Czyż muzyka ze sceny "ratunkowej" to nie jest ten sam utwór który był wykorzystywany w Sunshine (Kaneda Death Part 2) ? Jeśli tak to mój szacunek do tego pana się zmniejszy...
Dobrze zauważyłeś. W Kick Ass ten utwór nazywa się "Strobe (Adagio in D Minor)" i jest to reedycja utworu "What Do You See?" z filmu Sunshine zagrany na nowo. Podobnie jest ze słynnym "In The House - In A Heartbeat" czyli inaczej "28 theme" z filmów 28 dni/tygodni później też zagrany na nowo w Kick ass nosi tytuł "Big Daddy Kills" i osobiście uważam, ze jest to absolutnie najlepsza wersja "28 theme". (tak na marginesie utwór "Nightvision" z Kick Ass zastąpił u mnie zasłużone "28 theme" jako mój nowy ulubiony motyw filmowy.)
Jako ciekawostkę dodam, że utwór "What Do You See?" z Sunshine można spotkać również w 5 odcinku pierwszego sezonu serialu Walking Dead kiedy cała ferajna opuszcza obozowisko. Jest to około 30 minuty.
Kolega wyzej ma racje, soundtrack mozna znalesc w tych 2 filmach. Ja dodam ciekawostke zebys se wpisal na YT burning hellride call of duty modern warfare 2 wyskoczy inna wersja muzyki z 28 weeks later (taka bardziej rock - a dopisz guitar to wyskoczy nieoficjalna/probna wersja tego soundtracka). Muzyke do gry (COD MW2) tworzyl znany Hans Zimmer.