Jessica AlbaI

Jessica Marie Alba

7,4
18 226 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jessica Alba

Może i jest ładna i ma super figurę, ale co z tego? Czy to się liczy? Dla producentów może i tak, jej fani biegną do kina na każdy film z nią, a oni zarabiają miliony. Ale talentu nie ma za grosz. W każdym filmie gra - o ile to w ogóle można nazwać grą - tak samo sztucznie. Jakby chciała jak najszybciej zejść z planu i zgarnąć kasę za samo stanie i uśmiechanie się...

Stacy

*wybredna

Stacy

Taką to znaczy jaką? Bo Twoja opinia o niej jest skrajnie różna od tej przyjętej przez większość. Pisałem o jej najnowszych filmach, po za tym rezygnacja z udziału w FF3, to chyba dowód na jej wybredność, nie sądzisz?
Naprawdę zanim zaczniesz się kompromitować po raz kolejny opiniami nie mającymi nic wspólnego z rzeczywistością poczytaj co Alba ma do powiedzenia w tej kwestii. No chyba, że należysz do tego gatunku ludzi, który wie więcej o niektórych niż oni sami o sobie;) A to, że nie chcesz podać konkretnego przykładu na słodką idiotkę z klasą to jasny dowód na to, że czegośtakiego nie ma, zresztą zgoogluj to sobie, to otrzymasz odpowiedź

Nie znaleziono żadnych wyników wyszukiwania dla hasła "słodka idiotka z klasą".

hanni5

A i jeszcze dla porównania MM z JA podam 2 linki

http://famousplastic.com/category/marilyn-monroe/

http://blogs.tampabay.com/juice/images/2007/08/30/tbdjessicaalba083107.jpg

MM posiadająca więcej uroku? buahahaha

hanni5

Gdy czytam jak porównujesz Albę do Marylin Monroe to robi mi się nie dobrze. Jak w ogóle można porównywać symbol seksu ostatnich lat, świetną aktorkę, postać którą zna każdy do Jessici? No litości...

_babe_with_Brain

ja nie wiem, może jestem nienomalna, ale uważam, że Alba jest o wiele ładniejsza niż Marylin, i dla mnie Monroe wcale nie jest ani piękna ani seksowna i jest kokietką na siłę... ale jak już powiedziałam jest to kwestia gustu...
moim zdaniem porównywanie obu pań jest rzeczywiście całkiem bezsensowne, gdyż jedna diametralnie różni się od drugiej, ja osobiście nie lubię Marylin (mimo iż nie przeczę, że jest dobrą aktorką) przez to, że wydawała mi się być taką głupitką, naiwną blondyneczką, a od takich ludzi robi mi się niedobrze...
Alba natomiast nie uczestniczy w żadnych skandalach, gazety widocznie piszą o niej tak dużo, gdyż ludzie wolą czytać o niej niż o np. Cate Blanchett, do tego Jessica jest naturalna i wygląda na sympatyczną dziewczynę, poza tym wciąż rozwija się aktorsko...

Lovely_Paige

Do Alby - poza tym że jest beznadziejna aktorką - też nic nie mam. Rzeczywiście, nie uczestnicy w skandalach i wydaje się całkiem sympatyczna osobą. Ale nie o to tutaj chodzi, ja pisałam o aktorskich umiejętnościach dwóch pań. Ani o skandalach ani o urodzie. Marylin przeszła do historii, znasz osobe która o niej nigdy nie słyszała? Alba dopiero zaczyna swoja karierę i jakoś marnie jej to wychodzi. Poczekamy, zobaczymy, ale porównania umiejętności aktorskich Alby i Monroe są takie trochę bez sensu...

_babe_with_Brain

Ja już zakończę naszą rozmowę, bo porównywanie Alby do Monroe to już szczyt wszystkiego, a twierdzenie,
że jest bardziej utalentowana i bardziej seksowna to przegięcie ;/
Żal.pl ;) pozdrawiam

_babe_with_Brain

,,Gdy czytam jak porównujesz Albę do Marylin Monroe to robi mi się nie dobrze. Jak w ogóle można porównywać symbol seksu ostatnich lat, świetną aktorkę, postać którą zna każdy do Jessici? No litości...''

Tak się jakoś składa, że nie ja układam listy najseksowniejszych kobiet w historii.

http://www.thaindian.com/newsportal/entertainment/angelina-jolie-and-wentworth-m iller-are-the-ultimate-hotties_1003775.html

Alba numer 3, Monroe numer 4.

Nie porównujemy z Chanel kto jest lepszą aktorką, bo porównywanie dorobku aktorki 27 letniej i 36 letniej nie ma żadnego sensu. Chyba, żeby porównywać osiągnięcia aktorskie Monroe gdy była w wieku Alby. Monroe sławę przyniósł dopiero film i słynna piosenka z tego filmu ,,Mężczyźni wolą blondynki'' jednak w chwili wejścia tego filmu na rynek MM była trochę starsza od Alby i nie miała ŻADNYCH osiągnięć, a Alba?

2006: Sin City – Miasto grzechu (nominacja) Saturn najlepsza aktorka drugoplanowa
2006: Fantastyczna czwórka (nominacja) MTV Movie Award zespołowo
# 2006: Sin City – Miasto grzechu MTV Movie Award najlepsza rola kobieca
# 2006: Fantastyczna czwórka (nominacja) MTV Movie Award nagroda dla zespołu aktorskiego
# 2006: Fantastyczna czwórka (nominacja) MTV Movie Award najlepszy bohater
# 2006: Sin City – Miasto grzechu MTV Movie Award najseksowniejszy występ
# 2006: Sin City – Miasto grzechu (nominacja) MTV Movie Award najbardziej pożądana kobieta
# 2005: Sin City – Miasto grzechu (nominacja) Nagroda Młodych najlepsza aktorka
# 2004: Honey (nominacja) Nagroda Młodych najlepsza aktorka
# 2004: Honey (nominacja) Nagroda Młodych najlepsza aktorka w dramacie
# 2004: Honey (nominacja) Nagroda Młodych najseksowniejszy występ
# 2002: Cień anioła (nominacja) Saturn najlepsza aktorka w serialu lub filmie telewizyjnym
# 2002: Cień anioła (nominacja) Nagroda Młodych najlepsza aktorka w serialu dramatycznym
# 2001: Cień anioła Saturn najlepsza aktorka w serialu lub filmie telewizyjnym
# 2001: Cień anioła (nominacja) Złoty Glob najlepsza aktorka w serialu lub filmie telewizyjnym
# 2001: Cień anioła (nominacja) Nagroda Młodych najlepsza aktorka w serialu dramatycznym
# 2001: Cień anioła Nagroda Młodych najlepsza aktorka w serialu dramatycznym

Blisko 20 nominacji lub nagród Alby przy 0(słownie 0) Monroe. Jeszcze jakieś pytania?

Po za tym jeśli poczytać wypowiedzi współpracujących z Monroe ludzi, to raczej nie byli oni pod wrażeniem umiejętności aktorskich Monroe...

Nie wiem czy jeszcze pamiętasz jak zaczął się ten temat, ale zaczął się on od przyznania Albie oceny 1/10, ja po takiej kompromitacji już bym się na Twoim miejscu nie wypowiadał.

hanni5

Kompromitacja?? To się uśmiałam ;D Ty dałeś 10/10 a 1/10 Al Pacino i Marlonowi Brando. Czyli jak sie nazywa to co Ty zrobiłeś? Kompromiatacja do potęgi 875348 (słownie: osiemset siedemdziesiąt pięć tysięcy trzysta czterdzieści osiem)? Wiesz co, ja chyba też zakończę swoja jakże ambitną dyskusje z Tobą, bo osoba która daje 1 dla Al Pacino i porównuje Albę z Monroe nie jest za mądra. Ciekawi mnie tylko ile masz lat? 12?

_babe_with_Brain

Pacino dałem 10, Brando dałem 1, ponieważ go nie lubię, nie jest to ocena jego gry aktorskiej tylko moja opinia o nim. Jeśli ja mam 12 lat, według Ciebie to ile dałabyś sobie, osobie która daje ocenę 9 m.in Lindsay Lohan, Katie Holmes czy Adamowi Sandlerowi. A na równi z Pacino i innymi gwiazdami dajesz 10 Benowi Stillerowi, Bullock, czy Hugh Grantowi. Ja Albie dałem 10/10 żeby zrównoważyć negatywne opinie, a moja obiektywna opinia o niej była niższa i pisałem o tym w tym temacie, było czytać. Po za tym naucz się czytać bo jak narazie kiepsko Ci to idzie. Porównywaliście z Chanel urok Alby i Monroe, a Ty wyskakujesz z tekstem, że porównujemy je jako całość, później napisałem, że nie da się porównać ich dorobku, a Ty dalej imputujesz mi że je porównuje. Porównałem tylko ilość nagród jakie obie panie otrzymały gdy były w wieku w jakim Jessica jest teraz. Co jest złego w porównywaniu ilości nagród i przedstawianiu rankingów, które nie ja układałem? Więcej nie zamierzam z Tobą dyskutować, dyskusja z osobą, która piszę, że nie jestem mądry a sama ,,popisuje się'' nieumiejętnością czytania ze zrozumieniem jest dla tak mało przyjemna, że wolę już zajrzeć do skryptów;)