A już myślałem, że Kevin_Spacey da sobie spokój i się zamknie i nie będzie robił z siebie błazna.
Ale się myliłem. To pewne fakty z jego postow, wywody człowieka nie mającego pojęcia o tym co pisze. Ale do rzeczy :
Jego słowa
Rozumiem, że według Ciebie Jessica Alba jest fantastyczną aktorką, która potrafi zarówno grać sexbombę, jak i powiedzmy alkoholiczkę ze slumsów.
Otóz nie. Alba jest jednotorowa, popatrz na jej filmografie
I dalej :
-pokaż mi jej uniwersalność(wiem, że trudne słowo, sprawdź w słowniku) jak aktorka, pisałem o tym wcześniej, wszystkie role są wręcz identyczne
-pokaż mi, u którego wielkiego reżysera ta aktorka zagrała. coś mi się wydaje, że tacy geniusze jak Terentino, bracia Coen czy wielu innych raczej do swoich filmow by jej nie wzieli(swoja droga juz sobie to wyobrazam
-no i moja, subiektywna ocena- dla mnie ona ejst po prostu "drewniana" na ekranie, nie mam do niej przekonania
A potem Ja i Hanni przedstawiliśmy swoje argumenty po których szacowny Kevin_Spacey zamknął usteczka……. Ciekawe dlaczego.
Ale zacytuję nasze argumenty :
-Uniwersalność ……..trudne słowo?. Chyba dla Ciebie, sam nie rozumiesz co piszesz. Jeśli Jessica nie jest uniwersalna……….. może inaczej, prześledźmy jej filmografię.
HONEY – dramat
SŁOWNIK SNÓW – dramat
OKO – Thiller
FACET PEŁEN UROKU – komedia
BŁĘKITNA GŁĘBIA – sensacja
Nie ma sensu wymieniać więcej, twoje zdanie o braku jej uniwersalności jest do dupy, chyba zrozumiałeś swój następny błąd, a jeśli nie to ratuje cię tylko psychiatra.
Pomijając fakt, że nie wiesz jak się poprawnie piszę nazwisko Tarantino, to jeszcze tak się składa, że duet Tarantino& Robert Rodriguez zaangażował Albę do Sin City. btw zadam Ci pytanie na które odpowiedziałby nawet pacjent zakładu psychiatrycznego, mam nadzieje, że to pytanie nie okaże się dla Ciebie zbyt trudne. Jaka słynna osoba ,,maczała'' swoje palce w serialu, którego pełna nazwa brzmiała James Cameron's Dark Angel. Czy ta osoba nie jest supergwiazdą światowego przemysłu filmowego?
Jak widać wyraźnie nie jaki osobnik Kevin_Spacey (płeć nie znana), raczej trzecia płeć, jest na bakier
ze znajomością tematu. Strzela to tu to tam na lewo i prawo, ale wszystko trafia w dupę. Nie zna aktorki, nie zna filmów, pojęcia nie ma o co chodzi….. ale zabiera głos………. tylko po co. Jak już wspomniałem wszędzie go przeganiają……… resztę dopowiedzcie sobie sami.
Przypomnę jeszcze raz, ze po tych argumentach ten jegomość się zamknął.
Aha Max, zapomniałbym - Oko z Albą do nie thriller tylko horror. Chociaż był bardzo słaby, to jednak horror.
I jeszcze jedno, patrząc na to, jak obrażasz innych np . KS, mimo, iż on kulturalnie się do ciebie odzywał, świadczy DOBITNIE o twoim wieku i pawiańskim ( nie wiem czy jest takie słowo ;d ) pochodzeniu
Zgadzam się z przedmówcą i jednocześnie żałuję, że nie wpadłem na ten temat wcześniej ! :D
Cytat:
Piękna kobieta....
A już myślałem, że Kevin_Spacey da sobie spokój i się zamknie i nie będzie robił z siebie błazna.
Ale się myliłem. To pewne fakty z jego postow, wywody człowieka nie mającego pojęcia o tym co pisze. Ale do rzeczy :
Jego słowa
Rozumiem, że według Ciebie Jessica Alba jest fantastyczną aktorką, która potrafi zarówno grać sexbombę, jak i powiedzmy alkoholiczkę ze slumsów.
Otóz nie. Alba jest jednotorowa, popatrz na jej filmografie
I dalej :
-pokaż mi jej uniwersalność(wiem, że trudne słowo, sprawdź w słowniku) jak aktorka, pisałem o tym wcześniej, wszystkie role są wręcz identyczne
-pokaż mi, u którego wielkiego reżysera ta aktorka zagrała. coś mi się wydaje, że tacy geniusze jak Terentino, bracia Coen czy wielu innych raczej do swoich filmow by jej nie wzieli(swoja droga juz sobie to wyobrazam
-no i moja, subiektywna ocena- dla mnie ona ejst po prostu "drewniana" na ekranie, nie mam do niej przekonania
A potem Ja i Hanni przedstawiliśmy swoje argumenty po których szacowny Kevin_Spacey zamknął usteczka……. Ciekawe dlaczego.
Ale zacytuję nasze argumenty :
-Uniwersalność ……..trudne słowo?. Chyba dla Ciebie, sam nie rozumiesz co piszesz. Jeśli Jessica nie jest uniwersalna……….. może inaczej, prześledźmy jej filmografię.
HONEY – dramat
SŁOWNIK SNÓW – dramat
OKO – Thiller
FACET PEŁEN UROKU – komedia
BŁĘKITNA GŁĘBIA – sensacja
Nie ma sensu wymieniać więcej, twoje zdanie o braku jej uniwersalności jest do dupy, chyba zrozumiałeś swój następny błąd, a jeśli nie to ratuje cię tylko psychiatra.
Pomijając fakt, że nie wiesz jak się poprawnie piszę nazwisko Tarantino, to jeszcze tak się składa, że duet Tarantino& Robert Rodriguez zaangażował Albę do Sin City. btw zadam Ci pytanie na które odpowiedziałby nawet pacjent zakładu psychiatrycznego, mam nadzieje, że to pytanie nie okaże się dla Ciebie zbyt trudne. Jaka słynna osoba ,,maczała'' swoje palce w serialu, którego pełna nazwa brzmiała James Cameron's Dark Angel. Czy ta osoba nie jest supergwiazdą światowego przemysłu filmowego?
Jak widać wyraźnie nie jaki osobnik Kevin_Spacey (płeć nie znana), raczej trzecia płeć, jest na bakier
ze znajomością tematu. Strzela to tu to tam na lewo i prawo, ale wszystko trafia w dupę. Nie zna aktorki, nie zna filmów, pojęcia nie ma o co chodzi….. ale zabiera głos………. tylko po co. Jak już wspomniałem wszędzie go przeganiają……… resztę dopowiedzcie sobie sami.
Przypomnę jeszcze raz, ze po tych argumentach ten jegomość się zamknął.
Po prostu jesteś śmieszny! Widziałem 2 filmy które wymieniłeś jako argumenty :D Oko - 3/10, Good luck Chuck - 4/10 (ale nie za jej wybitną 10- minutową rolę). Człowieku, mimo to że jest fajna laska to NIE BĘDZIE NIGDY DOBRĄ AKTORKĄ ! Możesz się tutaj rzucać, ale tylko się ośmieszasz. Poza tym z ciebie taki znawca jak z koziej dupy trąbka. Aha, jak nie umiesz pisać poprawnie po Polsku, to polecam Mozzile Firefox, gdzie błędy są podkreślane na czerwono. NOOB !
myślę że to sprawa gustu, osobiscie uważam że nie jest ona chodząca pięknoscią.. jest wiele ładniejszych aktorek od niej|:) co do gry zgadazam się.
Człowieku to że Alba zaliczyła każdy gatunek filmowy to nie znaczy że jest
uniwersalna, bo w każdym filmie gra tak samo! Uniwersalny jest np De Niro
który świetnie wypadł w roli księdza (the sleepers), potwora
(frrankenstein) czy psychopaty(fan). Jedyne warte wspomnienia wyróżnienie
jak dostało twoje bożyszcze to nominacja do złotego globu, poza tym
zaliczyła gównianego Saturna i śmieszne nagrody z MTV. Jak Alba dostanie
Oscara dla najlepszej aktorki, albo chociaż nominację, to będziesz miał
argument.
A tak z innej beczki, dobra charakteryzacja może oszpecić nawet
najpiękniejszą buźkę, jak chcesz dowodu to obejrzyj sobie "Monster" z
Charlize Theron
Ale dyskusja haha ... az nie mozna sie nie wypowiedziec. No wiec tak, zeby bylo jasne lubie Jessice i filmy w ktorych grala i nie tylko za ladna buzie, chociaz uwazam ze jest bardzo ladna. Ale postaram sie troche bardziej z dystansu spojzec na to.
1. To ze grala w roznych gatunkach rzeczywiscie nie swiadczy o uniwersalnosci aktorki, tak samo jak gra w filmach o podobnych watkach czy fabule nie swiatczy o tym ze jest "drewniana" itd. Przyklad Will Smith jeden z moich ulubionych aktorow czesto gra dowcipnego cwaniaczka co mozna uznac za jednokierunkowosc ale wg i tak jest swietny
2. Sa rozne typy aktorow i aktorek, dlatego niektore porownania nie powinny miec miejsca. Np moim zdaniem bezcelowe jest porownywanie Toma Hanksa i Jessi chyba przyznacie racie. Ale to inne kino i inny klimat nie ma co dyskutowac.
3. Nie gra u slawnych ludzi?? Powiedzcie mi czy ona ma wplyw na to czy Almodovar wybierze ja czy Skarlet Johanson ?? Chyba nie, wiec gra tam gdzie moze. To jest wpisane w zawod aktora, trudno.
4. Mysle ze to najwazniejsze. Bez obrazania nikogo jestem wstanie zaryzykowac powiedzenie ze nawet co 3 osoba ktora sie tu wypowiada nie konczyla zadnej szkoly filmowej bez wzgledu na to jaka by to miala byc specjalnosc. Ja tez spoko ale nie o to chodzi. Chodzi mi o to ze prawdopodobnie nikt nie jest kompetentny do oceniania gry aktorskie pod wzgledem umiejetnosci a tylko emocji. Ja sam odwaze sie jedynie krytykowac komisarzy z W-11 ale dalej nie ide. Dlatego nie potrafie wsakzac na film i scene z Jessi po ktorej obejzeniu przezylem wewnetrzne oczyszczenie jak w starozytnym teatrze, ale czy ktos potrafi wskazac scene ktora razi az tak bardzo ze mozna krytykowac gre?? Jesli tak prosze o jej wskazanie.
To na tyle ode mnie.
Pozdrawiam i rozwagi :D
Ojojojojojoj pierdolisz synuś jak głowa boli, Max Payne ma w 100% racje,żadny z ciebie znawca hahahahhahaahah
Haha fajna dyskusja, podoba mi się zgadzam się, Alba jest ładna, zagrać potrafi moim zdaniem może nie najlepiej, ale kiepska też nie jest. Do Maxa - dziecinko, kupię ci cukierka to się może uciszysz. Widzisz chłopczyczku, to jest KULTURALNE forum, i nie wrzeszczymy tutaj jak banda pawianów, od których ty zapewne pochodzisz. Więc dziecinko przestań bronić Alby jakbyś był jej starą, bo to się robi żałosne, już sobie wyobrażam jak walisz konia przed jej zdjęciami. Rozumiem, ładna jest, ale bez przesady . . .
I jeszcze jedno - KS zamknął się prawdopodobnie dlatego, że miał dość dyskusji z takimi kretynami i żałosnymi frajerami jak MP
Do fail
nigdy nie pisałem, ze jestem znawcą.
To wy oponęci za takich się uważacie, krytykujecie innych bo uważacie, że wam wolno..... zgoda.
Tylko ta krytyka jest pozbawiona argumentów, a już wytykaniem błędów w pisowni świadczy dobitnie o braku znajomości tematu, ale jakoś trzeba temu komuś przywalić. Jeśli napisałem jakiś wyraz z błędem to go nie zrozumiałeś?.
Zastanów się nad tym co piszesz nie zabłysnąłeś jesteś następnym ignorantem..........., ale miałem nie obrażać.
A teraz do Joker_WhySoSerious
Ja jestem dziecinką i kupisz mi cukierka..... super!!!.
Ja walę konia przed jej fotką, skąd te skojarzenia...... z własnej praktyki?.
Mam wrażenie, że mnie badasz, macasz o coś ci chodzi?!.
Nie dam ci dupy kocham kobiety..... spływaj łachu.
To, że robisz błędy nie stanowi problemu ze zrozumieniem wyrazu, tylko świadczy o twojej niedbałości. Co do tej aktorki, to powiem Ci, że ją lubię, ale poziom na którym gra nie jest zbyt wysoki. Większość filmów w których występuje nie osiąga wielkich sukcesów i głównie są to wydania DVD. Porównaj ją choćby do takiej początkującej Kurylenko. Już jest po Quantum of solace i Hitmanie. Chociaż brzydsza i krócej w fachu, to już wystąpiła w lepszych filmach. Jessica jest dla mnie super laską, która nadaje się głównie do nisko budżetówek. Pozdro
Haha teraz to mnie powaliłeś argumentami synku. A poza tym, nigdzie nie napisałem, że chcę cię pieprzyć. To po pierwsze
,,Mam wrażenie, że mnie badasz, macasz o coś ci chodzi?!.'' nie badam cię, tylko przeczytałem kilka twoich postów, i muszę przyznać, że bronisz alby jakbyś był jej bodyguardem czy kimś w tym stylu, a nie jesteś. Chodziło mi o to, że jak ktoś napisze, że Alba jest słaba, to ty odrazu : Ty ***** dostaniesz w ryj, ***** itd.
Normalnie to nie miałbym nic do ciebie, ale tak to miałem.
,,Ja jestem dziecinką i kupisz mi cukierka..... super!!!. ''
Cieszę się.
,,Ja walę konia przed jej fotką, skąd te skojarzenia...... z własnej praktyki?. ''
Skojarzenia takie miałem, bo już parę osób ci to wypominało o ile dobrze pamiętam.
MP, ,,spływaj łachu'' to sobie możesz mówić do swojego starego, nie do mnie. Bo widzisz, ja jestem normalną osobą, a nie psychicznie chorym dzieckiem z zezem i pryszczami na dupie, do tego próbującym zabłysnąć na forum, mimo, iż 99,9% społeczeństwa na Filmwebie ma cie głęboko w miejscu gdzie światło nie dociera(wyjątek jakiśtam Hanni). Max, uważaj bo ci jeszcze żyłka wyskoczy;)