Jest GENIALNY, zwłaszcza w filmach:
-Niebezpieczne związki,
-Hazardziści,
-Lot skazańców.
A jakie są Wasze typy?
zgadzam sie z powyzsza wypowiedzia, choc mnie rzucil na kolana w "imperium slonca" - moglabym ten film ogladac na okraglo i od tego filmu zreszta zaczelam sie malkovich'em interesowac.
zdecydowanie najlepszy w Imperium Słońca.
Bardzo dobrze zagrał w "Ripley's Game" i "Być jak John Malkovich"
W Johnym Englishu też mi sie podobal
i by było ogólnie świetny aktor
pozdrawiam ;)
Imperium Slonca,Con-Air,Eleni...zreszta kazdy film z nim jest genialny.I bez Oskara.I na 72 miejscu w rankingu.Co za sprawiedliwosc...
W Locie skazańców był też świetny.
Po obejrzeniu Mary Reilly, jestem pod wrażeniem, jego roli, tylko taki aktor jak Malkovich, mógł tak świetnie zagrać dwie różne postacie w jednym filmie.
-Niebezpieczne związki
-Lot skazańców
-Mary Reilly (nie wiem, czy dobrze napisałam)
- Myszy i ludzie
- Gra Ripley’a
- Imperium słońca
Malkovich jest kolejnym świetnym aktorem na mojej liście ulubieńców. Każda zagrana rola jest bardzo realistyczna. Warto oglądać filmy, w których zagrał chociażby dla niego samego ;)
Ja zwróciłem na niego uwagę w "Myszy i ludzie". Rola trudna do ugryzienia, bo połączył w niej naiwność dziecka, szaleństwo idioty, psychopatyczna siłę i zarazem rozczulającą niewinność, podziwiam, ze potrafił zrobić to tak przekonująco i zdobył sympatię widza
dla mnie w KAżDYM FILMIE JEST GENIALNY i muszę się przyznać, że np. na Eragona poszłam tylko dlatego, że on tam gra :)
jednym słowem: dla niego poszłabym na każdy film