,Krwawy Sport ,, czy
,,Cyborg ,,: http://www.youtube.com/watch?v=PZaO-daF-uM
Zgadzam się.Wreszcie ktoś coś mądrego napisał.
P.S
Ale koniecznie dodałbym Uniwersalny Żołnierz i Nieuchwytny Cel.Również klasyki,zwłaszcza ten pierwszy.
Też chciałem o tym wspomnieć,ale pomyślałem,że mówisz o filmach bardzo sławnych.Takich w sensie rozsławionych.
Według mnie 5 najlepszych filmów Van Damme to Uniwersalny żołnierz, Krwawy Sport, Podwójne Uderzenie, Kickboxer, Nieuchwytny Cel
Oprócz tych co wymieniliście Dorzucę o ten klasyk : http://www.youtube.com/watch?v=KUo6oDioEss
Tak ,ale te filmy co wymieniłem to pochodzą z wczesnych lat 90 i są z.aj.b.i.s.t.e .A dlaczego są ,to właśnie o mawiamy teraz w moim temacie na forum ,,Niezniszczalnych 3 ,, .
Przecież użytkownik Korkusuz już wszystko wyjaśnił dając pierwszy wpis w moim temacie ! Mi takie filmy Van Damma jak ,,Uliczny Wojownik ,, ,,Nagła śmierć ,, czy ,,Ryzykańci ,, mimo że dobre to jednak trochę efekciarstwem zalatywały niewiem czemu ? Wolałem jak Van Damme grał w filmach z mniejszym budzetem np ,,Podwójne Uderzenie ,, czy ,,Nieuchwytny cel ,,
O kurde sory to "Na prawdę? Skąd wiesz ?" miało być do ciebie, ale w innym temacie. Ogólnie to w latach 80-90 nie trzeba było mieć kosmicznego budżetu tak jak teraz żeby zrobić dobry film. Czego przykładem są klasyki kina akcji z tamtych lat. Większość filmów akcji nawet nie przekraczało 25mln, ale wiadomo kiedyś wartość dolara była inna itd.
Tak ,zgadza się .Przedewszystkim kiedyś to byli aktorzy nadający się do grania twardzieli typu Schwarzenegger ,Stallone ,Van Damme czy Norris .Dziś z nowszych to jedynie lubię Diesela i Butlera .No i jeszcze ostatnio polubiłem po ,,Szybcy i wściekli 6 ,, ,,The Rocka ,,
Top 5 Van Damme'a? Ciężko wybrać. U mnie wygląda to tak : " Nieuchwytny cel" , " Uniwersalny żołnierz" , " Lwie serce", " Strażnik czasu" i "JCVD" . Ulubiomych mam w sumie 12 tytułów :) :P
Ogólnie to : "To nie jest kraj dla starych ludzi" a jako Film akcji to chyba "Nieuchwytny cel". A według ciebie ?
TVP1
02:35 dzisiaj
23:15 jutro
Polecam w szczególności osobom nie lubiącym filmów z tytułowym bohaterem. Dobry i bardzo oryginalny w swojej konstrukcji film, to takie połączenie fabularyzowanego-dokumentu, dramatu, f. biograficznego a nawet sensacyjnego, z "wstawką" filmu 'Akcja-Sztuki Walki" na samym początku.