Jessica LangeI

Jessica Phyllis Lange

8,6
31 127 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jessica Lange

Przed AHS była poza setką... to się nazywa siła TV.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
edziuniek

dokładnie :) dobrze, że dzięki AHS ludzie mogli ją odkryć:)

edziuniek

Co najdziwniejsze, Lange już dużo wcześniej miała dwa Oscary, a taką sławę na większą skale zdobyła dopiero bo AHS.

filmowy_laufer

Lange w latach 80-tych była jedną z największych gwiazd Hollywood. W pewnym momencie odeszła jednak w zapomnienie ponieważ... postarzała się. AHS przywrócił jej dawny blask, bo sławę na większą skalę zdobyła dużo wcześniej

MikeyS

Była znana ale wśród starszego pokolenia, a teraz jest znana wśród i młodego ;)

filmowy_laufer

Jestem z młodego pokolenia i poznałem ją w "Przylądku strachu". O tym, że grała w AHS nawet nie widziałem :O

krzychu1526

Są wyjątki XD

filmowy_laufer

ja ją kojarze odkąd byłam dzieckiem czyli od lat 80-tych i zawsze w mej pamieci to była gwiazda pierwszego formatu

edziuniek

Dlatego nie warto patrzeć na rankingi FW. Bo byle każdy aktorzyna może osiągnąć TOP4 tylko dlatego, że zagra w jakimś tasiemcu dla gimbusów.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
edziuniek

6 nominacji, 2 oskary, cała półka złotych globów i innych nagród, nawet o złotą malinę dzielnie walczyła ;) Osiągnęła wszystko o czym marzy każdy aktor, a w AHS o sobie przypomniała.
Facet gdy się starzeje, to dojrzewa i dostaje coraz poważniejsze role, a o kobietach producenci niestety zapominają. Pewnie duży wpływ na taki stan rzeczy ma fakt, że rzadko tworzy się filmy z rolą pierwszoplanową dla podstarzałej babki.