Po tym jak zrobił szpagat w reklamie Volvo,jest o nim głośno i dużo się o nim mówi.
Zgadza się.A tak swoją drogą cieszę się,że mój idol nadal jest na takiej fali i że się o nim pamiąta.
Dokładnie.Nie wiem czy tylko ja mam takie odczucie,ale chyba obecnie trochę przycichło o Stallonie,Arnoldzie i paru innych,bo Van Damme tak znowu jest na fali.A ty jak sądzisz?
Raczej nie ,bo Arnold i Sylwek nadal grają w kinowych filmach akcji i są w kregu zainteresowań .Owszem reklama Van Damma rewelacyjna ,roni piorunujące wrażenie ale to jest tylko reklama !!! Za kilka miesieńcy kiedy emocje opadną i czar pryśnie wszystko wróci już do normy .Zresztą dla mnie Van Damme to raczej symbol ,ikona kina lat 80 czy przełomu lat 80/90 , tak samo Arni czy Sylwek .Dziś już nic nie przewróci blasku czy tych wspaniałych chwil z tamtych lat : http://www.youtube.com/watch?v=c0-y2bBC8XI
Dzisiejsze gwiazdy kina akcji typu Statham ,Diesel ,The Rock chyba nie ciesze się taką popularnością i uznaniem jak te z lat 80 typu Van Damme ,Seagal czy Stallone .Z dzisiejszych aktorów kina sensacyjnego to chyba Craig może równać się sławą i uznaniem jak np Arni ,Sylwek czy Janek .Ale to racji tego jaką postać on odgrywa w kinie ...
Też mi się wydaję, że nie cieszą się taką popularnością ja tamci, ale w sumie nie ma co się dziwić. Tak Bond chyba zawszę będzie na topie i dostać taką rolę to jak los na loterii albo i lepiej. Bo kto wiedział wcześniej kto to jest Craig ?
Dokładnie .A nastepnym Bondem po Craigu zostanie też zapewne aktor nie znany szerszej publiczności ...
Rzeczywiście bardzo fajne! Ciekawi mnie dlaczego "Kickboxer" czasami był "Karate Tiger III" Jak się nazywa ten ostatni zapowiadany film ?
Co do ,,Kickboxera ,, to zaczeło się od tego że Niemcy nazwali ,,Bez Odwrotu ,, Karate Tiger ,, ,tak jak my ,,Die Hard ,, Szklaną Pułapkę ,, I potem już poszło .W sumie tytuł to nie jest aż taki zły .A ten ostatni film zapowiadany to się nazywa ,,Obcy przybysze ,, z 1988 roku .W sumie to zapowiada się niezłe kino ,wystarczy spojrzyć na zwiastun ! : http://www.youtube.com/watch?v=d4aGxG-SBSE
Tyle, że Kickboxer i Bez odwrotu nie maja ze sobą nic wspólnego.
Widziałem, że tam gra James Caan. Nawet na jego stronie zacząłem szukać tego filmu, ale widzę że był pod inną nazwą. A jak już jesteśmy przy Caanie to "Misery" : http://www.youtube.com/watch?v=DNRXS-lDgYg
Wiem ,bo żaczełem szukać tego właśnie filmu na stronie Jamesa Caana ,bo go poznałem na tym niemieckim zwiastunie .Masz dobrego nosa do filmów Mateusz ,skoro zaciekawił cię ten film ,chyba go dziś obejrzę bo lubię kino lat 80 .A jutro może Misery albo Piątek 13 .Ostatnio nic nie oglądałem bo jakość mi się nie chciało ,chyba lekie jesiene zniechecenie złapałem .Miałem też dziś oglądać ,,Nieuchwytny Cel ,, na TVN ale w piątek u mnie w chaci robili nową balustrade do balkonu (Tam mam umucowaną antene Polsatu Cyfrowego ) i niby nic nie ruszali tej antetny ,teraz okazało się że mimi nie działa ,w poniedziałem przyjdzie mechanik dopiero .Chyba u mamy w pokoju na telewizorzę go obejrze ale jeszcze zobacze .
Aha. Nie wiem jeszcze czy ja będę oglądał "Nieuchwytny cel" bo jak sobie pomyślę o tych reklamach to mi się żadnego filmu w tv nie chce oglądać. Choć w sumie problemu nie mam bo mam ten film na DVD.
Ja bym chciał obejrzeć thriller na poziomie takich filmów jak "Misery", "Fargo" czy "8MM".
Teraz chciałbym kompletnie zmienić temat.Pytam ciebię i wszystkich filwebowiczów.Kto by wygrał w walce-Van Damme czy Norris?Jak myślicie?
Zależy też w których latach ona by była ? W 1980 roku stawiał bym raczej na Norrisa ,był jeszcze wtedy dość młody i sprawy ,wystarczy obejrzeć z nim ,,Ośmiokąt ,, i to co tam robił ! Ale pod koniec lat 80 ,tak 88 lub 89 to raczej chyba Van Damme ,był młody ,w sile wieku .Aczkolwiek Chuck też był jeszcze dobry ,nie wypalił się mimo że zbliżała się 50 .Jego kontry w Walker,Texas Ranger były wrecz zabójcze !!!! A wiec tak początek lat 80 -Napewno Norris ,Początek lat 90 ,być może Van Damme .A tutaj moja ulubiona walka Chucka : http://www.youtube.com/watch?v=QLCrAoiE30E
Dzięki za odpowiedź.Też zależy na jakim etapie sztuk walki był Van Damme w 1980 roku.Może nie na takim jak parę lat później nie wiadomo.Ja powiem tak,jeden z drugim nie miałby łatwo.
P.S
Świetna walka Chucka,do której podałeś link.
Myślę, że wygrałby Norris. Może mi się wydaje, ale on w walce jest szybszy, niż Van Damme i nie zdziwię się, jeśli Norris nauczył się tego od swojego mistrza i zarazem kolegi: Bruce'a Lee. Poza tym w grę wchodzi także doświadczenie, a w tej kwestii Norris pokonuje Van Damme'a bez słowa. I sorry fani Van Damme'a, ale takie jest właśnie moje zdanie w tej sprawie.
Zgadza się .Po za tym w filmach widać że Chuck jest bardziej wszechstroniejszy od Van Damma ,wiencej umie ,oprócz typowych ciosów i kontrów pokazuje również rzuty ,dzwignie ,podcinki ,duszenie ,przyciskanie przeciwnika itp .
Nie tylko w filmach to widać, ale wystarczy chociażby zapoznać się z biografią Chucka, jego początki w sztukach walki, osiągnięcia, nauki u Bruce'a Lee. W ten sposób zbiera się doświadczenie.
"Po za tym w filmach widać że Chuck jest bardziej wszechstroniejszy od Van Damma ,wiencej umie ,oprócz typowych ciosów i kontrów pokazuje również rzuty ,dzwignie ,podcinki ,duszenie ,przyciskanie przeciwnika itp" No tego to bym na pewno nie powiedział. Walki Van Damme bija na głowę te Norrisa.
Żależy też które ? Bo w ,,Strażniku Teksasu ,, miał wiele świetnych walk ,które dorównywały pojedynkom Van Damma .
Najlepiej porównać ich prawdziwe walki, a nie te bajki.
Można, ale przecież toczycie bój kto by wygrał tak na serio. :)
Tak, ale przecież to z walkami na poważnie było wałkowane już wiele razy wystarczy chwile poszukać. Nie wiem po co kolejny raz odkopywać ten sam temat.
Gdzieś słyszałem jakąś plotkę, że Van Damme i Norris dawno temu stoczyli ze sobą pojedynek ( przyjacielski ), i podobno wygrał Van Damme.
Tamtego klimatu nie ma już niestety a szkoda, mimo wszystko nadal filmy JCVD są dobre do obejrzenia. Powstaje pytanie czemu Hollywood nie wróci do kręcenia w stylu lat 80tych, byłoby dużo taniej, brakuje przecież w tej fabryce filmów pomysłów które się sprzedadzą. Czy tylko Tarantino jest na czasie ?
TVP1
02:35 dzisiaj
23:15 jutro
Polecam w szczególności osobom nie lubiącym filmów z tytułowym bohaterem. Dobry i bardzo oryginalny w swojej konstrukcji film, to takie połączenie fabularyzowanego-dokumentu, dramatu, f. biograficznego a nawet sensacyjnego, z "wstawką" filmu 'Akcja-Sztuki Walki" na samym początku.