John WayneI

Marion Robert Morrison

8,0
8 513 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby John Wayne

Król westernu

użytkownik usunięty

Dla mnie on jest królem westernu a dla was

użytkownik usunięty

też.

Zdecydowanie.

dla mnie Clint

sirCharles00

Dla mnie zdecydowanie Wayne jest królem westernu, choć Eastwooda lubię dużo bardziej (jako aktora), to jednak sama liczba westernów w których zagrali wskazuje tylko i wyłącznie na Wayna. Trudno zliczyć jego westernowe role :)

gggggrzegorz

Wayne zagrał w ponad 400 filmach lecz pierwsze jego westerny trwały po ok.50-60 minut.
Ilość filmów w jakich zagrał nie świadczy jeszcze że był najlepszy w odtwarzaniu postaci bohaterów westernu.
Miał też jednak naprawdę dobre role w westernach .
Mam na DVD kilka jego filmów z lat 30 ,to tzw.końskie opery.

jubru_2

Dla mnie też jest królem westernu

szlaban333

oboje są :)

sirCharles00

Clint, John plus jeszcze 2-3

Bezapelacyjnie Clint Eastwood , Wayne'a nie znoszę i nie trawię

pussyjuice

Może rzeczywiście Wayne był trochę irytujący w swoich filmach zwłaszcza tych ostatnich, ale to nie zmienia faktu że królem westernu jest właśnie John Wayne, tak jak Elvis był królem Rock'n'Roll czy Pele królem futbolu. Clint Eastwood zagrał w kilkunastu westernach i w niektórych miał dobre role , ale do J.Wayne'a w tym gatunku filmu się nie umywa.

bravewarrior

Nie wiem ,po prostu zawsze gra dobrego szlachetnego nieskazitelnego szeryfa. I te((go nienawidze najbardziej . A postacie grane przez Clinta nie są takie czarno - białe, a czasem nawet bardzo ludzkie ( przykład : Bez przebaczenia ,wyjęty spod prawa josey wales ) i można się z nimi utożsamić . Dlatego do końca będę twierdził , że to Clint jest królem Westernu , on nie szedł na ilość tyl.
o na jakość.

pussyjuice

Sorry za literówki , pisałem w pośpiechu.

bravewarrior

Nie jest żadnym królem.
Sam znam wielu lepszych aktorów typowo westernowych od Wayne'a.

Jeden z królów i symboli westernu na pewno!

Traper515

I Clint i John mają wielki styl w westernach ale Wayne'owi bardziej pasuje rola szeryfa

Mech44

Właśnie! To można powiedzieć szeryf modelowy!

Wayne i Gary Cooper.